• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Βουλή: Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη

dytikanea by dytikanea
5 Μαρτίου 2025
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Βουλή: Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κατακόρυφα ανεβαίνουν οι τόνοι σήμερα Τετάρτη (05.03.25) στη Βουλή, όπου τοποθετούνται οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, στο πλαίσιο της προ ημερήσιας συζήτησης για τα Τέμπη, με τα βλέμματα στραμμένα στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη.

 

https://new.diavlos.grnet.gr/el/embed/room/6015/event/6022

 

Η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή γίνεται σε κλίμα ακραίας πολιτικής πόλωσης και με «φόντο» τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την περασμένη εβδομάδα για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αντικρούει αυτή την ώρα τα «πυρά» της αντιπολίτευσης για τα περί συγκάλυψης.

«Υπάρχουν στιγμές στην κοινοβουλευτική ζωή που ζητούν αλήθεια κι ευθύνη, ακόμα και σε συγκυρίες που χάνονται μέσα στη σύγχυση. Οφείλουμε να αντιταχθούμε στις εντυπώσεις, που τις φουσκώνουν το ψέμα, το οφείλουμε στις συγγενείς των 57 θυμάτων, ζούμε δύο χρόνια μετά ένα κοινό πένθος που συγκεκριμένοι κύκλοι μετατρέπουν σε σημείο διχασμού, είμαι εδώ για να δηλώσω την προσήλωση της κυβέρνησης στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη», είπε, ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

«Η ηχηρή φωνή των συλλαλητηρίων ακούγεται ακόμη. Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ζήτησαν αλήθεια, δικαιοσύνη και δικαίωση των θυμάτων, καθώς κι ασφαλείς σιδηροδρόμους. Οι περισσότεροι διαδηλωτές ζήτησαν η Ελλάδα να ανέβει υψηλότερα», δήλωσε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Στην πρώτη

Η άγρια σύγκρουση αναμένεται να κορυφωθεί με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, η οποία και θα «σηκώσει το γάντι» αμέσως, ανακοινώνοντας ότι η τριήμερη διαδικασία ξεκινά χωρίς καμία καθυστέρηση. Την πρόταση μομφής στηρίζουν κι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά κι η Πλεύση Ελευθερίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η πρόταση δυσπιστίας αναμένεται να κατατεθεί, αφού ολοκληρωθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κι έτσι η προ ημερησίας συζήτηση θα σταματήσει, για να ξεκινήσει το απόγευμα η συζήτηση επί της πρότασης μομφής.

Από την πλευρά του, στην παρέμβασή του, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να απορρίψει για άλλη μία φορά τις αιτιάσεις περί συγκάλυψης, να ζητήσει από όλους να σεβαστούν τη Δικαιοσύνη και την έρευνα που διεξάγει για τα Τέμπη, και να δώσει έμφαση στις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει η κυβέρνηση, έτσι ώστε με ορίζοντα το 2027 η χώρα να διαθέτει ασφαλή σιδηρόδρομο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, αναμένεται να δώσει κι ένα στίγμα των παρεμβάσεων και σε άλλους τομείς του δημόσιου τομέα, όπως έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει, ώστε να εξαλειφθούν χρόνιες παθογένειες στο «βαθύ κράτος» και να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και κυρίως προληπτικά, και όχι να τρέχει πίσω από τις όποιες άσχημες εξελίξεις.

Tags: Βουλή: Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη
Previous Post

Δίκη για τις υποκλοπές: Ξεκίνησε και πήρε αναβολή για τις 10 Απριλίου

Next Post

Βορίδης: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για τον Τριαντόπουλο

Next Post
Βορίδης: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για τον Τριαντόπουλο

Βορίδης: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για τον Τριαντόπουλο

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Σημαντική διάκριση για το ΓΕΛ Λουσικών στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου!
  • “Διατροφοπεριπέτειες” για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Λακκόπετρας
  • Μητσοτάκης: Ισχυρή και πολυεπίπεδη η συμμαχία Ελλάδας και Γαλλίας, ενισχύει τη γεωπολιτική μας θέση – Τι είπε για οικονομία, υγεία και κτηνοτρόφους
  • Τραγωδία στην Αρκαδία: Νεκρός άνδρας, τον καταπλάκωσε τρακτέρ
  • Αχαγιά 82: Καλεί όλο τον κόσμο στο σημερινό, κρίσιμο αγώνα της Αχαϊκής!
  • Σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς συμμετέχει το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Οι Αχαγιώτες πάνε Αδαμόπουλο!
  • Πσιτ! Οι παρεμβάσεις Αλεξόπουλου και η “ησυχία” της αντιπολίτευσης
  • Πσιτ! Δεν πρόλαβαν να καθαρίσουν…
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In