• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Με το ΠΑΣΟΚ και τη διάσωση των περιουσιών των Ελλήνων

dytikanea by dytikanea
14 Φεβρουαρίου 2023
in ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ
0
Με το ΠΑΣΟΚ και τη διάσωση των περιουσιών των Ελλήνων
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Του Γιώργου Καρβουνιάρη*

Κάποιες φορές τα πράγματα είναι άσπρο ή μαύρο. Μετά τη δυσμενή εξέλιξη από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου, το ΠΑΣΟΚ έσπευσε για μία ακόμη φορά να σώσει τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.

Την ώρα που η Ν.Δ. επιχειρεί να συσκοτίσει το τοπίο, διαρρέοντας νομοσχέδια για νέες ρυθμίσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά το πάγωμα των πλειστηριασμών μέχρι τις εκλογές, το μόνο υπεύθυνο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σήμερα τροπολογία, για επαναφορά του πλαισίου της προστασίας της κατοικίας του ν.3869/2010 με ταυτόχρονη κατοχύρωση του δικαιώματος του οφειλέτη στην αγορά του δανείου του. Κάθε φυσικό πρόσωπο λοιπόν, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας, που αποδεδειγμένα βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής να μπορεί να σώσει το σπίτι του, ρυθμίζοντας τις οφειλές του μέχρι το ύψος της αξίας της. Και σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής της δόσης, να υπάρχει δυνατότητα συνεισφοράς του Δημοσίου, ενώ στην περίπτωση των αγροτών, να προστατεύονται οι αγροτικές εκτάσεις, ώστε να μπορούν οι αγρότες να εργαστούν με αξιοπρέπεια.

Να υπενθυμίσουμε εδώ για όσους ξεχνούν εύκολα, ότι η κύρια και αποτελεσματική προστασία της 1ης κατοικίας θεσμοθετήθηκε το 2010 με τον Ν.3869 (Νόμος Κατσέλη) των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και με την πιο σκληρή τρόικα να διαφωνεί.

Αρχιτέκτων του Ν.3869/10 ήταν ο σημερινός γραμματέας του τομέα ιδιωτικού χρέους του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Δημήτρης Σπυράκος, τότε Γενικός Γραμματέας Προστασίας Καταναλωτή.

Και μερικές σκληρές αλήθειες:

-Τον ‘’νόμο Κατσέλη’’ του ΠΑΣΟΚ δεν τον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2010

-Ο ‘’νόμος Κατσέλη’’ του ΠΑΣΟΚ καταργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν.4605/19

– Η προστασία της κύριας κατοικίας καταργήθηκε με τον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ (Ν.4738/2020)

– Σήμερα, στην Ελλάδα η κύρια κατοικία μπορεί να προστατευτεί μόνο για περίπου 3.500 (το πολύ) ευάλωτους δανειολήπτες, οι οποίοι εντάσσονται στην περίμετρο υπαγωγής στο φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ.

– Μέχρι τις 31/12/2022, έχουν ενταχθεί μόλις 20(!) ευάλωτοι δανειολήπτες στο σχετικό ενδιάμεσο πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, αφού 2,5 χρόνια μετά ο φορέας που ψήφισε η ΝΔ… δεν έχει συσταθεί!

Τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής έχουν μία τελευταία δυνατότητα να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για τους πολίτες και όχι για τα μικροκομματικά οφέλη που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα.

Έχουν μια τελευταία ευκαιρία να σώσουν έστω τα προσχήματα και να ταυτόχρονα να σώσουν τις περιουσίες 2.000.000 πολιτών από τα αρπακτικά, ντόπια και ξένα.

Μπορούν να ψηφίσουν την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ και να βάλουν νομοθετική φραγή στην μεγαλύτερη λεηλασία ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το… πήδημα!

*Δημοσιογράφου, υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ

Previous Post

Μάνη: «Θα τον παντρέψω νεκρό την Τετάρτη» – Συγκλονίζει η τηλεμαγείρισσα για τον γιο της που αυτοκτόνησε

Next Post

Οταν ο Φωκίωνας Ζαΐμης βρήκε τον …Ρίτσαρντ Γκιρ!

Next Post
Οταν ο Φωκίωνας Ζαΐμης βρήκε τον …Ρίτσαρντ Γκιρ!

Οταν ο Φωκίωνας Ζαΐμης βρήκε τον ...Ρίτσαρντ Γκιρ!

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Γιώργος Μαζωνάκης: Σε τρία επίπεδα οι έρευνες για τον θάνατό του – Στο μικροσκόπιο η άδεια του ιατρείου
  • Πσιτ! “Ίδιος και απαράλλαχτος ο Τσίπρας”
  • Δημοσκόπηση GPO: Στο 30,6% η ΝΔ, στο 16% η ΕΛ.ΑΣ. στο 12,8% το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
  • Γιώργος Μαζωνάκης: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση και η τελευταία συνέντευξη του σπουδαίου τραγουδιστή
  • Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή, εξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» – Στην Πάτρα είχε ξεκινήσει την καριέρα του
  • Ελληνικός ο πηγαίος κώδικας στην «Ασπίδα του Αχιλλέα», αποσαφηνίζει το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ
  • Ηλεία: Γέμισε σκάγια το κορμί ανυπεράσπιστου γάτου – Σοκάρει η εικόνα του νεκρού ζώου
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Πσιτ! «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»
  • Πσιτ! Ο Ιάσονας και τα Όσκαρ!
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In