Υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
1 & 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1& 1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 συσκευασία βούτυρο τύπου Kερκύρας
6 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι (τριμμένο)
100 γρ. μαγιά νωπή ή 50γρ μαγιά ξηρή
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και λίγο χυμό 2-3 κουταλιές
Ετοιμασία
Λιώνουμε την μαγιά, στο χλιαρό χυμό πορτοκαλιού μαζί με δύο-τρείς κουταλιές από το χλιαρό γάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι.
Όταν η μαγιά φουσκώσει την ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ με το κοσκινισμένο αλεύρι και το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, χτυπάμε τόσο ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι Νο 34.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180°C για περίπου 1 ώρα.
Καλές γιορτές & Καλή επιτυχία !
Μυστικά …
-
Όταν βγάλουμε την βασιλόπιτα από το φούρνο και την αφήσουμε να κρυώσει, απλώνουμε μαρμελάδα κάστανο που ταιριάζει εξαιρετικά στην γεύση !
-
Με σοκολάτα ή αμύγδαλα φτιάχνουμε τους αριθμούς !