• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Στα Σαγέικα ο Σπύρος Μυλωνάς για τους Ρομά μετά τα συνεχή επεισόδια: «Είναι ένας άλλος κόσμος…” – Οι προτάσεις και οι συστάσεις του δημάρχου στους πολίτες

dytikanea by dytikanea
9 Ιουλίου 2020
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Στα Σαγέικα ο Σπύρος Μυλωνάς για τους Ρομά μετά τα συνεχή επεισόδια: «Είναι ένας άλλος κόσμος…” – Οι προτάσεις και οι συστάσεις του δημάρχου στους πολίτες
14
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

“Την Κοινότητα των Σαγαιίκων επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Ν. Μυλωνάς ,την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 για να συζητήσει με τους δημότες κυρίως το θέμα των Ρομά και της παραβατικότητας που ολοένα και αυξάνεται τα τελευταία χρόνια”.

Αναφέρει το δελτίο τύπου του δήμου δυτικής Αχαΐας για τη σύσκεψη που έγινε στα Σαγέικα, κατόπιν των συνεχόμενων δυσάρεστων περιστατικών που σημειώνονται στην περιοχή με πρόσφατο, το σοβαρό επεισόδιο υπό την απειλή καραμπίνας.

Σοβαρό επεισόδιο στα Σαγέικα – Συναγερμός στην Αστυνομία

Η ενημέρωση του δήμου έχει ως εξής: 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αστυνομικός Διοικητής Δυτικής Αχαΐας, Σταθόπουλος Ηλίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας Χρήστος Λαμπρόπουλος με τον βοηθό του κ. Ψύχα καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής ΒΙ.ΠΕ Πατρών κ. Μπαλτάς Κώστας, ο Υποδιοικητής κ. Δημητρόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ανδρέας Σαρτζής.

Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κουνάβης Παναγιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Μάλλιαρης Γρηγόρης, Σταυρογιαννόπουλος Σπύρος, Γκοτσόπουλος Βασίλης και Ταπεινός Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ Αχαΐας Παλαιολόγος Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος του ΟΤΑΔ Νίκος Πετρόπουλος.

Ο Δήμαρχος άνοιξε τη συζήτηση εξηγώντας πως τα κατασταλτικά μέτρα δεν βοηθάνε την καλή γειτονία, ούτε λύνουν το πρόβλημα. Το αίσθημα ασφάλειας έχει διαταραχθεί και όχι άδικα , η λύση όμως είναι ο διάλογος.

«Είναι ένας άλλος κόσμος, άλλα ήθη, άλλα έθιμα, άλλη κουλτούρα, λείπει η παιδεία και η εκπαίδευση. Εμείς οφείλουμε να αλλάξουμε τις λανθασμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες τους» αναφέρει ο Δήμαρχος και συνεχίζει δίνοντας μεγάλη έμφαση στην παιδεία αλλά και στις κάκιστες συνθήκες διαβίωσής τους.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει και θέλει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, να τους δημιουργήσει διεξόδους, να προσφέρει αυτό που της αναλογεί. Ένα καθαρό μέρος, πόσιμο νερό, ένα γήπεδο, έναν δρόμο.

Σε ότι αφορά την παραβατικότητα ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα όργανα της τάξης οφείλουν να επιβάλλουν τον νόμο με τους ίδιους όρους.

Η Δημοτική αρχή έχει δώσει ήδη δείγματα της αποφασιστικότητάς της και σκοπεύει να εξακολουθήσει με τον ίδιο τρόπο.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής καθώς και οι πυροσβεστικές υπερβαίνουν εαυτό και χρειάζονται ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν. Επίσης αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη δημιουργία αστυνομικού τμήματος στα Σαγαίϊκα, κάτι το οποίο έχει ζητήσει ήδη από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν.

Δημοτική Αρχή, Πυροσβεστική και Αστυνομία κρατώντας κοινή στάση απέναντι στο πρόβλημα ζήτησαν την βοήθεια και την ατομική ευθύνη των δημοτών προκειμένου να βελτιωθούν τα πράγματα και να αμβλυνθούν οι εντάσεις.

Τέλος, ο Δήμαρχος ζήτησε μια ομάδα δημοτών, η οποία μαζί με την δημοτική αρχή, θα επισκεφθεί τον Υπουργό προκειμένου να πιέσει για την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Κ. Αχαΐας και την ταυτόχρονη δημιουργία αστυνομικού τμήματος στα Σαγαίϊκα, όπου ο δήμος θα παρέχει τον χώρο και ότι άλλο χρειαστεί.

Tags: σαγεικα ρομα δυτικα νεα δυτικη αχαια
Previous Post

Πάτρα: “Ξήλωμα” κυκλώματος διακίνησης μεταναστών: Συνελήφθησαν 7, αναζητούνται 11 – Η κρύπτη μέσα στα … καρπούζια – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Next Post

Κάτω Αχαΐα: Σύλληψη εννέα αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη χώρα

Next Post
Κάτω Αχαΐα: Τρεις συλλήψεις για παράνομη διαμονή στη χώρα

Κάτω Αχαΐα: Σύλληψη εννέα αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη χώρα

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Γιώργος Μαζωνάκης: Σε τρία επίπεδα οι έρευνες για τον θάνατό του – Στο μικροσκόπιο η άδεια του ιατρείου
  • Πσιτ! “Ίδιος και απαράλλαχτος ο Τσίπρας”
  • Δημοσκόπηση GPO: Στο 30,6% η ΝΔ, στο 16% η ΕΛ.ΑΣ. στο 12,8% το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
  • Γιώργος Μαζωνάκης: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση και η τελευταία συνέντευξη του σπουδαίου τραγουδιστή
  • Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή, εξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» – Στην Πάτρα είχε ξεκινήσει την καριέρα του
  • Ελληνικός ο πηγαίος κώδικας στην «Ασπίδα του Αχιλλέα», αποσαφηνίζει το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ
  • Ηλεία: Γέμισε σκάγια το κορμί ανυπεράσπιστου γάτου – Σοκάρει η εικόνα του νεκρού ζώου
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Πσιτ! «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»
  • Πσιτ! Ο Ιάσονας και τα Όσκαρ!
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In