• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Νέα οδικά έργα σε Δυτική Αχαΐα – Ποιες παρεμβάσεις προγραμματίζονται και που

dytikanea by dytikanea
15 Φεβρουαρίου 2019
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Νέα οδικά έργα σε Δυτική Αχαΐα – Ποιες παρεμβάσεις προγραμματίζονται και που
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Έργα οδοποιίας που βελτιώνουν την πρόσβαση σε περιοχές των Καλαβρύτων, στην ορεινή Αιγιάλεια και τη Δυτική Αχαΐα και ενισχύουν την οδική ασφάλεια ξεκινούν απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες και αναδεικνύονται ανάδοχοι.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, εκτός από τις συντηρήσεις δρόμων που βρίσκονται σε εξέλιξη στους Δήμους Πατρέων, Αιγίου, Καλαβρύτων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, συνεχίζει να υλοποιεί το σχεδιασμό της έχοντας προγραμματίσει πάνω από είκοσι νέα έργα ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ. 

«Είμαστε σε διαρκή επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους. Νοιαζόμαστε για τον πολίτη. Το προηγούμενο διάστημα σχεδιάσαμε μια δέσμη νέων παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο, εξασφαλίσαμε του πόρους και τώρα προχωράμε στην υλοποίηση. Παράλληλα φροντίζουμε οι παρεμβάσεις μας να έχουν και συνέχεια, γι’ αυτό προετοιμαστήκαμε κατάλληλα ώστε να υπάρχουν εργολαβίες για συντήρηση των επαρχιακών μας δρόμων μέχρι και το 2020», αναφέρει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.  

Μεταξύ των έργων που η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται στην τελική φάση είναι:

-Συντήρηση οδού Σκεπαστό – Κερπινή – Πλατανιώτισσα, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ: Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας ή των πρανών των οδών, επουλώσεις λάκκων εργασίες αποκατάστασης της βατότητας, σήμανσης, εργασίες αποκατάστασης τεχνικών έργων, τμηματικά και όπου χρειαστεί στο σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Καλαβρύτων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

-Συντήρηση οδού από Ν.Ε.Ο Πατρών – Πύργου προς Περιστέρα, ΒΙΠΕ και ΧΥΤΑ Φλόκα, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ: Στο δρόμο προς Μαζαράκι θα εκτελεστούν εργασίες: εξυγίανσης της οδού, όπως και στον δρόμο προς Φλόκα. Στο γεφύρι Βιλάγκαθο θα κατασκευαστεί πτερυγότοιχος και ο υπάρχον χωματόδρομος θα ασφαλτοστρωθεί. Το τμήμα της 31ης Επ. Οδού από την γέφυρα του Πείρου έως την είσοδο της ΒΙΠΕ θα ασφαλτοστρωθεί. Στο τμήμα της 31ης Επ. Οδού από την Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου έως την γέφυρα του Πείρου θα γίνει ανακατασκευή των σωληνωτών οχετών που χρήζουν επισκευής. Επίσης θα γίνει ανακατασκευή γεφυριδίου στο Μαζαράκι και σε όλο το μήκος των οδών (προς Περιστέρα, ΒΙΠΕ, Μαζαράκι, Φλόκα) θα γίνουν τμηματικές εξυγιάνσεις, κοπή θάμνων – δένδρων και της παρόδιας βλάστησης στις οριογραμμές της οδού για τη βελτίωση της ορατότητας, καθαρισμός τάφρων & απόφραξη – καθαρισμός οχετών, ανακατασκευή τεχνικών έργων καθώς και εργασίες σήμανσης.

