Η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε με 2-1 τη Σερβία στο Βελιγράδι, σε μία αναμέτρηση – για την πρώτη αγωνιστική του Nations League – στην οποία έχασε αμέτρητες ευκαιρίες όμως με δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με το “καλησπέρα”, σπατάλησε ακολούθως μισή… ντουζίνα ευκαιρίες, αλλά εντέλει όχι μόνο έμεινε “όρθια” στο Βελιγράδι απέναντι στους Σέρβους, αλλά έφυγε και με νίκη 2-1 απ’ το “Stadion Rajko Mitic” χάρη σε ένα τρομερό buzzer beater του Τάσου Δουβίκα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη League A του Nations League. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν στο 4’ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά η Εθνική Ομάδα έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο κι αφού ισοφάρισε με το τρομερό γκολ του Τζόλη στο 74’, στις καθυστερήσεις άρπαξε και το τρίποντο με ένα απίθανο γκολ του Δουβίκα.

Ωστόσο, όλα άλλαξαν στο 74′, όταν μετά από δημιουργία του Παυλίδη, ο Τζόλης πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, εκτέλεσε υποδειγματικά και με τη βοήθεια του δοκαριού πέτυχε το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τεττέη έκανε μία φανταστική ατομική ενέργεια και βγήκε απέναντι από τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς από πλάγια θέση, όμως ένα τάκλιν αμυντικού έστειλε το σουτ σε κόρνερ. Παρά το γεγονός πως η Εθνική συνέχισε να πιέζει για την ανατροπή, η επόμενη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στη Σερβία, η οποία μάλιστα ήταν και διπλή. Συγκεκριμένα στο 90′, ο Γιόβελιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από σουτ από το όριο της περιοχής, ενώ στη συνέχεια έπιασε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από σέντρα απ’ τα δεξιά, όμως ο Τζολάκης έκανε μία συγκλονιστική απόκρουση με το αριστερό του πόδι. Η τελευταία λέξη, όμως, άνηκε στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Στο 90’+5′, ο Τσιμίκας ανέβηκε από τα αριστερά, έκανε μία εκπληκτική σέντρα στο πρώτο δοκάρι, όπου πετάχτηκε ο Δουβίκας κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό – και απόλυτα δίκαιο – 2-1 υπέρ της “γαλανόλευκης”.
ΓΚΟΛ: 4′ Ζίβκοβιτς – 74′ Τζόλης, 90’+5′ Δουβίκας
ΚΙΤΡΙΝΗ: 63′ Κόστιτς, 73′ Τέρζιτς – 83′ Ζαφείρης
ΚΟΚΚΙΝΗ: –
ΔΟΚΑΡΙ: 90′ Γιόβελιτς – 6′ Καρέτσας
ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Τζολάκης, Ρέτσος, Μαυροπάνος (90’+1′ Μιχαηλίδης), Τσιμίκας, Βαγιαννίδης, Κουρμπέλης, Ζαφείρης (90’+1′ Ανδρούτσος), Τζόλης, Καρέτσας (74′ Δουβίκας), Κωστούλας (63′ Ιωαννίδης), Παυλίδης (74′ Τεττέη).
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Nations League:
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου
Ανδόρα – Μάλτα 1-2
Λιχτενστάιν – Λιθουθανία 0-2
Νορβηγία – Δανία 3-2
Ολλανδία – Γερμανία 1-1
Πορτογαλία – Ουαλία 1-0
Σερβία – Ελλάδα 1-2
Αυστρία – Ισραήλ 3-1
Κόσοβο – Ιρλανδία 1-0
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου
19:00 Αρμενία – Λετονία
19:00 Γεωργία – Βόρεια Ιρλανδία
21:45 Μαυροβούνιο – Κύπρος
21:45 Ιταλία – Βέλγιο
21:45 Τουρκία – Γαλλία
21:45 Ουγγαρία – Ουκρανία
21:45 Πολωνία – Βοσνία Ερζεογοβίνη
21:45 Σουηδία – Ρουμανία
16:00 Σλοβενία – Σκωτία
19:00 Άγιος Μαρίνος – Φινλανδία
19:00 Βουλγαρία – Λουξεμβούργο
19:00 Νήσοι Φερόες – Καζακστάν
21:45 Αλβανία – Λευκορωσία
21:45 Σλοβακία – Μολδαβία
21:45 Αγγλία – Ισπανία
21:45 Τσεχία – Κροατία
21:45 Βόρεια Μακεδονία – Ελβετία

