• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρ. Αλεξόπουλος σε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ με τα αιτήματα της περιοχής

dytikanea by dytikanea
31 Ιανουαρίου 2025
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρ. Αλεξόπουλος σε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ με τα αιτήματα της περιοχής
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αναπτυξιακά και ζωτικής σημασίας θέματα, αλλά και αναγκαία έργα υποδομών έθεσε στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε το μεσημέρι της Πέμπτης το πρωθυπουργικό γραφείο με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, των βουλευτών και των Δημάρχων της Αχαΐας.

Ο κ. Αλεξόπουλος στην τοποθέτησή του, αμέσως μετά από μία σύντομη περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και του σχεδιασμού της δημοτικής Αρχής, έθεσε υπόψη της κυβέρνησης τα εξής θέματα:

-Την επέκταση του φράγματος Πηνειού, για την οποία έχει δεσμευτεί και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Αλεξόπουλος ζήτησε την ολοκλήρωση των μελετών και την κατασκευή του έργου μέσω του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να αρδευτεί απρόσκοπτα ο κάμπος της Δυτικής Αχαΐας, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής και τη συγκράτηση του πληθυσμού στον κάμπο.

-Την ανάδειξη του Αεροδρομίου του Αράξου σε περιφερειακό πολιτικό αεροδρόμιο με τη λειτουργία και υπηρεσιών εμπορευματικών μεταφορών (cargo). Όπως τόνισε ο Δήμαρχος υπάρχει ενδιαφέρον μεγάλων αεροπορικών εταιρειών να επεκτείνουν τις υπηρεσίες των αερομεταφορών τους στο Αεροδρόμιο του Αράξου,  το οποίο μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην τουριστική, αλλά και στην παραγωγική- εμπορική ανάπτυξη της περιοχής.

-Την επέκταση του σιδηροδρόμου μέχρι το Αεροδρόμιο Αράξου και την Καλογριά.

-Τη διασύνδεση του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Πύργου με  το Αεροδρόμιο του Αράξου και τη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, με σκοπό την ένταξη της περιοχής στο δίκτυο των βιώσιμων και συνδεδεμένων μεταφορών, ώστε να δημιουργηθεί ένα ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις.

-Την οριοθέτηση, καθορισμό του αιγιαλού και νομιμοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου στις Αλυκές, ώστε να καταστεί εφικτή η αξιοποίηση του και να επιτραπεί η περαιτέρω ανάπτυξη της αλιείας. Παράλληλα την παραχώρηση όλων των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού από το Ελληνικό Δημόσιο στον Δήμο, ώστε να επιτραπεί η ανάπλασή τους μέσω εθνικών ή ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

-Την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, με προτεραιότητα τη στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαΐας, το οποίο στεγάζεται εδώ και χρόνια σε κοντέινερ, δυσχεραίνοντας την εκπαιδευτική του λειτουργία.

-Τη σύσταση και λειτουργία Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) στην έδρα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, για τη στέγαση της οποίας, μάλιστα, ο κ. Αλεξόπουλος ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει ο Δήμος δωρεάν κτίριο.

-Την κατάργηση του Νόμου 4982/22 με τον οποίο «άνοιξε» ο δρόμος παραχώρησης δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, όπως στην περίπτωση των εταιρειών διαχείρισης των ΒΙ.ΠΕ.

Τέλος, ο Δήμαρχος με αφορμή τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε ισχύ στο πλαίσιο κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Πύργου, στο τμήμα από τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. μέχρι τα Αγιοβλασσίτικα επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη επίσπευσης των εργασιών για να περιοριστεί η ταλαιπωρία των οδηγών, καθώς και ενίσχυσης των μέτρων για την οδική ασφάλεια. Παράλληλα, όσον αφορά στην Πατρών- Πύργου, ο κ. Αλεξόπουλος έθεσε δύο σημαντικά ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας και της προστασίας των δημοτών της Δυτικής Αχαΐας, την ασφαλτόστρωση του βοηθητικού οδικού δικτύου και την κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος του δρόμου.

«Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση, καθώς είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τις ανάγκες του Δήμου μας σε έργα και υποδομές. Πρόκειται για ζητήματα ζωτικής σημασίας που αφορούν όχι μόνο στην καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και στην ανάπτυξη και την προοπτική της περιοχής μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά μας», σχολίασε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Tags: Γρ. Αλεξόπουλος σε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό παρά τω ΠρωθυπουργώΟ Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας
Previous Post

Πσιτ! Τί έγινε με το Καλεντάρι για το Αχαγιώτικο Καρναβάλι;

Next Post

Ζητείται εργασία

Next Post
Ζητείται εργασία

Ζητείται εργασία

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Γιώργος Μαζωνάκης: Σε τρία επίπεδα οι έρευνες για τον θάνατό του – Στο μικροσκόπιο η άδεια του ιατρείου
  • Πσιτ! “Ίδιος και απαράλλαχτος ο Τσίπρας”
  • Δημοσκόπηση GPO: Στο 30,6% η ΝΔ, στο 16% η ΕΛ.ΑΣ. στο 12,8% το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
  • Γιώργος Μαζωνάκης: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση και η τελευταία συνέντευξη του σπουδαίου τραγουδιστή
  • Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή, εξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» – Στην Πάτρα είχε ξεκινήσει την καριέρα του
  • Ελληνικός ο πηγαίος κώδικας στην «Ασπίδα του Αχιλλέα», αποσαφηνίζει το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ
  • Ηλεία: Γέμισε σκάγια το κορμί ανυπεράσπιστου γάτου – Σοκάρει η εικόνα του νεκρού ζώου
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Πσιτ! «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»
  • Πσιτ! Ο Ιάσονας και τα Όσκαρ!
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In