• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Δανιήλ

dytikanea by dytikanea
4 Μαρτίου 2026
in ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ, ΝΕΑ
0
Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Δανιήλ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης (4/3) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας, Βασίλης Δανιήλ.

Το φθινόπωρο του 1986 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Τη δεύτερη χρονιά του στο «τριφύλλι» κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα μέχρι τα προημιτελικά του τότε Κυπέλλου UEFA (1987-88) αποκλείοντας, μεταξύ άλλων, τη μεγάλη Γιουβέντους.

Στον Παναθηναϊκό κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων νικών προπονητή με 106 νίκες σε 161 αγώνες, οι οποίες σημειώθηκαν σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους (1986-1988, 1990-1992 και 1997-1999).

Με τους «πράσινους» κατέκτησε το νταμπλ της περιόδου 1990-91.

Τη διετία 1999-2001 ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής ομάδας. Το ντεμπούτο του στον πάγκο πραγματοποιήθηκε στις 31/3/1999, όταν αντικατέστησε τον Άνχελ Ιορντανέσκου που είχε αποχωρήσει λίγες ημέρες νωρίτερα, στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον της Λετονίας (0-0), για τα προκριματικά του Euro 2000. Σε 30 αγώνες είχε απολογισμό 14 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Η κηδεία του  θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 4 στο ναό των Αγίων Θεοδώρων, Καβάλας.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Δανιήλ

Ο Βασίλης Δανιήλ γεννήθηκε στην Καβάλα στις 3 Αυγούστου 1938. Ήταν Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια προπονητής, γνωστός κυρίως από τις θητείες του ως προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος. Υπήρξε από τους αγαπημένους προπονητές του Γιώργου Βαρδινογιάννη, καθώς και στενός φίλος του προέδρου της ΕΠΟ Σωτήρη Αλημίση.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Ηρακλή Καβάλας και αγωνίστηκε μέχρι το 1964, όταν ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να αποσυρθεί πρόωρα από την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής. Με τη φανέλα του Ηρακλή Καβάλας αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και ακολούθως στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας τη σεζόν 1962-63 μέχρι και πριν την απόσυρσή του.

Προπονητική διαδρομή – Σε συλλογικό επίπεδο

Ο Βασίλης Δανιήλ ξεκίνησε την προπονητική του διαδρομή σε ηλικία 34 ετών, αναλαμβάνοντας τη Νίκη Βόλου.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Γερμανία για να διδαχθεί την τέχνη της προπονητικής και αποφοίτησε με επιτυχία από την σχολή προπονητών της Κολωνίας, όντας ο πρώτος Έλληνας που έλαβε το σχετικό δίπλωμα και με τον καθηγητή του Χένες Βαϊσβάιλερ να πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του, ενώ από εκεί αποφοίτησε και ο Ότο Ρεχάγκελ έναν χρόνο μετά.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Α.Ο. Πάτραι, του Α.Ο. Ξάνθη, της Δήμητρας Τρικάλων και του Πτολεμαίου Πτολεμαΐδας. Το καλοκαίρι του 1979 και ενόψει της έναρξης του πρώτου επαγγελματικού πρωταθλήματος επέστρεψε στη γενέτειρα πόλη του, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Α.Ο. Καβάλα, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1982. Κατόπιν εργάστηκε στην Καστοριά (1982-1983) και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1984-1986 και 1992).

Το φθινόπωρο του 1986 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Τη δεύτερη χρονιά του στον αθηναϊκό σύλλογο κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1987-88 αποκλείοντας, μεταξύ άλλων, τη μεγάλη Γιουβέντους.

Στον Παναθηναϊκό κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων νικών προπονητή με 106 νίκες σε 161 αγώνες, οι οποίες σημειώθηκαν σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους (1986-1988, 1990-1992 και 1997-1999). Με τους «πράσινους» κατέκτησε το πρωτάθλημα την περίοδο 1990-91, αλλά και το κύπελλο της ίδιας περιόδου, πραγματοποιώντας το «νταμπλ».

Άξιο αναφοράς είναι και το πέρασμά του από τον πάγκο της Ξάνθης, σε τρεις διαφορετικές περιόδους (1992-1993, 1995 και 2012), όπου έχει απολογισμό 17 νίκες, 18 ισοπαλίες και 22 ήττες. Σε επίπεδο Α΄ Εθνικής έχει εργαστεί επίσης στον Ολυμπιακό Βόλου (1988-1990), τη Λάρισα (1994-1995) και τον Πανηλειακό (1996-1997).

Το 2010 επέστρεψε στην Ξάνθη σε διοικητικό πόστο και συνέχισε ως τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 και μετά από 11 χρόνια αποχής από την ενεργό προπονητική, ανέλαβε προσωρινά υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας αντικαθιστώντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Στην Εθνική Ελλάδας

Τη διετία 1999-2001 ο Βασίλης Δανιήλ ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, ως προσωπική επιλογή του τότε προέδρου της ΕΠΟ Σωτήρη Αλημίση, με τον οποίο είχαν πολυετή φιλία από τα χρόνια της Καβάλας.

Το ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 1999, όταν αντικατέστησε τον Άνχελ Ιορντανέσκου που είχε αποχωρήσει λίγες ημέρες νωρίτερα, στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον της Λετονίας (0-0), για τα προκριματικά του Euro 2000.

Σε 30 αγώνες είχε απολογισμό 14 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες (τέρματα 46-34). Αντιμετώπισε δυσκολίες στη στελέχωση της ομάδας, καθώς την περίοδο εκείνη τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι Ντέμης Νικολαΐδης, Μιχάλης Κασάπης και Ηλίας Ατματσίδης, τους οποίους ο Δανιήλ προόριζε για βασικούς, απείχαν από την εθνική ομάδα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Tags: Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Δανιήλ
Previous Post

Μαρινάκης: Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό

Next Post

Η Μελίτα Ρεμπούτσικα στην κορυφή της Ελλάδας: “Χρυσό μετάλλιο και οικογενειακή παράδοση στην Αχαγιά 82»

Next Post
Η Μελίτα Ρεμπούτσικα στην κορυφή της Ελλάδας: “Χρυσό μετάλλιο και οικογενειακή παράδοση στην Αχαγιά 82»

Η Μελίτα Ρεμπούτσικα στην κορυφή της Ελλάδας: "Χρυσό μετάλλιο και οικογενειακή παράδοση στην Αχαγιά 82»

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Η απάντηση του Αλεξόπουλου στη “συστράτευση” της αντιπολίτευσης: “Να είναι παρόντες για να γνωρίζουν”
  • Πσιτ! Ίδιες αφίσες την ίδια ώρα?
  • Γρ. Αλεξόπουλος: Τέλος στα σενάρια μετεγκατάστασης Ρομά – “Ο Δήμος δεν είναι χώρος για παιχνίδια εντυπώσεων”
  • Κάτω Αχαΐα – Τα πρώτα κλικ στη 2η Βραδιά Εμπορίου – Η “μάχη” της πόλης να ορθοποδήσει δίπλα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις αγορές τους
  • Μεγάλη γιορτή της τοπικής αγοράς σε Κάτω Αχαΐα και Πύργο με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Αχαΐα: Επικίνδυνη μέρα η Δευτέρα για πυρκαγιές – Σε “πορτοκαλί” συναγερμό – ΧΑΡΤΗΣ
  • Πσιτ! “Λιώνει” για την εγγονή του ο Μπονάνος
  • #Σε είδα!
  • Πέθανε στα 74 του χρόνια ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος
  • Πσιτ! Μπάνιο στα Σφακιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In