Ο Παναγιώτης Παπαδάκης ετοίμασε για εμάς ένα νηστίσιμο γλυκό με ινδοκάρυδο και βύσσινο. Για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου αλλά και για κάθε άλλη περίοδο νηστείας.
Υλικά
γάλα αμυγδάλου 1 λίτρο
ζαχαρη 200 γραμμάρια
κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
βανίλια 2
ινδοκαρυδο 200 γραμμάρια
Για το γλάσο
κομπόστα 420 γραμμάρια βύσσινο
ζαχαρη 50 γραμμάρια
κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
νερό 100 ml
Αυτό το νηστίσιμο γλυκό με ινδοκάρυδο και βύσσινο γλυκό είναι επίσημα το αγαπημένο μας νηστίσιμο γλυκό για τους εξής λόγους. Εξαιτίας του ινδοκάρυδου και του βύσσινου έχει πολύ εξωτική και καλοκαιρινή γεύση, που ακόμα και μέσα στην καρδιά του Χειμώνα, μας κάνει να ξεφεύγουμε από το κρύο.
Είναι χωρίς λάδι οπότε σημαίνει ότι μπορούμε να το απολαύσουμε σε κάθε περίοδο νηστείας, ακόμη και την Σαρακοστή, που είναι πιο αυστηρή. Είναι ένα οικονομικό και εύκολο γλυκό ψυγείου και μπορείς να το πετύχεις ακόμη κι αν είσαι αρχάριος. Θες κι άλλα; Είναι του Παναγιώτη Παπαδάκη, οπότε σίγουρα θα το λατρέψεις.