• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Τάξη στο χάος με τα αδέσποτα επιχειρεί ο δήμος με το Επιχειρησιακό Σχέδιο – Τί περιλαμβάνει

dytikanea by dytikanea
13 Μαρτίου 2025
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Για πρώτη φορά συλλήψεις για κακοποίηση ζώων – «Ο νόμος τηρείται από όλους»
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου δυτικής Αχαΐας, μέχρι σήμερα επικρατούσε χάος στο πολύ σοβαρό θέμα τα αδέσποτα σε ότι αφορούσε τη διαχείριση από την πλευρά του Δήμου και με όποιον είχε επιφορτιστεί το έργο, ανακοινώνοντας Επιχειρησιακό Πρόγραμμα το οποίος μάλιστα ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο. Ευτυχώς που το “έσωσαν” εθελοντές το έργο μέχρι σήμερα. 

Η ανακοίνωση του Δήμου

Τάξη στο χάος με τα αδέσποτα ζώα επιχειρεί να βάλει η δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας, αντιμετωπίζοντας συνολικά τα προβλήματα διαχείρισης του ολοένα και αυξανόμενου πληθυσμού τους, με στόχο την ευζωία των ζώων συντροφιάς, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας ενέκρινε ομόφωνα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων, Κωνσταντίνος Παπανικολάου.

Οι κύριοι άξονες του Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι, η αποτελεσματική διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και η εξασφάλιση της ευζωίας βάσει των πέντε διεθνώς αναγνωρισμένων ελευθεριών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ο Δήμος θα επικεντρώσει σε δράσεις, όπως η στείρωση όλων των αδέσποτων ζώων, η κτηνιατρική τους περίθαλψη, καταγραφή και σήμανση, η σίτιση, κ.α., καθώς και η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των δημοτών με ενημερώσεις για την φιλοζωία στα σχολεία του Δήμου και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την προαγωγή της υιοθεσίας.

Να σημειωθεί πως στο Εθνικό Μητρώο Συντροφιάς από 31/3/24 έως 5/3/25 είναι καταγεγραμμένα ως αδέσποτα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας 234 ζώα, ενώ ο αριθμός των σεσημασμένων και καταγεγραμμένων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς είναι 200.

«Το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια διογκώνεται. Ως Δήμος έχουμε επωμιστεί την ευθύνη της διαχείρισής του και έχουμε τη βούληση να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, κάτι άλλωστε που αποδεικνύουμε καθημερινά με τη συνεργασία μας τόσο με το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής, όσο και με αρκετούς εθελοντές φιλόζωους που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια. Εστιάζουμε εκτός από τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων με στειρώσεις, σίτιση και κτηνιατρική περίθαλψη σε προγράμματα υιοθεσιών και αναδοχής με σκοπό την ελαχιστοποίηση του πληθυσμού τους. Προτεραιότητα είναι η εξάλειψη του φαινομένου των αδέσποτων, η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων- ζώων και η ελαχιστοποίηση της έκθεσης πολιτών σε ατυχήματα- επιθέσεις που εμπλέκονται ζώα», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Tags: αδεσποτα επιχειρησιακο σχεδιο δυτικα νεα αλεξοπουλος
Previous Post

Η φωτογραφία της ημέρας

Next Post

Δυτική Αχαΐα: Ανδρικόπουλος και Διαμαντόπουλος στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας

Next Post
Δυτική Αχαΐα: Ανδρικόπουλος και Διαμαντόπουλος στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας

Δυτική Αχαΐα: Ανδρικόπουλος και Διαμαντόπουλος στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Αεραθλητικό Σωματείο στη Δυτική Αχαΐα – Και άλλα πολλά θέματα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Δυτική Αχαΐα: Καταγραφή των ζημιών σε καλλιέργειες, δέντρα και φυτά μετά τις φωτιές – Μέχρι πότε γίνονται οι αιτήσεις
  • Νέο προπονητικό στρώμα για το άλμα εις ύψος στο Δημοτικό Στάδιο Κάτω Αχαΐας – Συνεχής η ενίσχυση υποδομών για τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού
  • Γρ. Αλεξόπουλος: Αυτοψία στις καμμένες περιοχές στο Φλόκα
  • Δίπλα στην ομάδα των χωριών ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων “Πείρος”
  • Οι όμορφες αναμνήσεις που “χτίζονται” στα χωριά της Δυτικής Αχαΐας!
  • Πσιτ! Άλλη μία συνεργασία Δήμου και Κοινότητας
  • Νέα σύγχρονη και πλήρως λειτουργική αίθουσα γυμναστικής απέκτησε το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας – Μια υποδομή που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα
  • Η αγαπημένη τραγουδίστρια Josephine στην Αμαλιάδα, για τη Λευκή Νύχτα!
  • Άμεσα στο Φλόκα το Κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ Δυτικής Ελλάδος για την καταγραφή των ζημιών
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In