Υλικά
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
1/4 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
1 1/2 φλ. τσαγιού βρώμης
1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, χοντροκομμένα
1/4 φλ. τσαγιού κολοκυθόσποροι
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
3/4 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
1/4 κ. γλ. μαγειρικό αλάτι
2 κ. σ. μικρά κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Απλώστε τη βρώμη, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τους κολοκυθόσπορους σε ένα δίσκο. Ψήστε για 10 λεπτά.
Ρίξτε το σε ένα μπολ και προσθέστε τις σταφίδες, την κανέλα και το αλάτι.
Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε.
Βάλτε το μέλι και το φυστικοβούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακατέψτε να ενωθούν καλά.
Ρίξτε πάνω από το μείγμα βρώμης και ανακατέψτε.
Αναποδογυρίστε το μείγμα του μούσλι μέσα στο ταψί και στη συνέχεια πιέστε το σταθερά. Μόλις κρυώσει, σκορπίστε τα δάκρυα σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια.
Καλύψτε με μία λαδόκολλα και στη συνέχεια πιέστε δυνατά με τα χέρια σας για να σπρώξετε τα δάκρυα σοκολάτας εσωτερικά στο μείγμα.
Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί αρκετά ώστε να ανασηκωθεί χωρίς να λυγίσει.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Χρησιμοποιήστε την προεξοχή της λαδόκολλας για να ανασηκώσετε την πλάκα του μούσλι πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Κόψτε στη μέση και στη συνέχεια κάθε μία στα 5 (10 μπάρες).
Μεταφέρετε σε ένα δίσκο χρησιμοποιώντας το χαρτί και στη συνέχεια τοποθετήστε τις μπάρες σε απόσταση.
Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν αρκετά στην επιφάνεια και στις άκρες αλλά να μην καούν.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο μόλις κρυώσουν, στο ψυγείο. Διατηρούνται για 3 εβδομάδες!
Πηγή: newsbeast.gr