• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

“Οργασμός” σε ανακαινίσεις και ανακατασκευές ακινήτων στην Πάτρα – Μεγάλα και εγκαταλελειμμένα κτίρια γίνονται σύγχρονες κατοικίες! ΦΩΤΟ

dytikanea by dytikanea
19 Αυγούστου 2026
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
“Οργασμός” σε ανακαινίσεις και ανακατασκευές ακινήτων στην Πάτρα – Μεγάλα και εγκαταλελειμμένα κτίρια γίνονται σύγχρονες κατοικίες! ΦΩΤΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Φαίνεται πώς οι εταιρείες real estate του Ισραήλ… αγαπούν την Πάτρα και επενδύουν στην πόλη, κυρίως με κατασκευές φοιτητικών κατοικιών, αφού διαπιστώνουν ότι το Πανεπιστήμιο είναι… «τροφή» της πόλης και αυτό που την κινεί οικονομικά! Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι πόλεις που συγκεντρώνουν υψηλό αριθμό σπουδαστών, είναι κι εκείνες που καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις των τιμών πώλησης κατοικιών, κάτι που εν πολλοίς ισχύει και με τις τιμές ενοικίασης.

Στην Πάτρα, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης ή και μίσθωσης έχει αυξηθεί κατά 19,5% σε σχέση με το 2024. Ετσι στην Πάτρα, έχει αρχίσει να μετακινείται μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό. Επενδυτικά κεφάλαια από τρίτες χώρες, όπως για παράδειγμα το Ισραήλ, έχουν επιλέξει την πόλη της Πάτρας, λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα, της μεγάλης ζήτησης για ενοικίαση κατοικίας, ιδίως από φοιτητές, αλλά και το γεγονός ότι, ακόμα και μετά τις αλλαγές στο πρόγραμμα της «Χρυσής Βίζας», μπορεί κανείς να εξασφαλίσει άδεια παραμονής, πληρώνοντας 400.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, ένα νεόδμητο διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ κοστίζει πλέον πάνω από 650.000 – 700.000 ευρώ.

ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Πάτρας αποκτά ξανά ζωή. Ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο μετατρέπεται σε μία από τις πιο σύγχρονες και εντυπωσιακές φοιτητικές εστίες της Πάτρας. 83 πλήρως επιπλωμένα στούντιο. Πρόκειται για το πρώην εργοστάσιο (κλωστοϋφαντουργία) Καλογεράκη στην οδό Γεωργίου Ολυμπίου 42. Είναι το κτίριο για το οποίο οι περίοικοι έλεγαν πώς είχε στέγη αμιάντου και είχαν θορυβηθεί για την επικινδυνότητα του. Εταιρεία από το Ισραήλ το αγόρασε και εκτιμά ότι το φθινόπωρο του 2027 θα έχει πλήρως ανακαινισθεί ώστε τα 83 διαμερίσματα να ενοικιαστούν σε φοιτητές (κυρίως). Μάλιστα το κτίριο θα έχει και καφέ αλλά και γυμναστήριο. Επίσης προβλέπονται αίθουσες μελέτης και συνεδριάσεων, πλυντήριο, Lounge, αίθουσα παιχνιδιών και Ηδη σχετικό βίντεο έχει κυκλοφορήσει στο youtube από την εταιρεία στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Μπορείτε να φανταστείτε ότι σύντομα αυτό το κτίριο θα μεταμορφωθεί σε μια σύγχρονη φοιτητική κατοικία; Παρακολουθήστε τη μεταμόρφωση να εξελίσσεται…»!

Μάι δεύτερη μεγάλη επένδυση πάλι από εταιρεία του Ισραήλ, είναι αυτή στην οδό Κανάρη και Μαιζώνος. Πρόκειται για το κτίριο στο οποίο παλιά στεγαζόταν η Διεύθυνση Πρόνοιας της τότε Νομαρχίας Αχαϊας πάνω από την Τράπεζα Πειραιώς. Στο κτίριο ήδη γίνονται εργασίες και θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο 2026. Δημιουργούνται 35 διαμερίσματα πλήρως ανακαινισμένα και επιπλωμένα. Η Ισραηλινή εταιρεία που το έχει αναλάβει έχει το «περίεργο» όνομα… «Τσίπουρο»! Δεν αποκλείεται Ισραηλινοί να βρίσκονται πίσω και από άλλες μικρότερες επενδύσεις real estate στην Πάτρα ωστόσο οι δύο παραπάνω είναι οι μεγαλύτερες.

Το παλιό εργοστάσιο στην οδό Γεωργίου Ολυμπίου που θα ανακαινισθεί

Ηδη γίνονται εργασίες στο κτίριο Μαιζώνος και Κανάρη.

Tags: ΠΑΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
Previous Post

Ποια είναι η διάσημη τραγουδίστρια που φέρνει η Mητρόπολη Πατρών για φιλανθρωπική συναυλία;

Next Post

Λουσικά: Συνεχίζεται η παράδοση με τη Γιορτή Κρασιού

Next Post
Λουσικά: Συνεχίζεται η παράδοση με τη Γιορτή Κρασιού

Λουσικά: Συνεχίζεται η παράδοση με τη Γιορτή Κρασιού

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Στην παράταξη του Δημάρχου ο Θανάσης Πέππας – Αλεξόπουλος: “Δεν περιορίστηκε στον εύκολο ρόλο της αντιπολίτευσης, αλλά επέλεξε να συμμετέχει, να προτείνει, να διεκδικεί”
  • Τελικοί πίνακες κατάταξης και προσληπτέων καθαριστριών για τα σχολεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας
  • Πσιτ! Όταν το “I love Alykes” έγινε viral…
  • Οι 250 στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας: Οι επικρατέστεροι σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία
  • Γαλατόπιτα με πλούσια γεύση
  • Εγκαινιάζεται σήμερα Τρίτη το Αρχαίο Θέατρο Στράτου – Αναλυτικά το πρόγραμμα
  • Ν. Ρωμανός για Α. Τσίπρα: «Πώς κουνάς τη σημαία της διαφάνειας όταν έχεις μηδενική διαφάνεια;»
  • Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις – Έως 1.939 ευρώ τον μήνα η ενίσχυση
  • Πσιτ! Ποιος είναι ο Αντιδήμαρχος που έσωσε γατάκι
  • Ο ΟΛΠΑ Α.Ε. καλωσορίζει το κρουαζιερόπλοιο VidantaWorld’s Elegant στο λιμάνι της Πάτρας
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In