• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

SOS από τα Κέντρα Υγείας – 47 γιατροί σταματούν τις εφημερίες! Επιστολή στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια

dytikanea by dytikanea
26 Νοεμβρίου 2015
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Αχαΐα: Σύσκεψη των πέντε Δημάρχων την Παρασκευή για τα σοβαρά προβλήματα στα Κέντρα Υγείας
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
ΕΠΙΣΤΟΛΗ 47 ΙΑΤΡΩΝ

Με κοινή τους δήλωση 47 γιατροί που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας Ακράτας, Ερυμάνθειας, Κάτω Αχαίας, Χαλανδρίτσας ενημερώνουν τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ότι από 1η Δεκεμβρίου σταματούν τις εφημερίες.
Συγκεκριμένα σε δήλωσή τους αναφέρουν:
Η παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμής των εφημεριών με ταυτόχρονη περικοπή τους που φτάνει έως 30% μας οδηγούν σε δεινή θέση. Η εφημερία των Κέντρων υγείας σήμερα γίνεται χάρη στην αυταπάρνηση μας ώστε να παραμείνουν ανοιχτά με ασφάλεια για τους ασθενείς και για μας τους ίδιους. Συχνά, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σε αντίξοες συνθήκες χωρίς υλικά και εξοπλισμό.
Μέχρι τώρα εισπράξαμε από εσάς μόνο υποσχέσεις παραμένοντας απλήρωτοι για τις ήδη από μήνες πραγματοποιηθείσες και προεγκεκριμένες εφημερίες μας. Ενώ το 2015 τελειώνει δεν γνωρίζουμε αν και πότε και πόση τελικά θα είναι η αποζημίωση των εφημεριών μας όταν και αν αυτή θα καταβληθεί ! Δεν έχουμε από εσάς και δεν γνωρίζουμε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους εκτός της προθέσεως σας να αποζημιωθεί με περικοπές πάνω από 30% το δεύτερο τρίμηνο του 2015 στις 27/11/2015.
Αντίθετα η προτροπή σας για δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων εφημεριών που εσείς ήδη είχατε προ-εγκρίνει και η σύνδεση του μέλλοντος των Κέντρων Υγείας που εργαζόμαστε και των εφημεριών μας σ ΄αυτά με βάση τις οικονομικές περικοπές μας δημιουργεί επιφυλάξεις για τις προθέσεις σας.
Σας καλούμε να ορίσετε άμεσα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων οφειλών στο σύνολό τους (συμπεριλαμβανομένης της παράνομης περικοπής του 30% που μας έχει επιβληθεί) και να πάρετε σαφείς δεσμεύσεις αν τα κέντρα υγείας θα συνεχίσουν να εφημερεύουν με ασφάλεια τόσο για τους ασθενείς όσο και για μας τους ίδιους και ότι θα αμειβόμαστε για την εργασία μας κανονικά και στο ακέραιο όπως προβλέπεται σχετικά.
Διαφορετικά αναλαμβάνεται ακέραια την ευθύνη καθώς εμείς αρνούμαστε από την 1η Δεκεμβρίου 2015 να περιληφθούμε στις λίστες εφημέρευσης του Κέντρου Υγείας και να υπαχθούμε σ΄ ένα ιδιότυπο καθεστώς απλήρωτης εργασίας που μας επιβάλετε εκμεταλλευόμενοι τον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
Καλούμε τους επιστημονικά υπεύθυνους συντονιστές Δ/ντες των Κέντρων Υγείας να μην καταθέσουν προγράμματα εφημέρευσης που να περιλαμβάνουν τα ονόματά μας και να προτρέπουν σε απλήρωτη και ανασφαλή εργασία επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας.
Οι υπογεγραμμένοι γιατροί
Ακολουθούν 47 υπογραφές που αποτελούν το σύνολο των γιατρών που εφημερεύουν στα ΚΥ εξαιρουμένων των επιστημονικά υπευθύνων Δ/ντών.
• Το ΚΥ Κλειτορίας, εκτός του επιστημονικά υπεύθυνου Δ/ντή, έχει μόνο αγροτικούς γιατρούς.

Tags: ΓΙΑΤΡΟΙΕΠΙΣΤΟΛΗΕΦΗΜΕΡΙΕΣΚάτω ΑχαΐαΚΕΝΤΡΑΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣΚέντρο Υγείας
Previous Post

Ιδρύεται Τμήμα Ασφαλείας στην Κάτω Αχαΐα όπως είχε αποκαλύψει το dytikanea.gr – Παραμένει το Αστυνομικό Τμήμα δυτικής Αχαΐας – ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Next Post

Διονύσης Γκοτσούλιας: Το “Βατερλώ” της συνεδρίασης για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δύμης”

Next Post
Γκοτσούλιας κατά Ρεπούση: “Ο αφανισμός, η σφαγή και η εκδίωξη μήπως είναι πενθήμερη εκδρομή σχολείου; Ντροπή και αίσχος ανιστόρητοι”

Διονύσης Γκοτσούλιας: Το "Βατερλώ" της συνεδρίασης για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δύμης"

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Χατζηδάκης: Μετά την ανακοίνωση της Eurostat για το πλεόνασμα του 2025 θα εξετάσουμε περισσότερα μέτρα στήριξης
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Την Τετάρτη η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την άρση ασυλίας 11+2 βουλευτών της Ν.Δ.
  • Ανήλικος και χωρίς δίπλωμα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατάλειψε την 16χρονη στη Λιοσίων – Νέα στοιχεία
  • Πάτρα: «Χτύπησα σοβαρά» λέει θύμα ξυλοδαρμού επειδή αρνήθηκε να δώσει 20 ευρώ στον γείτονά του (ΒΙΝΤΕΟ)
  • Πσιτ! Οι ισχυρές μεταγραφές και η αναζήτηση του “Μεσσία”
  • Πάτρα: 59χρονος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του – Κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών – Δεύτερο περιστατικό μετά τη τραγική κατάληξη στο Ακταίο
  • Το μυστήριο με το χρηματοκιβώτιο στα Νιφορέικα και η ληστεία στη Δυτική Αχαΐα
  • Κεφαλονιά – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Νέα πρόσωπα στο στόχαστρο των αρχών για τον θάνατο της Μυρτούς – «Έπεσε θύμα κυκλώματος μαστροπείας» λέει ο πατέρας της – Τι ισχυρίζεται για τον 66χρονο
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Πάτρα: Αυτοκτόνησε ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στο Ακταίο-Σήμερα θα γινόταν η κηδεία της αδελφής του που ήταν δικαστικός-Έβαλε φωτιά στο σπίτι και μετά αυτοπυροβολήθηκε
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In