• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ηλία Στεφανόπουλο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Αυτός θα είναι ο “εκλεκτός”;

dytikanea by dytikanea
26 Σεπτεμβρίου 2018
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ηλία Στεφανόπουλο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Αυτός θα είναι ο “εκλεκτός”;
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

To όνομα του Ηλία  Στεφανόπουλου, γιου του αείμνηστου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και γνωστού δικηγόρου, έχει πέσει πολλές φορές στο τραπέζι των εκλογικών διαβουλεύσεων.

Είναι τουλάχιστον μια δεκαετία αυτή κατά την οποία γίνονται συζητήσεις και κυρίως πέφτουν εν είδη βροχής τα αιτήματα για  μια πιθανή συμμετοχή του σε ψηφοδέλτια όλων των ειδών. Από αυτά των εθνικών εκλογών, έως εκείνα των αυτοδιοικητικών με αποστολή σημάτων πολιτικού φλερτ και σε δημοτικό και σε περιφερειακό επίπεδο.

Η σταθερή απάντηση του γιου του προέδρου, ήταν το «όχι». Ο Ηλίας Στεφανόπουλος έδειχνε πάντα να ενδιαφέρεται για την πολιτική λιγότερο από όλους όσοι επιθυμούσαν να τον εμπλέξουν, ή τουλάχιστον να μην την θεωρεί προτεραιότητά του, καθώς ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον δεν μπορεί να μην έχει σχέση μαζί της.

Αυτό το δεδομένο φαίνεται ότι άλλαξε ξαφνικά χθες, εκεί που κανείς δεν το περίμενε, μετά τη είδηση της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία διέρρευσε ευθύς μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης των δύο ανδρών στα ΜΜΕ. Η συζήτηση με τον πρόεδρο, η οποία κατέλαβε εξ απήνης πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δεν φαίνεται να είναι τόσο απλή υπόθεση.

 

Ο πρόεδρος προσωπικά…

O Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δείξει σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους ότι έχει πάρει πάνω του την υπόθεση των υποψηφιοτήτων σε ό,τι έχει να κάνει με τις νέες εισόδους στον στίβο των βουλευτικών και – εσχάτως- και σε ό,τι αφορά τις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Μάλιστα όπως έχει κατά καιρούς γραφτεί, εξακολουθεί να κάνει ο ίδιος τα ραντεβού, έχοντας ιδίαν άποψη για τα πρόσωπα και τις απόψεις τους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. φαίνεται να μιλάει για νέο αίμα και να το εννοεί.

Το «βαρύ» όνομα..

Η περίπτωση του Ηλία Στεφανόπουλου, φαίνεται να λύνει παραπάνω από ένα προβλήματα καθώς εκτός από  την ανανέωση, το όνομα Στεφανόπουλος, συνδέει τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. με ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που έχει όχι μόνο αναμνησιακό αλλά και εσωκομματικό βάρος και ταυτόχρονα να συνδέει την εκλογική επιχείρηση στην δύσκολη περιφέρεια δυτικής Ελλάδας με ένα κατεξοχήν αγαπητό πρόσωπο, ένα γέννημα θρέμμα των Πατρών, τον Κωστή Στεφανόπουλο.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο άνθρωπος που μεσολάβησε για το όλο προξενιό, είναι ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, ο οποίος  διατηρεί φιλικές σχέσεις πολλών ετών με τον Ηλία Στεφανόπουλο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό δεν ήταν σε γνώση άλλων στελεχών του κόμματος στο νομό που άκουσαν την είδηση σχεδόν κεραυνοβολημένοι.

Διότι πολλά ονόματα είχαν  ακουστεί, αλλά όχι αυτό του Ηλία Στεφανόπουλου.

Από «τζάκι»

Η αλήθεια είναι ότι ο γιος του αείμνηστου Αχαιού Προέδρου δεν αποτελεί αυτό που λέμε κλασσική περίπτωση ανθρώπου που εμπλέκεται με την ενεργό πολιτική. Οι σχέσεις του μέχρι σήμερα υπήρξαν μάλλον αδιάφορες. Η αφετηρία όσων επιθυμούσαν να τον εμπλέξουν ήταν ότι το όνομά του κρατούσε από πολιτικό τζάκι. Και είναι πολλοί αυτοί που θέλουν ακόμη και σήμερα, έν έτει 2018,  να  ανάψουν σπίρτα με αυτού του είδους τη φωτιά.

