Σε κατάσταση κινητοποίησης «Red Code» τίθενται τη Δευτέρα η Αττική και 11 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται επίσης για περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καθώς και για τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Ποιες περιοχές τίθενται σε «Red Code»
Σε κατάσταση κινητοποίησης τίθεται ολόκληρη η Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων.
Στη Στερεά Ελλάδα, σε «Red Code» τίθενται οι Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της Σκύρου.
Σε κατάσταση κινητοποίησης τίθεται επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο περιλαμβάνονται οι Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας.
Σύμφωνα με την Ομάδα Έκδοσης του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στις συγκεκριμένες περιοχές ο κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται να είναι πολύ υψηλός, κατηγορίας 4.

Σε πλήρη κινητοποίηση ο Εθνικός Μηχανισμός
Με την ενεργοποίηση του «Red Code», ο Εθνικός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε πλήρη κινητοποίηση, με ανάπτυξη του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού και των κατάλληλων μέσων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών.
Παράλληλα, δρομολογούνται οι απαραίτητες δράσεις για την ετοιμότητα των υπηρεσιών, την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, καθώς και τη διαχείριση των συνεπειών σε περίπτωση εκδήλωσης καταστροφικού φαινομένου.