Και για τα δύο έργα έχει επιλεγεί προσωρινός ανάδοχος και αναμένεται η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Επίσης σε διαγωνιστική διαδικασία βρίσκονται αρκετά ακόμη έργα, μεταξύ των οποίων και τα:

– Συντήρηση οδού Αιγίου – Φτέρη – Καλάβρυτα, προϋπολογισμού 1,5 εκατ.: Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας ή των πρανών της οδού, εργασίες αποκατάστασης της βατότητας, σήμανσης, εργασίες αποκατάστασης τεχνικών έργων, εργασίες καθαρισμού και ανακατασκευής υφιστάμενων επενδεδυμένων τάφρων, εργασίες απόφραξης –καθαρισμού οχετών και τεχνικών, εργασίες κοπής θάμνων – δένδρων και της παρόδιας βλάστησης στις οριογραμμές των οδών για τη βελτίωση της ορατότητας. Προβλέπεται αποκατάσταση του ασφαλτικού τάπητα, καθώς και καθαρισμός και μόρφωση τάφρων για την απορροή των ομβρίων και την προστασία της οδού, επισκευή των φραχτών ανάσχεσης βραχοπτώσεων και επισκευή του ελεύθερου πλέγματος συγκράτησης βραχοπτώσεων. Τέλος θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

-Συντήρηση οδού Ακράτα – Ζαρούχλα προς Χιονοδρομικό Κέντρο μέσω Περιστέρας, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ: Ενδεικτικά προβλέπεται να γίνει καθαρισμός και αποκατάσταση σωληνωτών, τεχνικών  και φρεατίων, άρση καταπτώσεων με διαμόρφωση και καθαρισμό πρανών, εξυγίανση υποστρώματος για την εξασφάλιση της βατότητας τους χειμερινούς μήνες, αποκατάσταση οδοστρώματος (οδοστρωσία-ασφαλτικά) κ.α

– Συντήρηση οδού Χαραυγή – Πόρτες, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ: Το έργο περιλαμβάνει εργασίες διαπλάτυνσης, εξυγίανσης του διαπλατούμενου τμήματος, αντιστήριξης των πρανών, κατασκευή σωληνωτών αγωγών & επενδεδυμένων τάφρων, διάνοιξη τάφρων, συμπλήρωση υπόβασης, κατασκευή βάσης και τάπητα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στο δρόμο Χαραυγή – Πόρτες ο οποίος είναι συνολικού μήκους έξι  χιλιομέτρων πρόκειται να γίνουν κατασκευαστικές εργασίες στο μη ασφαλτοστρωμένο τμήμα που βρίσκεται προς την μεριά των Πορτών.

Tags: Νέα οδικά έργα σε Καλάβρυτα
Previous Post

Η Βίκυ Αθανασοπούλου στην ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ: “Θέλουμε να φτιάξουμε “μαγιά” νέων ανθρώπων με όρεξη για δουλειά” – ΗΧΗΤΙΚΟ

Next Post

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Next Post
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Άνοιξε η Ιόνια Οδός μετά τη φωτιά σε βυτιοφόρο με υγραέριο
  • Πάτρα: Φωτιά σε ΙΧ – Νέο περιστατικό τα ξημερώματα
  • Τραγωδία με άνδρα από τη Δυτική Ελλάδα: Βρήκε φρικτό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε κάτω από το ΙΧ του ενώ το έπλενε
  • “Επίσκεψη” στο δημόσιο λουτρό της Δύμης! Ένα μοναδικό πολιτιστικό μνημείο στις οθόνες σας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας
  • Metron Analysis: Στο 30,2% με προβάδισμα 14,4 μονάδων η ΝΔ, στο 15,8% η ΕΛΑΣ με απώλειες, κέρδη για ΠΑΣΟΚ, στην 8η θέση έπεσε η Καρυστιανού
  • Σχολικά Γεύματα 2026-2027: Ποια Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Αχαΐας εντάσσονται στο πρόγραμμα – Ολόκληρη η λίστα για το νομό
  • Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα είναι μία γεφυροποιός χώρα και όχι ταραξίας – Αποτελεί πυλώνα σταθερότητας
  • Επικό “διπλό” της Εθνικής Ομάδας στο Βελιγράδι με… buzzer-beater του Δουβίκα
  • Δυτική Αχαΐα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα Φιλοζωικά Σωματεία
  • Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας για την άδικη εξαίρεση μαθητών της πυρόπληκτης Δυτικής Αχαΐας
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In