Συνταγή για σπιτικό μπέργκερ με αφράτο σπιτικό ψωμάκι με σουσάμι και ζουμερό μπιφτέκι. Μπορείτε να βάλετε υλικά της επιλογής σας και να αυτοσχεδιάσετε.Μια ιδέα για το ταπεράκι της δουλειάς αλλά και για σχολικο κολατσιο
Υλικά
ξερή μαγιά 1 φακελάκι
Γάλα φρέσκο 250 ml χλιαρό
ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
αλατι 1 1/2 κουταλιά της σούπας
αυγα 1
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800 γραμμάρια περίπου
ηλιέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
Για τα μπιφτέκια
κιμάς μοσχαρίσιος 700 γραμμάρια
κρεμμυδι 1 μεγάλο
σάλτσα σόγιας 2-3 κουταλιές της σούπας
αλατι Κατά βούληση
πιπέρι Κατά βούληση
Για το μπέργκερ
μπεικον 1-2 φέτες περίπου
μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
κετσαπ 2 κουταλιές της σούπας
μαγιονεζα 2 κουταλιές της σούπας
μαρούλι 1-2 φύλλα
τσένταρ 2-3 φέτες
Για το άλειμμα στα ψωμάκια
γάλα 1-2 κουταλιές της σούπας
ζαχαρη 1 πρέζα
νερό 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το πασπάλισμα στα ψωμάκια
σουσαμι Κατά βούληση