30/11/2020 – 13:00
Σοκολατόπιτα με σιρόπι φανταστική. Από αυτά τα πανεύκολα γλυκά, με τα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Κοστίζει ελάχιστα, γίνεται στο πεντάλεπτο και τρώγεται αμέσως!
Υλικά Συνταγής
- 250 γραμ. μαργαρίνη
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. βραστό νερό
- 3/4 φλ. κακάο σκόνη
- 1/4 φλ. κονιάκ
- 1 βανίλια
- 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 5 αυγά
Εκτέλεση
Για τη σιροπιαστή σοκολατόπιτα, πρώτα λιώνουμε σε κατσαρόλα τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη στη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και 1 φλ. βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ. Κρατάμε 1 φλ. γεμάτο από το σοκολατένιο υγρό για το τέλος.
Βάζουμε τα 5 αυγά σε μπολ. Τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο υγρό της κατσαρόλας. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. υγρή σοκολάτα που κρατήσαμε.