• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Πσιτ! Από το Σπάσμα και τα λύματα … στο δρόμο για το Κέντρο Υγείας

dytikanea by dytikanea
18 Φεβρουαρίου 2026
in ΖΩΗ, ΝΕΑ
0
Πσιτ! Από το Σπάσμα και τα λύματα … στο δρόμο για το Κέντρο Υγείας
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σωστή η παρέμβαση του πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΚΙΔΑ και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Κουνάβη επί θητείας Σπύρου Μυλωνά. Στο κλίμα των ημερών με τα πολλά παράπονα που γίνονται για την περιοχή γύρω από το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, ο κ. Κουνάβης αναφέρει τα εξής:

“Οδός Ιπποκράτους:

 Ένας δρόμος που οδηγεί στο Κέντρο Υγείας της πόλης και, ως εκ τούτου, θα έπρεπε να βρίσκεται σε άψογη κατάσταση.
Η προσπάθεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής να μπει τάξη στην άναρχη στάθμευση, με κίτρινη διαγράμμιση στη μία πλευρά του δρόμου, έχει ουσιαστικά ακυρωθεί. Η εικόνα σήμερα δείχνει εγκατάλειψη.
Στο μέσο του δρόμου παραμένει εδώ και δύο εβδομάδες βλάβη ύδρευσης. Αντί να έχει αποκατασταθεί άμεσα, μια κορίνα στέκει από πάνω της ως πρόχειρη λύση. Την ίδια στιγμή, το οδόστρωμα βρίσκεται σε κακή κατάσταση, με λακκούβες που προκαλούν φθορές στα οχήματα και δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια.
Τα πλεονάσματα στα ταμεία δεν επιτρέπουν την αποκατάσταση αυτών των βασικών προβλημάτων; Το ερώτημα τίθεται νηφάλια, γιατί στο τέλος κινδυνεύουμε να χάσουμε ακόμη και τα αυτονόητα.
Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, από την περίοδο των μνημονίων έως σήμερα. Ωστόσο, τα στοιχειώδη ζητήματα τα αντιμετώπιζαν.
Τέλος, δεν θα επεκταθώ στην κατάσταση των γύρω δρόμων και στα απορρίμματα αποτελεί, δυστυχώς, το αποτέλεσμα ενός μοντέλου διαχείρισης που εσείς επιλέξατε, υλοποιήσατε και συνεχίζετε να διαχειρίζεστε”.

Ο δρόμος για το Κέντρο Υγείας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ είναι σε άψογη κατάσταση. Οι άλλοι να “πνίγονται” στα λύματα, στις γούβες και τις λάσπες; Για παράδειγμα ο δρόμος στην περιοχή Σπάσμα στην Κάτω Αχαΐα που εδώ και χρόνια δεν αποκαταστάθηκε από καμία δημοτική αρχή παρά τις συνεχείς εκκλήσεις κατοίκου της περιοχής μπορεί να παραμένει σε αυτή την κατάσταση; Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι δρόμοι στην περιοχή του Κέντρου Υγείας κάποτε γέμιζαν αίματα από σφάγια! Ενώ από τα σπίτια κρέμονταν τα σφάγια! Και ο τότε αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως αναφέρει και ο κ. Κουνάβης ότι υπάρχουν σε κάθε διοίκηση, έκανε αγώνα για να σταματήσει ένα “έθιμο” της περιοχής που ήταν παράνομο, επικίνδυνο όχι μόνο για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας αλλά γενικώς για όλη την περιοχή, ακόμα και για τους ανθρώπους που τηρούσαν το έθιμο. Για να επανέλθουμε στο ομολογουμένως απαράδεκτο οδικό δίκτυο στη συγκεκριμένη περιοχή της Κάτω Αχαΐας, αναμένουμε την ίδια ευαισθησία και για άλλα σημεία άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και να δούμε στις παρεμβάσεις του κ. Κουνάβη φωτογραφίες και βίντεο από το Σπάσμα με τις διαμαρτυρίες του πολίτη. Ένα πρόβλημα το οποίο το dytikanea έχει αναδείξει πολλές φορές, παρουσιάζοντας την άποψη και του κ. Κουνάβη, ως οφείλει να κάνει για όλους τους πολίτες.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επειδή το dytikanea γνωρίζει πολύ καλά, το θέμα που είχε προκύψει με τη σφαγή ζώων ως “έθιμο” σε κοινή θέα στη συγκεκριμένη περιοχή, που αναφέρθηκε, αλλά και μέσα από δεκάδες ρεπορτάζ, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι από το 2015, ο σύλλογος ΕΛ.Α.Δ.Α και ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Λιάκος, είχαν προχωρήσει σε δεκάδες παρεμβάσεις και καταγγελίες στην αστυνομία και στον εισαγγελέα. Κατόπιν κινητοποιήθηκαν οι θεσμοί και ανέλαβαν οι αρχές.

Ένα από δεκάδες ρεπορτάζ (15 Απριλίου 2017):

 

Διαβάστε επίσης:

Κάτω Αχαΐα: Συνεχίζεται και φέτος η ανεξέλεγκτη σφαγή ζώων σε αυλές σπιτιών – Καταγγελία από τον Σύλλογο ΕΛ.Α.Δ.Α.

 

Tags: Πσιτ!
Previous Post

Πσιτ! Η βροχή “σώζει” το κύρος της αντιπολίτευσης;

Next Post

Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα: “Όταν το σήμερα ρίχνει το φταίξιμο στο χθες, είναι ήδη ένοχο απέναντι στο αύριο”

Next Post
Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα: “Όταν το σήμερα ρίχνει το φταίξιμο στο χθες, είναι ήδη ένοχο απέναντι στο αύριο”

Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα: "Όταν το σήμερα ρίχνει το φταίξιμο στο χθες, είναι ήδη ένοχο απέναντι στο αύριο"

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου
  • Δυτική Αχαΐα: Καθημερινές οι εργασίες καθαρισμού δρόμων και κοινόχρηστων χώρων – Που δούλεψαν σήμερα τα συνεργεία -ΦΩΤΟ
  • Σε Σαγαίικα και Ριόλο ο Δήμαρχος δυτικής Αχαΐας για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής – ΦΩΤΟ
  • Πρωτομαγιά στην Κώμη με self service ψησταριές!
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Μιτόπολη Δυτικής Αχαΐας: Αποκαταστάθηκε άμεσα ο δρόμος που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες – ΦΩΤΟ
  • Δυτική Αχαΐα – Μητρώο Ευάλωτων Πολιτών: Ενημερωθείτε για την καταγραφή από τον Δήμο
  • Δυτική Αχαΐα: Η συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π και τα χρήσιμα συμπεράσματα
  • Δυτική Αχαΐα: Καθημερινά οι εργασίες καθαρισμού στους κοινόχρηστους χώρους
  • Φωτιά στα Λαμπρέικα Δυτικής Αχαΐας – Ζαΐμης: “Απαιτείται προσοχή”
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In