Μοσχαρίσια μπιφτέκια
Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κρεμμύδι
μαϊντανό – φύλλα από 4-5 κλωναράκια
60 γρ. κρύο νερό
1 αυγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ αλάτι
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το αυγό, να πολτοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τον κιμά που έχουμε βάλει σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ, με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για μία ώρα, πριν ψήσουμε.
Με λαδωμένα χέρια, παίρνουμε ίση ποσότητα κιμά και πλάθουμε στο μέγεθος που θέλουμε.
Λαδώνουμε ελαφρά το τηγάνι ή τη σχάρα και σάζουμε να ψήνουμε τα μπιφτέκια, 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να τα «ενοχλούμε» κατά το ψήσιμο, πιέζοντάς τα, γιατί θα χάσουν τα πολύτιμα υγρά τους.
newsit