• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

“Εισβολή” ψύχους από βορρά θα “χτυπήσει” την Κυριακή – Σε αυξημένη ετοιμότητα Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και “Ολυμπία Οδός”

dytikanea by dytikanea
3 Ιανουαρίου 2020
in ΤΟΠΙΚΑ
0
“Εισβολή” ψύχους από βορρά θα “χτυπήσει” την Κυριακή – Σε αυξημένη ετοιμότητα Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και “Ολυμπία Οδός”
9
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Nέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή και συγκεκριμένα από τα βόρεια, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τα κύρια χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κακοκαιρίας θα είναι:

α).Οι χιονοπτώσεις,οι οποίες την Κυριακή θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες στη Στερεά (κυρίως την Ανατολική), την Εύβοια, και την Πελοπόννησο (κυρίως την Ανατολική). Ενδεικτικό υψόμετρο για την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, από τις απογευματινές ώρες είναι τα 200-400 μέτρα.

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές), καθώς και στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου,  οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές και από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια αναμένεται να εξασθενήσουν.

β).Οι πολλοί θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι:

Την Κυριακή θα πνέουν με ένταση 7 με 8 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα στο Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ.

Την Τρίτη από αργά το απόγευμα προβλέπεται μικρή εξασθένηση.

γ).Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

Από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη, πρόσκαιρα το Ιόνιο και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (07-01-2020) αναμένεται να εξασθενήσουν.

Επίσης θα σημειωθεί παγετός:

α. Τη Δευτέρα στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες

β. Την Τρίτη, κυρίως στα ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σε ετοιμότητα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και “Ολυμπία Οδός”

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται  η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με στόχο την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την επικείμενη κακοκαιρία, η οποία σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να πλήξει την περιοχή από το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής.

Η κακοκαιρία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη, φέρνει μαζί της παγετό, ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά, ενώ θα σημειωθούν και ισχυρές βροχές.

Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

Παράλληλα και η «Ολυμπία Οδός» ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες μέρες και στην Πελοπόννησο έχει θέσει τον επιχειρησιακό μηχανισμό της σε αυξημένη ετοιμότητα. Παράλληλα, υπενθυμίζει στους οδηγούς που προτίθενται να ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα μερικά σημαντικά προληπτικά μέτρα ασφαλούς μετακίνησης

 

Οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζή :
Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)

Tags: "Εισβολή" ψύχους από βορρά θα "χτυπήσει" την Κυριακή - Σε αυξημένη ετοιμότητα Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και "Ολυμπία Οδός"
Previous Post

Επίδομα 1.000 ευρώ μέχρι τις 10 Ιανουαρίου – Ποιους αφορά

Next Post

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους δημοσιογράφους

Next Post
Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους δημοσιογράφους

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους δημοσιογράφους

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Αυτό είναι το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γομοστού – Επανεξελέγη πρόεδρος ο Ανδρέας Νιφόρας
  • #Σε είδα!
  • Πσιτ! Ποιο στέλεχος της δημοτικής αρχής ήταν ο τυχερός;
  • #Σε είδα!
  • #Σε είδα!
  • Άγριο επεισόδιο στη Γαστούνη: Ρομά “τα έσπασαν” στο Αστυνομικό Τμήμα για να πάρουν ομόφυλο τους
  • N.Φαρμάκης: 4 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας στη Δυτική Ελλάδα
  • Τροχαίο “θρίλερ” σε χωριό της Αχαΐας: ΙΧ γκρέμισε κολώνες και κατέληξε σε φράχτη – Άφαντος ο οδηγός (ΦΩΤΟ)
  • Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα
  • Επανεκκίνηση μετά τον Δεκαπενταύγουστο: Προεκλογική παρτίδα με 4 μέτωπα για Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In