• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Οι Raining Pleasure επιστρέφουν στη μεγάλη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού στις 17 Ιουνίου

dytikanea by dytikanea
11 Ιουνίου 2026
in ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
0
Οι Raining Pleasure επιστρέφουν στη μεγάλη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού στις 17 Ιουνίου
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026  |  Ωδείο Ηρώδου Αττικού  |  Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, 21:00

Οι RainingPleasure επιστρέφουν στη μεγάλη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού στις 17 Ιουνίου 2026, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και του αφιερώματος στον Μάνο Χατζιδάκι, για να παρουσιάσουν ζωντανά το Reflections, είκοσι ένα χρόνια μετά την κυκλοφορία ενός από τα σπουδαιότερα ελληνικά rock άλμπουμ όλων των εποχών.

Οι RainingPleasure: Η πιο επιτυχημένη ελληνόφωνη αγγλόφωνη μπάντα

Το Σεπτέμβριο του 1990, στην Πάτρα, τρεις νέοι μουσικοί ιδρύουν το συγκρότημα RestinPeace. Το 1992 αλλάζουν όνομά τους σε RainingPleasure–από το ομώνυμο τραγούδι των Αυστραλών TheTriffids– και αρχίζουν να περιοδεύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δύο χρόνια αργότερα ηχογραφούν και κυκλοφορούν μόνοι τους ένα demo σε 160 αντίτυπα, που γρήγορα γίνεται συλλεκτικό αντικείμενο.

Το 1996 υπογράφουν στη LazyDogRecords και κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους MemoryComesBack.Ακολουθεί το Nostalgia (1998) και μετά το εμβληματικό EPCapricorn (2001) που τους έκανε ευρέως γνωστούς. Έχοντας πλέον υπογράψει στη ChrysalisRecords / MinosEMI, τον Δεκέμβριο του 2001 κυκλοφορεί το Flood που εκτοξεύεται στη Νο. 1 θέση του διεθνούς chart για 15 εβδομάδες, ανακηρύσσεταιΧρυσός Δίσκος και γεννά διαχρονικές ραδιοφωνικές επιτυχίες: “Fake”, “Capricorn”, “OnlyThroughYou”.

Το 2003 ακολουθεί το Forwards + Backwards (EMI), ενώ το 2007 κυκλοφορεί το Who‘sGonnaTellJuliet? από τη δική τους εταιρεία CelestaRecords. Τo 2009, το συγκρότημα γιορτάζει 20 χρόνια του με ελεύθερη συναυλία στην Πάτρα. Μετά από μεγάλη περίοδο σιωπής και σόλο καριέρας του Vassilikos, τον Σεπτέμβριο του 2022 ξεκινούν οι πρόβες για ένα νέο κεφάλαιο. Το 2024 κάνουν το Reunion τους στο Θέατρο Λυκαβηττού και ακολουθούν άλλες επιλεγμένες εμφανίσεις.

Σήμερα, τα μέλη του συγκροτήματος είναι: Vassilikos (φωνή, κιθάρα, μπάσο), X-Jeremy (κιθάρες), Jay (τύμπανα).

Reflections: Ο δίσκος που άλλαξε τα πάντα

Το χειμώνα του 2004, σε ένα στούντιο έξω από την Κολωνία της Γερμανίας, οι RainingPleasure ανταποκρίνονται στην πρόταση του υιού του Μάνου Χατζιδάκι και ηχογραφούν τη δική τους εκδοχή του θρυλικού Reflections. Το άλμπουμ, αρχικά ηχογραφημένο το 1968 από τον Μάνο Χατζιδάκι σε συνεργασία με το NewYorkRock&RollEnsemble, αποτελούσε έναν από τους πιο ιδιότυπους δίσκους της αμερικανικής περιόδου του μεγάλου συνθέτη – ένα σύμπλεγμα progressiverock, κλασικής παράδοσης και βαθιάς ελληνικότητας.

Στην ηχογράφηση των RainingPleasure συμμετέχουν δύο guests: ο σαξοφωνίστας DavidLynch και η Έλλη Πασπαλά, που δίνουν τη φωνή τους στο καταληκτικό “NobleDame“. Το αποτέλεσμα συγκλόνισε κριτικούς και κοινό: το άλμπουμ ανακηρύσσεταιΧρυσό (πάνω από 35.000 αντίτυπα), ανοίγοντας νέα μονοπάτια διεθνούς αναγνώρισης για το συγκρότημα.

Η πρώτη παρουσίαση του δίσκου στα media έγινε με ζωντανή συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Αθήνα, ένα γεγονός που χαράχτηκε στη μνήμη όσων ήταν τυχεροί να το ζήσουν.

17 Ιουνίου 2026: Μια μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο

Είκοσιένα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, οι RainingPleasure παρουσιάζουν το Reflections στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η Αμερική του Μάνου Χ – Μέρος Β΄» του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Η βραδιά εντάσσεται στις «Εορτές Αποχαιρετισμού» του Ηρωδείου, πριν κλείσει για αναπαλαίωση – καθιστώντας τη συναυλία διπλά ιστορική.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, ο πιανίστας Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης ερμηνεύει τη Ρυθμολογία, ένα από τα πιο ιδιοσυγκρασιακά έργα της χατζιδακικής δισκογραφίας (NY, 1971), αφιερωμένο στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Εκδήλωση: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026 – «Η Αμερική του Μάνου Χ – Μέρος Β΄»

Ημερομηνία: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2026, ώρα 21:00

Χώρος: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Αθήνα

Πρόγραμμα: Α΄ Μέρος: Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης – Ρυθμολογία | Β΄ Μέρος: RainingPleasure-Reflections

Εισιτήρια: aefestival.gr | Τηλ.: 210 9282900

* Το 2026 έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Έτος Μάνου Χατζιδάκι.

Tags: Οι Raining Pleasure επιστρέφουν στη μεγάλη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού στις 17 Ιουνίου
Previous Post

Φλωρίδης για Συνταγματική Αναθεώρηση: Η ΝΔ αναλαμβάνει την ευθύνη να συνομιλήσει με τις επερχόμενες γενιές

Next Post

Αραβική με κοτόπουλο και σως γιαουρτιού

Next Post
Αραβική με κοτόπουλο και σως γιαουρτιού

Αραβική με κοτόπουλο και σως γιαουρτιού

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Eoρτάστηκε με λαμπρότητα η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Κάτω Αχαΐα – Η συγκινητική στιγμή της χειροθέτησης σε Αναγνώστη του μαθητή Γ. Αγγελόπουλου – ΦΩΤΟ
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Θεατρικό Εργαστήρι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας-Εγγραφές από Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026
  • Πάτρα: Νεκρός ο 53χρονος που έπεσε από διαμέρισμα στην Άνω Πόλη – Έδωσαν μάχη οι γιατροί για να τον σώσουν
  • Καγιανάς: Το αυθεντικό ελληνικό brunch της υπαίθρου
  • Banana bread
  • Σήμερα το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μαζωνάκη – Πλήθος κόσμου συρρέει στην «παλιά του γειτονιά»
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Πσιτ! “Κατεβαίνει” με Σαμαρά ο Νίκος Νικολόπουλος(;)
  • Πάτρα: Γέφυρα Ζωής στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Η οικογένεια του 31χρονου καμεραμάν Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου δώρισε τα όργανά του
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In