• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 28 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

«Ορνιθες»: Κινηματογραφική πρεμιέρα στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

dytikanea by dytikanea
11 Απριλίου 2020
in ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
0
«Ορνιθες»: Κινηματογραφική πρεμιέρα στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα στις οθόνες μας από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, η ταινία «ανεβαίνει» στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος την Κυριακή 12 Απριλίου στις 19:00 έως την Τετάρτη 15 Απριλίου στις 19:00, προτού της επιτραπεί να ταξιδέψει και πάλι σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο.
Μετά το τέλος της ταινίας, όπως συνηθίζεται στις φεστιβαλικές προβολές, ο σκηνοθέτης Μπάμπης Μακρίδης, περιμένει το κοινό για ένα ψηφιακό live Q&A.

Πρεμιέρα ταινίας στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωναση

Οι «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» είναι μια υβριδική ταινία, στα όρια του ντοκιμαντέρ, της μυθοπλασίας και της πολιτικής φαντασίας. Και μέσα στο ελεύθερο πνεύμα της, δεν μπορούσε παρά να γίνει και η πρώτη ελληνική ταινία που κάνει πρεμιέρα όχι στις αίθουσες, που είναι ο φυσικός της χώρος, αλλά στο YouTube. Οι «Όρνιθες» του κινηματογραφιστή Μπάμπη Μακρίδη -δημιουργού του «L» (Sundance Film Festival 2012) και του «Οίκτου» (Sundance Film Festival 2018, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019)- είναι μια ταινία για την πτήση και την πτώση, για την ανθρώπινη ανάγκη να πετάμε, για τον φόβο του ύψους, τον ίλιγγο, την ουτοπία, την ελευθερία, τους θεούς και τον άνθρωπο.

«Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη, πρεμιέρα στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση
Η ταινία εμπνέεται από τον αρχετυπικό μύθο του Αριστοφάνη και των «Ορνίθων», την παράσταση του Νίκου Καραθάνου και τους συντελεστές της, κινηματογραφώντας τους εκτός σκηνής, σε πραγματικούς χώρους και φυσικά τοπία – από τα λιβάδια ηφαιστειακής λάβας στην Ισλανδία έως τα υψίπεδα της Παταγονίας και από την Times Square έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Τα πάντα συμβαίνουν σε ένα σύμπαν ρευστής «καθημερινότητας», ανάμεσα σε ανθρώπους του θεάτρου, ορνιθολόγους και θυμόσοφους ερημίτες, που -όλοι τους- ονειρεύονται πως πετούν. Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.

Η πρωτη ταινία σε παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση
Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική ταινία σε παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση. Ένα φιλμ-εγχειρίδιο φυγής, μια ταινία για την παρατήρηση των πουλιών, όπου τα πουλιά είναι στην πραγματικότητα άνθρωποι.

Η παραγωγή της ταινίας, με τη συνεργασία της Neda Film της Αμάντας Λιβανού, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018.
Τα βασικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη), την Ισλανδία (Ρέικιαβικ και ενδοχώρα) και την Αργεντινή (Παταγονία), ενώ λίγα γυρίσματα έγιναν και στις Γαλλικές Άλπεις, το Κάιρο, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Βελιγράδι.
Η ελληνική πρεμιέρα της ταινίας είχε προγραμματιστεί να γίνει στο διεθνές πρόγραμμα Film Forward του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2020, αλλά το φεστιβάλ αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού.
Δείτε τη κινηματογραφική πρεμιέρα στο: https://www.youtube.com/onassisfoundationchannel
Πηγή: iefimerida.gr

Tags: «Ορνιθες»: Κινηματογραφική πρεμιέρα στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση
Previous Post

Κορoνοϊός: Τι πρέπει να προσέχουμε όταν ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ

Next Post

Δυτική Ελλάδα: 180 πρόστιμα σε μια ημέρα

Next Post
Δυτική Ελλάδα: 180 πρόστιμα σε μια ημέρα

Δυτική Ελλάδα: 180 πρόστιμα σε μια ημέρα

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πσιτ! «Δεν μπορώ να φέρω πίσω τον Κωνσταντέλια»
  • Πάτρα: Η κινηματογραφική σύλληψη του 50χρονου καθηγητή στην Δυτική Αχαΐα-Σοκ στο χωριό-Κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης-Σήμερα στον Εισαγγελέα
  • Από θαύμα σώθηκε 14χρονος που έπεσε από ύψος 4 μέτρων σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας – Πώς έγινε το περιστατικό – Το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο
  • Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Η 44χρονη είχε ζητήσει τη νοσηλεία του 53χρονου σε ψυχιατρική δομή – Η σύλληψη για ενδοοικογενειακή απειλή
  • #Σε είδα!
  • #Σε είδα!
  • Πσιτ! Τί είπαν Μαρκόπουλος και Τσώκος;
  • Τιμάται την Παρασκευή ο πολιούχος του Γομοστού Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του συλλόγου
  • Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Ακύρωση της θεατρικής παράστασης “Αρσέν Λουπέν”
  • Σήμερα φτιάχνουμε φανουρόπιτα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In