• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Γυμνάσιο Λάππα: Πρωτοπορεί με … ευρωπαϊκό αέρα!

dytikanea by dytikanea
8 Νοεμβρίου 2019
in ΖΩΗ, ΝΕΑ
0
Γυμνάσιο Λάππα: Πρωτοπορεί με … ευρωπαϊκό αέρα!
126
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Γυμνάσιο Λάππα είναι ένα περιφερειακό σχολείο που αποτελείται από 100 μαθητές και 17 εκπαιδευτικούς. Το σχολείο, το οποίο έχει καθιερωθεί στην τοπική κοινωνία με τις ποικίλες και δημιουργικές δράσεις του, τώρα πρωτοπορεί και ευρωπαϊκά. Με επιτυχία υλοποιεί το πρώτο του Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS PLUS με τίτλο: «Είμαστε εδώ. «Είμαστε κοντά. Είμαστε Ευρωπαίοι» «We are near. We are here. We are Europeans» και κωδικό 2018-1-EL01-KA101-046989.
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 14 μηνών (01.12.2018 – 30.11.2019) και περιλαμβάνει κύκλους επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του σχολείου, σε θέματα που είναι συνδεμένα με τις ανάγκες ενός επαρχιακού σχολείου. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν δύο μετακινήσεις τεσσάρων συνολικά εκπαιδευτικών.
Η πρώτη μετακίνηση έγινε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στο χρονικό διάστημα 12-18 Μαΐου 2019 και αφορούσε επιμόρφωση σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας νεοεισερχομένων μεταναστών – μαθητών (ICT m-Learning – Teaching in Newly-Arrived Migrants). Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ήταν ο κ. Λαζανάς Παναγιώτης , φιλόλογος και ο κ Κόκκινος Λάμπρος, καθηγητής πληροφορικής. Οι εκπαιδευτικοί αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις στη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ειδικά για μαθητές που, ως νεοεισερχόμενοι, παρουσιάζουν αδυναμίες επικοινωνίας με αποτέλεσμα τη δυσκολία στην προσαρμογή τους στο υπόλοιπο μαθητικό δυναμικό του σχολείου.

Η δεύτερη μετακίνηση είχε τίτλο “how to make your school more international – a practice-based approach” και διεξήχθη από 6 ως 12 Οκτωβρίου 2019 στη πόλη Σάντα Μαρία ντι Φέιρα της Πορτογαλίας, πλησίον του Πόρτο. Οι εκπαιδευτικοί κ Τάτσης Ιωάννης, διευθυντής του σχολείου και ο κ Κόντος Οδυσσέας καθηγητής Τεχνολογίας που παραβρέθηκαν στην επιμόρφωση, επέστρεψαν με σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες πάνω στον τρόπο που ένα σχολείο μπορεί να δημιουργήσει ένα σαφές σχέδιο διεθνοποίησης, να αναπτύξει ουσιαστική συνεργασία με Ευρωπαίους εταίρους, και να εκπονήσει με επιτυχία ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνεργασίας με σχολικές μονάδες ανά την Ευρώπη.

Υπεύθυνος φορέας για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων ήταν ο Φινλανδικός Οργανισμός Euneos. Υπήρχε αμοιβαία ικανοποίηση τόσο από το σχολείο μας για την άψογη οργάνωση των επιμορφώσεων, αλλά και από τους επιμορφωτές για τη εποικοδομητική συμμετοχή των εκπαιδευτικών μας

Όλα όσα αποκόμισαν οι παραπάνω τέσσερις εκπαιδευτικοί, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τη μετέπειτα ευρωπαϊκή προοπτική του σχολείου, καθώς γνώρισαν και εργάστηκαν μαζί με άλλους Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς, ενημερώθηκαν, πληροφορήθηκαν για διαφορά εκπαιδευτικά συστήματα, για τον τρόπο λειτουργίας άλλων σχολείων στην Ευρώπη, και ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα άλλων χωρών. Τέλος, ανέπτυξαν τις γλωσσικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες και γενικά ενίσχυσαν το επαγγελματικό τους προφίλ με την παρουσία και εργασία τους σε ένα διευρυμένο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πλαίσιο. Μετά το πέρας των επιμορφώσεων, απέκτησαν Πιστοποιητικό παρακολούθησης και επίσης, θα τους απονεμηθεί το πτυχίο Europass κινητικότητας.

