Σουπιές με σπανάκι

Συστατικά
  • 500 γρ. σουπιές καθαρισμένες
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 250 γρ. νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. άνηθο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια 4 εκ.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε το νερό και τον χυμό από το λεμόνι στην κατσαρόλα.
  • Καπακώνουμε  και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, τα μυρώνια, τον άνηθο και τα ¾ από το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τη ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά ακόμα.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε με άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξύσμα από το λεμόνι.

πηγη