Από την άλλη,  εξίσου μεγάλη αλήθεια είναι ότι ο Ηλίας Στεφανόπουλος, ένας εξαιρετικός, μετριοπαθής και σκεπτόμενος άνθρωπος,  κινείται σε έναν αστικό  κύκλο των Πατρών με περιορισμένο ακροατήριο και όχι μεγάλα περιθώρια  επιρροής στα λαϊκά στρώματα, τα οποία είθισται να δίνουν και τις εκλογές, ενώ δεν έχει πίσω του κανέναν καλογρασαρισμένο μηχανισμό να στηρίξει την υποψηφιότητά του σε τρεις νομούς. Θα έλεγε βέβαια κανείς ότι αρκεί ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας για κάτι τέτοιο. Αρκεί όμως; Αυτό μόνο η ιστορία μπορεί να το δείξει.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ηλία Στεφανόπουλου είναι η αναγνωρισιμότητα του ονόματός του, το γεγονός ότι είναι ένα νέο, φρέσκο πρόσωπο και η συγκινησιακή φόρτιση που μεταφέρει το επώνυμό του. Το αρνητικό του σημείο, είναι το γεγονός ότι δεν είναι αναγνωρίσιμος σε προσωπικό επίπεδο, δεν υπάρχει πίσω του μια καταγεγραμμένη διαδρομή, δεν είναι δηλαδή αυτό που λέμε πολιτικά αυτοδημιούργητος.

Σε αυτό το σημείο άλλωστε εστιάζουν και διάφορα στελέχη της Ν.Δ. στην περιοχή που άκουσαν με σκεπτικισμό χθες τα νέα χωρίς να κρύψουν, ορισμένοι εξ αυτών, και την ενόχλησή τους κάνοντας λόγο για πτώση με αλεξίπτωτο, έναντι στελεχών που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια τον αγώνα από θέση … εδάφους.

Αλλά και το απέναντι στρατόπεδο Κατσιφάρα δεν φέρεται να είδε με ενθουσιασμό το ενδεχόμενο. Παντού είχε πάει το μυαλό του επιτελείου, αλλά όχι στον γιο του Κωστή Στεφανόπουλου.

Ο Ηλίας Στεφανόπουλος φέρεται να επιφυλάχτηκε για απάντηση μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου. Μέχρι τότε, είναι βέβαιο ότι το σενάριο θα παίζει στα ΜΜΕ με επεισόδια που δεν πρόκειται να μας… κουράσουν.

tempo24.news

Tags: Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ηλία Στεφανόπουλο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Αυτός θα είναι ο "εκλεκτός";
Previous Post

Για τους μικρούς φίλους στα Λουσικά φροντίζει ο Σύλλογος! Δείτε πότε και πού

Next Post

Πάτρα: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 67χρονης

Next Post
Πάτρα: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 67χρονης

Πάτρα: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 67χρονης

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Ανεξαρτητοποιήθηκε και επίσημα η Όλγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ
  • Πρόσληψη προσωπικού για τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Α’ Διασποράς 116 ΠΜ Αράξου
  • Άγγελος Στεργιόπουλος: “Σε απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ολόκληρος ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας”
  • 20 Χρόνια Παράδοσης και Πολιτισμού: ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΑ ΛΟΥΣΙΚΑ
  • Κανένα ίχνος του 66χρονου Ισπανού που έπεσε από ιστιοφόρο στο Ιόνιο – Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες
  • Red Code σήμερα σε 12 περιοχές – Συναγερμός για κίνδυνο πυρκαγιάς και στη Δυτ. Ελλάδα ΧΑΡΤΗΣ
  • Αχαΐα: 46χρονη “έφυγε” με το αυτοκίνητό της από το δρόμο και έπεσε από ύψος 30 μέτρων-Ανασύρθηκε νεκρή
  • Απίστευτη τραγωδία συγκλονίζει την Πάτρα – Ζευγάρι “έφυγε” με διαφορά 30 ημερών – Γνωστή γιατρός η γυναίκα
  • Καλάβρυτα: Πυροβολισμός σκύλου στο Κρυονέρι – 45 σκάγια στο σώμα του
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In