• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Αναλυτικά η διαδικασία

dytika by dytika
17 Μαρτίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ
0
Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Αναλυτικά η διαδικασία
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Αναλυτικά η διαδικασία

Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Αναλυτικά η διαδικασία


17/03/2021 – 20:06

Την έναρξη του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», για το voucher των 200 ευρώ που θα δοθεί στους μαθητές και φοιτητές για την αγορά τεχνικού εξοπλισμού (laptop/υπολογιστές), σηματοδοτεί η υπογραφή της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η «Ψηφιακή Μέριμνα» θα περιληφθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και αποτελεί ένα από τα πρώτα προγράμματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οικοδομώντας στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης, το πρόγραμμα επενδύει 112 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μέσω συστήματος επιταγών (voucher), με στόχο τον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την ενδυνάμωση των ευάλωτων συμπολιτών μας. Το πρόγραμμα θα συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου, δίνοντας στους νέους μας τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους και να γίνουν δημιουργικοί, εξωστρεφείς πολίτες. Είναι απόλυτη προτεραιότητά μας να διασφαλίσουμε ότι η συμμετοχή στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης αφορά κάθε νέα και νέο, συμπεριλαμβανομένων των πιο οικονομικά αδύναμων, στους οποίους και απευθύνεται το πρόγραμμα κατά προτεραιότητα.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι θα είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.». Εντός των επόμενων ημερών, η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων προμηθευτών που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό. Θα ακολουθήσει μια διαδικασία ελέγχου του εξοπλισμού των αιτούντων προμηθευτών, ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές που έχουν οριστεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Σε δύο φάσεις η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Αφορά 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους

Η «Ψηφιακή Μέριμνα» είναι ένα πρόγραμμα πολύ μεγάλης κλίμακας τόσο ως προς τον προϋπολογισμό του όσο και ως προς τον αριθμό των ωφελούμενων, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους.

Ο αριθμός των συσκευών που θα διατεθούν μέσω του προγράμματος είναι ιδιαίτερα μεγάλος: αρκεί να αναλογιστούμε ότι ο αριθμός tablets, laptops και desktops που συνήθως διακινείται στην Ελληνική αγορά συνολικά ετησίως είναι γύρω στα 900.000 τεμάχια.

Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του προγράμματος, από την πρώτη δημόσια ανακοίνωση του προγράμματος έως σήμερα έχει γίνει διεξοδική και πολυεπίπεδη προετοιμασία, σε συνεργασία με την αγορά, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παραγγελίες των επιλέξιμων συσκευών και να υπάρξει επάρκεια τεχνολογικού εξοπλισμού κατά την υλοποίηση της δράσης. Επίσης, έχει ψηφιστεί διάταξη νόμου η οποία δημιουργεί το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την υλοποίηση του προγράμματος, έχει εξειδικευθεί και ενταχθεί το τεχνικό δελτίο του προγράμματος στο εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έως ότου η χώρα λάβει τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, και έχει υλοποιηθεί ο λεπτομερής σχεδιασμός του προγράμματος από την «Κοινωνία της Πληροφορίας M.A.E.» σε συνεργασία με το Υ.ΠΑΙ.Θ. και με την πολύτιμη συνεισφορά άλλων φορέων όπως η ΗΔΙΚΑ, ο ΟΠΕΚΑ, η ΑΑΔΕ, το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το ΙΤΥΕ-Διόφαντος και το ΕΔΥΤΕ.

Πηγή: enikonomia.gr

 

Ετικέτες
voucher
laptop
tablet
Tags: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑοικονομία
Previous Post

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο διαδικτυακό παρκέ των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ

Next Post

Σοκ στο ΝΒΑ – Παράλυτος ο παλαίμαχος σταρ Σον Μπράντλεϊ μετά από τροχαίο

Next Post
Σοκ στο ΝΒΑ – Παράλυτος ο παλαίμαχος σταρ Σον Μπράντλεϊ μετά από τροχαίο

Σοκ στο ΝΒΑ – Παράλυτος ο παλαίμαχος σταρ Σον Μπράντλεϊ μετά από τροχαίο

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Κάτω Αχαΐα: Συνελήφθη ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας-Είναι συγγενής του θύματος-Η αφορμή για τον καυγά ανάμεσά τους
  • Κάτω Αχαΐα: Κάρφωσε στην πλάτη με δύο μαχαιριές 35χρονο μετά από καβγά – Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ για τον δράστη
  • Πάτρα: Πωλείται ένα από τα πιο γνωστά καφέ των Υψηλών Αλωνίων
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Δράμα στην Ηλιούπολη: Πέθανε και η δεύτερη 17χρονη που είχε πέσει από την ταράτσα πολυκατοικίας
  • Eurovision 2026: Στον τελικό η Κύπρος με την Antigoni Buxton και το «Jalla» – Οι χώρες που προκρίθηκαν
  • e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Τελευταία μέρα πληρωμών η σημερινή
  • Σήμερα το μεσημέρι μεγάλο συλλαλητήριο για την επαναλειτουργία του Οδοντωτού
  • Τελευταίο κουδούνι σήμερα για τα λύκεια: Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
  • Καλόγρια και Λακκόπετρα πήραν Γαλάζια Σημαία για το 2026 – Τέσσερις συνολικά στην Αχαΐα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In