• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 5 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης

dytikanea by dytikanea
5 Μαΐου 2019
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ του Σαββάτου ο ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης.

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης πάλεψε αλλά νικήθηκε από την επάρατη νόσο.

Συγγενείς και φίλοι θα του πουν το τελευταίο αντίο τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στον Άγιο Παντελεήμονα Πολίχνης.

Ποιος ήταν ο Τάσος Πεζιρκιανίδης

Είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου. Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq. Στέλεχος του ΚΘΒΕ επί χρόνια, συμμετείχε στις παραστάσεις: Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος.

Στο ελεύθερο θέατρο έχει παίξει σε όλα τα είδη, συμμετέχοντας στις παραστάσεις: Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας στο Θεσσαλικό Θέατρο, Άννυ στον θίασο Α. Βουγιουκλάκη, Το σώσε στην Ελεύθερη Σκηνή, Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικάγο στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στην Ελεύθερη Σκηνή. Συμμετείχε επίσης στις παραστάσεις: Πλούτος στο Θέατρο Αιγαίου, Ελένη στο Θέατρο του Νότου, Το χρήμα στο λαιμό σου στο Θέατρο Ακάδημος, Κούκου στο θέατρο Κ. Δανδουλάκη, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Ο Φιάκας και Λα μοσκέτα στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Δον Ζουάν, Ο Σέντζας, Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρο στο Εθνικό Θέατρο, Αριστοφανειάδα (αποσπασματικές σκηνές από όλα τα έργα του Αριστοφάνη) στο Θέατρο «Τέχνης» και πολλά άλλα. Έλαβε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες.

Ερμήνευσε δεκάδες ρόλους του παγκόσμιου και του κλασσικού ελληνικού ρεπερτορίου ενώ ενσάρκωσε ορισμένους χαρακτηριστικούς τύπους σε σίριαλ της T.V. Από τις συνεργασίες του ξεχωρίζουν εκείνες με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης. Στη θεατρική του διαδρομή συνεργάστηκε με τουλάχιστον τρεις γενιές άξιων σκηνοθετών μεταξύ των οποίων: Μ. Βολανάκης, Σ. Ευαγγελάτος, Σ. Ντουφεξής, Γ. Ρεμούνδος, Γ. Μιχαηλίδης, Α. Βουτσινάς, Δ. Χρονόπουλος, Σ. Φασουλής, Θ. Τερζόπουλος, Κ. Τσιάνος, Σ. Χατζάκης, Ν. Μιλβόγιεβιτς, Γ. Χουβαρδάς κ.ά.

Ενας από τους τηλεοπτικούς ρόλους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση ήταν και αυτός του «Χάμπου» στο πολύ πετυχημένο σήριαλ του Mega, «Εμείς και Εμείς», τον οποίο ενσάρκωσε ο Τάσος Πεζιρκιανίδης.

Ο θάνατός του έγινε γνωστός από την αδερφή του Μαρία, καθώς και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη με ανάρτησή του στο Facebook.

Previous Post

Αύριο το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο από Πάτρα, προς Κάτω Αχαΐα

Next Post

Στο Νοσοκομείο ο Άκης Τσελέντης – Τραυματίστηκε σε τροχαίο – ΦΩΤΟ

Next Post
Στο Νοσοκομείο ο Άκης Τσελέντης – Τραυματίστηκε σε τροχαίο – ΦΩΤΟ

Στο Νοσοκομείο ο Άκης Τσελέντης - Τραυματίστηκε σε τροχαίο - ΦΩΤΟ

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πσιτ! Όχι για κλάδεμα δεν πήγαιναν, αλλά ούτε για ψήφους!
  • Πσιτ! Πάγιο αίτημα ο φωτισμός, αλλά από πότε;
  • Μαρινάκης για Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου: Απαντάμε με μετρήσιμα αποτελέσματα απέναντι σε ατεκμηρίωτες εκθέσεις και όσους συκοφαντούν τη χώρα
  • Πέθανε ο Γιάννης Κολοτούρας της Zeus+Dione σε ηλικία 48 ετών
  • Πάτρα: Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι τραυματίες από το σοκαριστικό περιστατικό στο αεροδρόμιο του Αράξου
  • Α. Παναγιωτόπουλος: «Να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το ατύχημα στο Αεροδρόμιο του Αράξου»
  • Περιπέτεια για 7χρονο μαθητή: Κατάπιε ελατήριο γομολάστιχας μήκους 12 χιλιοστών και σφηνώθηκε στον πνεύμονα
  • Πάτρα: Χειρουργείο για το ένα, εξιτήριο για το άλλο παιδί που είχαν ατυχήματα με πατίνια – Τι προβλέπει ο ΚΟΚ που κανείς δεν εφαρμόζει
  • Παραιτήθηκε ο Χάρης Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Νίκου Ανδρουλάκη
  • Η φωτογραφία της ημέρας
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In