• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Συνάντηση Αλεξοπούλου – Σκρέκα: Ευθύνη των δήμων να καταγράψουν τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

dytikanea by dytikanea
12 Φεβρουαρίου 2022
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Συνάντηση Αλεξοπούλου – Σκρέκα: Ευθύνη των δήμων να καταγράψουν τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα. Το θέμα της συνάντησης ήταν η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών της Αχαΐας σε μία εποχή που οι τιμές της ενέργειαςπαγκοσμίως σημειώνουν πρωτόγνωρες αυξήσεις.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε στην κα Αλεξοπούλου ότι βασικόμέλημα της Κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τους ευάλωτους πολίτες. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία δίδεται η δυνατότητα στους οικονομικά ασθενέστερους να καταθέσουν αίτηση στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες για επανασύνδεση του ρεύματος στην κύρια κατοικία τους. Οι υπηρεσίες των δήμων εξετάζουν τις αιτήσεις και εφόσον πληρούν τα κριτήρια, δίνουν άμεσα εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για επανασύνδεση. Επίσης έχει ενεργοποιηθεί από τον Δεκέμβριο ητηλεφωνική γραμμή αλληλεγγύης 15902 και ήδη υπάρχουν αρκετές κλήσεις από την Αχαΐα.Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επανασυνδέσουν την παροχή ρεύματος του σπιτιού τους, χωρίς να επιβαρύνονται με το κόστος, το οποίο θα καλύπτεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Κυβέρνηση έχει διαθέσει περισσότερα από 1,3 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και θα προχωρήσει και σε άλλες στοχευμένες παρεμβάσεις για την οικονομική ανακούφιση όσων πλήττονται.

Η κα Αλεξοπούλου συνεχάρη τον κ. Υπουργό για την προσπάθεια που καταβάλλει προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της χώρας που δυσκολεύονται λόγω της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει τον πλανήτη. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση καθημερινά αγωνίζονται για να ελαφρύνουν σε όλους το βάρος που έχει επέλθει λόγω της αύξησης της ενέργειας και των προϊόντων.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Υπουργό η κα Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε: «Είχα σήμερα μία εποικοδομητική συνεργασία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Κωνσταντίνο Σκρέκα προκειμένου να συζητήσουμε για τα μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών με επίκεντρο βέβαια το φλέγον ζήτημα της επανασύνδεσης του ρεύματος στις κατοικίες τους. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Υπουργός αναλυτικά, μεγάλο βάρος πέφτει στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων προκειμένου να καταγράψουν τα νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα λόγω χρεών. Δυστυχώς στην Πάτρα αυτό δεν το βλέπουμε. Αντιθέτως υπάρχει μία κωλυσιεργία από πλευράς δήμου σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες. Θα περίμενεκάποιος από πολιτικούς που εκλέχτηκαν με σημαία τα λαϊκά δικαιώματα να λειτουργούν διαφορετικά.Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη με έργα και όχι με κούφια λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.»

Tags: Συνάντηση Αλεξοπούλου – Σκρέκα: Ευθύνη των δήμων να καταγράψουν τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Previous Post

Ηλίας Θεοδωρόπουλος: Πρωταρχικός στόχος των λαμβανομένων μέτρων είναι η προστασία του νεογνού

Next Post

Μητσοτάκης: Έρχονται στοχευμένα μέτρα στήριξης για τους πιο αδύναμους -Εκλογές το 2023

Next Post
Μητσοτάκης: Έρχονται στοχευμένα μέτρα στήριξης για τους πιο αδύναμους -Εκλογές το 2023

Μητσοτάκης: Έρχονται στοχευμένα μέτρα στήριξης για τους πιο αδύναμους -Εκλογές το 2023

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Δυτική Αχαΐα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα Φιλοζωικά Σωματεία
  • Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας για την άδικη εξαίρεση μαθητών της πυρόπληκτης Δυτικής Αχαΐας
  • Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Ακόμα και πισώπλατα μαχαίρωνε ο 27χρονος την Πηνελόπη – Κοιμόταν για ώρες ο δράστης μετά το φονικό
  • Πσιτ! Ο Άγγελος Τσιγκρής στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά
  • Πάτρα: Αναστάτωση τα ξημερώματα από εμπρησμό ΙΧ – Δεύτερο περιστατικό σε λίγες ημέρες – ΦΩΤΟ
  • Κάτω Αχαΐα: Η ληστεία που… δεν έγινε ποτέ – Συνελήφθη γυναίκα για ψευδή καταγγελία
  • Άδωνις Γεωργιάδης: Η Καρυστιανού πρέπει να ελεγχθεί για τα περί κβαντικής ιατρικής που γράφει στο site της
  • Το συγκινητικό αντίο των παιδιών και των εγγονιών της Μαργαρίτας Παπανδρέου: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε κομμάτι σου»
  • Μητσοτάκης: Οριζόντια αύξηση για όλες τις μορφές ενέργειας στο επίδομα θέρμανσης, επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο – Κατώτερη των περιστάσεων η αντιπολίτευση
  • Δυτ. Ελλάδα: Με μαχαιριά στον λαιμό σκότωσε την 25χρονη ο πρώην σύντροφός της – «Είχαμε οικονομικές διαφορές», είπε στους αστυνομικούς
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In