Συνταγή για τούρτα παγωτό με βάση κορμό σοκολάτας και σπιτικό, αφράτο παγωτό βανίλια που δεν κρυσταλλώνει. Σερβίρεται με ψιλοκομμένη κουβερτούρα, γλυκά του κουταλιού και σιρόπια για παγωτό. Από τη φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou.
Υλικά
μπισκότα 2 πακέτα πτι μπερ
βουτυρο 250 γραμμάρια
ζάχαρη άχνη 200 γραμμάρια
κακαο 6 κουταλιές της σούπας
κονιάκ 4 κουταλιές της σούπας
καρυδια 200 γραμμάρια ψιλοκομμένα
Γάλα φρέσκο 200 ml
Για το παγωτό
κρεμα γαλακτος 500 γραμμάρια πλήρες πολύ κρύα
ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί (400 ml)
βανίλια 1
Για το γαρνίρισμα
κουβερτουρα Κατά βούληση ψιλοκομμένη