Υλικά
300γρ γίγαντες (κατά προτίμηση χύμα)
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
400γρ ντομάτα κον κασε
1κ.σούπας πελτέ
1 φύλλο δάφνης
2 μέτρια καρότα σε ροδέλες
250γρ νερό
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ σε μια λεκάνη ρίχνουμε τους γίγαντες μαζί με νερό για να μουλιάσουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τους γίγαντες και τους αφήνουμε να βράσουμε για περίπου μία ώρα.
Σε προθερμασμένο φούρνο μεταφέρουμε τους γίγαντες (χωρίς το νερό) και βάζουμε μέσα την ντομάτα κον κασέ, τον πελτέ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, τα καρότα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, νερό και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο όπου τα αφήνουμε όλα να μαγειρευτούν μαζί για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Ένα τέταρτο πριν κλείσουμε το φαγητό από το φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα οι γίγαντες.