Νόμιμος εκπρόσωπος του προγράμματος είναι ο Διευθυντής του σχολείου κ Τάτσης Ιωάννης και υπεύθυνος εκπόνησης και επικοινωνίας του σχεδίου ο κ Κόντος Οδυσσέας. Όλη η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου θεωρεί σημαντικό την διάδοση της επικοινωνίας τέτοιων δράσεων και την κάθε δυνατή προσπάθεια συνεργασίας με τοπικούς φορείς ή άλλες όμορες σχολικές μονάδες. Για το λόγο εχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 13 – Δεκ – 2019 , εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με συμμετοχή εκπροσώπων άλλων σχολείων και τοπικών αρχών, με στόχο την ενημέρωση όχι μόνο για τις δράσεις μας αλλά και με τον τρόπο υλοποίησης σχεδίων καθώς και προτάσεων συνεργασίας.
Ευελπιστούμε ότι το Γυμνάσιο Λάππα θα αποτελέσει πόλο έλξης αντίστοιχων σχολικών δράσεων ώστε η ευρύτερη περιοχή να αποκτήσει μια νέα δυναμική μέσα από μια πιο διευρυμένη ευρωπαϊκή συνεργασία.

Σας περιμένουμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας!

Tags: γυμνασιο λαππα δυτικα νεα
Previous Post

Στην Πάτρα τα πρώτα μόνιμα γήπεδα beach handball – Πρόταση του προέδρου του ΠΕΑΚ

Next Post

Άγνωστοι τα “βαλαν” με τη Στάση του χωριού! ΦΩΤΟ

Next Post
Άγνωστοι τα “βαλαν” με τη Στάση του χωριού! ΦΩΤΟ

Άγνωστοι τα "βαλαν" με τη Στάση του χωριού! ΦΩΤΟ

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Η 35χρονη «ψάρευε» γονείς στα νοσοκομεία – Ο 37χρονος ζητούσε από οικογένειες να αλλάξουν τα στοιχεία τους, το περιστατικό στη Δυτική Ελλάδα
  • Απολογείται σήμερα ο Φιρινίδης για τη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» – Προφυλακίστηκε η σύντροφός του, τον κατηγορεί ότι ξόδεψε τις δωρεές στον τζόγο
  • Δυτική Ελλάδα – ΕΛΑΣ: Πρώην Δήμαρχος στα ψηφοδέλτια Τσίπρα – Τα ονόματα που συζητούνται και οι περιφέρειες
  • Πσιτ! Ο τελευταίος των… Μοϊκανών;
  • Ζούμε τελικά σε κρίση ή απλώς δεν μας φτάνουν τα χρήματα για να ζήσουμε όπως θέλουμε;
  • Κάτω Αχαΐα: “Έσβησε” στα 67 του χρόνια ο Γιάννης Αλεξ. Ζάννης
  • Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας του Πείρου στη ΒΙ.ΠΕ. με 800.000 ευρώ
  • Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου 20χρονη μετά από λήψη μεγάλης ποσότητας φαρμάκων
  • Πάτρα: Δώδεκα συλλήψεις μετά την άγρια συμπλοκή με τραυματίες σε συνοικία της Πάτρας-Μεταξύ τους και ένας ανήλικος – Κατασχέθηκε και πιστόλι-Η καταγγελία της ανήλικης μαθήτριας ΝΕΟΤΕΡΑ – (ΦΩΤΟ)
  • Την Παρασκευή η κηδεία του Δήμου Ντάγκα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In