• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Συναγερμός μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού – Ευρύτατη σύσκεψη στο Μαξίμου – ΒΙΝΤΕΟ

dytikanea by dytikanea
9 Ιουνίου 2020
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Συναγερμός μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού – Ευρύτατη σύσκεψη στο Μαξίμου – ΒΙΝΤΕΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ευρύτατη σύσκεψη έγινε στο Μαξίμου μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Αποφασίστηκε εντατικοποίηση των ελέγχων και πρόσθετα μέτρα όπου χρειαστεί. Χαρδαλιάς: «Ο ιός είναι ακόμα εκεί έξω».

«Οι τηλεδιασκέψεις για τον κορονοϊό με τον πρωθυπουργό και τον κ. Τσιόδρα είναι κάτι που γίνεται σε καθημερινή βάση και δεν είναι κάτι έκτακτο. Αξιολογούμε καθημερινά τα δεδομένα», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται και μετά την σύσκεψη στην οποία συμμετείχε υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο.

Συζητήθηκε επίσης ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας  Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο  ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας  Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη με Μητσοτάκη: «Ο ιός είναι εκεί έξω! Το αντίδοτο είναι ένα»

«Όταν μιλάμε για αυξήσεις κρουσμάτων θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», είπε ο κ. Χαρδαλιάς μετά το τέλος της σύσκεψης. Και πρόσθεσε: «Δεν αφορά στην ποσότητα. Μπορεί να έχεις 50 κρούσματα τα οποία και τα 50 να είναι σε ελεγχόμενα clusters. Μπορεί όμως να έχει πέντε κρούσματα τα οποία αυτά να είναι διάσπαρτα στην κοινωνία να μην έχουμε στην ιχνηλάτηση αποδεικτικά στοιχεία από που προέρχονται και να μην μπορούμε να τα στεγανοποιήσουμε που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Άρα, δεν έχει να κάνει με το αν έχουμε 50 ή 40 ή 30. Αυτό που πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο ιός είναι εκεί έξω. Είναι σε ύφεση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ένα είναι το αντίδοτο, μια είναι η απάντηση στον ιό. Ο καθένας από μας να κάνει αυτό που πρέπει σε σχέση με την ατομική του προσωπική προστασία και να ακολουθεί τις οδηγίες».

Για το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown, είπε: «Κοιτάξτε υπάρχουν πρωτόκολλα. Τα πρωτόκολλα προβλέπουν τι πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση. Εμείς τρέχουμε αλγόριθμους σχεδόν κάθε μέρα. Υπάρχουν τα χειρότερα σενάρια που προβλέπουν και lockdown και τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι στην διαχείριση μιας πανδημίας με τα χαρακτηριστικά αυτά υπάρχουν σενάρια τα οποία είτε είναι υπερτοπικού χαρακτήρα είτε εθνικού χαρακτήρα. Αυτή την στιγμή έχουμε περάσει σε μια φάση που δεν συζητάμε ποτέ για οριζόντια σενάρια και πάντα μιλάμε για υπερτοπικού χαρακτήρα σενάρια».

Για την Ξάνθη είπε ότι είναι σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές και σε συνεργασία με αυτές θα πάρουμε μικρά ή μεγάλα μέτρα για να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη για την εξέλιξη των κρουσμάτων.

newsit

Tags: Κορωνοιος δυτικα νεα
Previous Post

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Η “Αχαγιά ‘82” στα «σαλόνια» της Β΄ Εθνικής

Next Post

Ενημερωτική συνάντηση για τους κανόνες ασφαλείας στα τουριστικά καταλύματα

Next Post
Ενημερωτική συνάντηση για τους κανόνες ασφαλείας στα τουριστικά καταλύματα

Ενημερωτική συνάντηση για τους κανόνες ασφαλείας στα τουριστικά καταλύματα

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Δυτική Αχαΐα: Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στην Παναγιώτα Αγγ. Χαλιώτη (συζύγου Αγγέλου Μαγκαφά)
  • Μία “άλλη” Αχαγιά: Το έργο που διασώθηκε, επανεκκινήθηκε και ολοκληρώνεται αλλάζει την ταυτότητα της πόλης! ΦΩΤΟ
  • Δυτική Αχαΐα – ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς – Ενημερωθείτε για τυχόν κατάσταση έκτακτης ανάγκης
  • ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες
  • Σε κατάσταση συναγερμού σήμερα η χώρα: Εξαιρετικά υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς – Στο “πορτοκαλί” η Δυτική Ελλάδα
  • Πέθανε η σπουδαία Μαίρη Λίντα σε ηλικία 90 ετών
  • Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Ασημακοπούλου, μητέρα της δημοσιογράφου Ελένης
  • 3η Λευκή Νύχτα Λεχαινών: Μεγάλη συναυλία με Βαρδή και Δείξιμο! Αγορές και διασκέδαση γεμάτα “φως”
  • Πωλείται διαμέρισμα στην Πάτρα
  • Νεκρός στο γραφείο του ο γνωστός ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου – Ενδείξεις για έγκλημα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In