• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Π. Μαρινάκης: Να αλλάξει ρότα η Βόρεια Μακεδονία

dytikanea by dytikanea
12 Ιουλίου 2024
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Π. Μαρινάκης: Να αλλάξει ρότα η Βόρεια Μακεδονία
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Η ίδια η πραγματικότητα διέψευσε τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι η νήσος Ζουράφα είναι δικό της έδαφος. Το ελληνικό Λιμενικό εντόπισε ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος σε ελληνικά χωρικά ύδατα και ακολούθησε ό,τι προβλέπει η διαδικασία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, αξιολογώντας το χθεσινό επεισόδιο επακούμβησης ως κάτι «όχι και τόσο σημαντικό».

Ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Το γεγονός ότι υπάρχει θετικό κλίμα στις τελευταίες συναντήσεις μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου δεν σημαίνει ότι έχουν λυθεί αυτομάτως όλες μας οι διαφορές με την Τουρκία, οι οποίες συμπυκνώνονται στον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», υπογράμμισε δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να υπάρχει διάλογος.

«Η Λευκωσία είναι η μοναδική διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης»

Μάλιστα, απέκλεισε κάθε υπόνοια συζήτησης για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, υπογραμμίζοντας ότι «για να πάμε στη Χάγη, προϋποθέτει να υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ και των δύο μερών». Επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει υποχωρήσει σπιθαμή σε όσα διεκδικεί, με τη λογική «να κερδίζουμε προς όφελος της χώρας μας».

Ως προς το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το ζήτημα ως κορυφαία προτεραιότητα, με την Αθήνα και τη Λευκωσία να βαδίζουν χέρι-χέρι.

«Ο πρωθυπουργός θα πάει στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση, χωρίς καμία διάθεση φιέστας, αλλά με σεβασμό στην ιστορία. Η Λευκωσία είναι η μοναδική διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώνει τον Ελληνισμό η Κύπρος», είπε.

«Να αλλάξει ρότα η Βόρεια Μακεδονία αν θέλει να μιλάει για Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ερωτηθείς για την υπόθεση με τη Βόρεια Μακεδονία, κάλεσε τη γείτονα χώρα να αλλάξει ρότα αν θέλει να μιλάει για Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας όσα συμβαίνουν τώρα «δικαίωση» για τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης είχε σταθεί απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και είχε πει ότι η συμφωνία άπαξ και κυρωθεί, δεν μπορεί να παρθεί πίσω, δημιουργώντας τετελεσμένο με το ΝΑΤΟ. Όταν είχαμε τις δηλώσεις της νέας προέδρου και του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, η σημερινή αντιπολίτευση μάς έλεγε να τα ψηφίσουμε όλα τα μνημόνια συνεργασίας. Ένα εξ αυτών ξέρετε πού αναφέρεται; Στην ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της γείτονος χώρας. Τότε ο πρωθυπουργός είχε πει να μην τα ψηφίσουμε, ακριβώς για να μη χάσουμε το διαπραγματευτικό μας αυτό όπλο. Και τι ήρθε να μας πει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ; Βάλτε μπλόκο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων. Σοβαρά μιλάτε;» σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης.

Τέλος, ως προς τη σύγκρουση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς για τα κενά στο ΕΣΥ, τόνισε ότι υπάρχουν περιπτώσεις σε ορισμένες περιοχές που ενώ έχουν προκηρυχθεί θέσεις για παθολόγους με 5.000 ευρώ καθαρό μισθό και σπίτι από τον δήμο, δεν πηγαίνει κανείς.

«Το υπουργείο θα προσπαθήσει να βρει μια λύση προσωρινή για να μην κλείσουν οι κλινικές, ζητώντας από τους ιδιώτες γιατρούς να κάνουν επί της ουσίας 2 εφημερίες τον μήνα», κατέληξε.

https://www.in.gr/

Tags: Π. Μαρινάκης: Να αλλάξει ρότα η Βόρεια Μακεδονία
Previous Post

ΕΛΑΣ: Η χιουμοριστική ανάρτηση για τους αδειούχους – Τι να προσέχουμε όταν φεύγουμε για διακοπές

Next Post

Μέσι – Γιαμάλ: Δύο αστέρια μαζί σε κοινή φωτογραφία

Next Post
Μέσι – Γιαμάλ: Δύο αστέρια μαζί σε κοινή φωτογραφία

Μέσι – Γιαμάλ: Δύο αστέρια μαζί σε κοινή φωτογραφία

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πήρε το διαμάντι με ρεκόρ αγώνων ο Καραλής – ΒΙΝΤΕΟ
  • Οι συγκλονιστικές εικόνες από το φλεγόμενο πέτρινο κτίριο της Achaia Clauss – Δάκρυσε η Πάτρα με την καταστροφή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
  • Μετά το Μετόχι… στα Αγιοβλασίτικα – Ένα ακόμη κλειστό δημοτικό κτήριο θα πάρει “ζωή” – ΦΩΤΟ
  • #Σε είδα!
  • “Να πώ ότι σωθήκαμε είναι λίγο…” – Τί λένε οι κάτοικοι στο Καλαμάκι που ήταν αποκλεισμένα τα σπίτια τους από το 2000! ΒΙΝΤΕΟ
  • Είναι η κρουαζιέρα η λύση για την Πάτρα;
  • Την Κυριακή πάμε Καρυά να δούμε τον Καραγκιόζη σε καλοκαιρινές περιπέτειες
  • Ο ψάλτης βρέθηκε μαχαιρώμενος στον λαιμό, δίπλα από εκκλησία
  • Έτσι θα δώσει… παράταση στο Καλοκαίρι ο Σύλλογος Κώμης
  • Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γομοστού: Έναρξη μαθημάτων στα τμήματα παραδοσιακών χορών
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In