• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Πάτρα: Απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 28 Φεβρουαρίου

dytikanea by dytikanea
19 Φεβρουαρίου 2024
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Κορονοϊός: Κρούσμα σε μαθητή στο δημοτικό σχολείου Ριόλου
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρεται:

Στις 28 του Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Δίνουμε το παρόν στον αγώνα ώστε τίποτα να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην συγκαλυφθεί. Για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αλλά και η πολιτική της απελευθέρωσης και του κέρδους που στο βωμό της θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.

 

Καθηλωμένοι μισθοί, ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά μας. Τελειώνει ο μισθός μας, πριν τελειώσει ο μήνας!

51 χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί-μπαλάκι, από περιοχή σε περιοχή και από σχολείο σε σχολείο κάθε χρόνο, χωρίς δικαίωμα ούτε καν σε αναρρωτική άδεια.

«Αξιολόγηση», δηλαδή κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, εκβιασμοί του ΥΠΑΙΘ και νέες δικαστικές προσφυγές.

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που μετατρέπουν περαιτέρω την Εκπαίδευση σε εμπόρευμα και απαξιώνουν το βασικό μας πτυχίο, με το οποίο εργαζόμαστε.

Ψίχουλα για τις ανάγκες της Υγείας και της Παιδείας, για τα  Σχολεία, τα Νοσοκομεία, με τα σχολικά κτίρια σε κακό χάλι, την ώρα που ετοιμάζουν νέους πολεμικούς εξοπλισμούς-μαμούθ για το ΝΑΤΟ.

 

28 Φλεβάρη απεργούμε και βγαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο!

 

Η αγανάκτηση που νιώθουμε να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές που αγωνίζονται για τις σπουδές τους, με τους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, με τους εργαζόμενους που δίνουν μάχη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με τα σωματεία που παλεύουν ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών.

 

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Κλιμακώνουμε τον αγώνα του κλάδου για να ζούμε και να διδάσκουμε με αξιοπρέπεια!

 

Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα στο επιστημονικό μας αντικείμενο. Για να γίνουν χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί ώστε να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές – μορφωτικές ανάγκες, για να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Για να μορφώνονται ολόπλευρα τα παιδιά μας σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

 

Αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε είναι να μπορούμε να ζούμε από τον μισθό μας με αξιοπρέπεια και όχι να είμαστε οικονομικά εξαθλιωμένοι.

 

Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου δίνουμε συνέχεια στον αγώνα απέναντι στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, των χορηγών και της υποχρηματοδότησης, στον αγώνα που δίνουμε ως εκπαιδευτικοί για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, το δικαίωμά μας να μπαίνουμε στην τάξη με ψηλά το κεφάλι.

 

Στις 28/2, ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους, όλοι μαζί, απεργούμε και διεκδικούμε:

 

20% αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, επιστροφή του κλεμμένου Μ.Κ. του 2016-2017.

Αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.

Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων (άδειες, εργασιακά, συνδικαλιστικά κ.ά.) των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισης της ακρίβειας, κατάργηση του ΦΠΑ στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα κ.ά.

Άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων στους νεοδιόριστους συναδέλφους/ισσες, με το πέρας της διετίας.

Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με επίδομα στέγασης και 50% μείωση στις μετακινήσεις.

Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών, μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή με ουσιαστικούς ελέγχους (αντισεισμικούς, πυροπροστασίας, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτλ).

Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και όλων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια με αυτό όλων των εκπαιδευτικών.

Ουσιαστική επιμόρφωση στα Πανεπιστήμια, δωρεάν, με ετήσια απαλλαγή από τα διδακτικά μας καθήκοντα.

 

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία και Υγεία!

Όχι στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς του ΥΠΑΙΘΑ. Μαζική συμμετοχή στις ομόφωνες αποφάσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή και στάση εργασίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. Όλγας

Tags: Πάτρα: Απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 28 Φεβρουαρίου
Previous Post

Πάτρα: Σήμερα Δευτέρα η κηδεία της 40χρονης Σοφίας Κονιδάρη, μητέρας δύο μικρών παιδιών

Next Post

ΚαΡδιά Δυμαίων: Άλλη μία προσφορά αγάπης

Next Post
ΚαΡδιά Δυμαίων: Άλλη μία προσφορά αγάπης

ΚαΡδιά Δυμαίων: Άλλη μία προσφορά αγάπης

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Η απάντηση του Αλεξόπουλου στη “συστράτευση” της αντιπολίτευσης: “Να είναι παρόντες για να γνωρίζουν”
  • Πσιτ! Ίδιες αφίσες την ίδια ώρα?
  • Γρ. Αλεξόπουλος: Τέλος στα σενάρια μετεγκατάστασης Ρομά – “Ο Δήμος δεν είναι χώρος για παιχνίδια εντυπώσεων”
  • Κάτω Αχαΐα – Τα πρώτα κλικ στη 2η Βραδιά Εμπορίου – Η “μάχη” της πόλης να ορθοποδήσει δίπλα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις αγορές τους
  • Μεγάλη γιορτή της τοπικής αγοράς σε Κάτω Αχαΐα και Πύργο με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Αχαΐα: Επικίνδυνη μέρα η Δευτέρα για πυρκαγιές – Σε “πορτοκαλί” συναγερμό – ΧΑΡΤΗΣ
  • Πσιτ! “Λιώνει” για την εγγονή του ο Μπονάνος
  • #Σε είδα!
  • Πέθανε στα 74 του χρόνια ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος
  • Πσιτ! Μπάνιο στα Σφακιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In