• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Γιατί νίκησε ο Ανδρουλάκης τον Δούκα – Που πήγαν οι ψηφοφόροι Γερουλάνου – Διαμαντοπούλου – Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

dytikanea by dytikanea
14 Οκτωβρίου 2024
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 300.000 η συμμετοχή – Τα πρώτα αποτελέσματα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε θρίαμβο για τον Νίκο Ανδρουλάκη εξελίχθηκε ο β’ γύρος των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, αφού κατέλαβε  59,92% έναντι  40,08% του Χάρη Δούκα.

Το αποτέλεσμα άρχισε να φαίνεται από την ανακοίνωση των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων, με την διαφορά του Νίκου Ανδρουλάκη απέναντι στον Χάρη Δούκα να διευρύνεται όσο ενσωματώνονταν τα εκλογικά τμήματα από την Αττική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χάρης Δούκας δεν κατάφερε – ούτε αυτή την φορά – να πάρει την πρωτιά στον Δήμο της Αθήνας, στον οποίο ανεδείχθη Δήμαρχος.

Το αποτέλεσμα έχει την ερμηνεία του: οι ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο επέλεξαν τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, αν δεν προτίμησαν την αποχή, στην μεγάλη πλειοψηφία τους στήριξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε περιοχές που πρώτευσαν οι Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου, όπως στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη ή την Κοζάνη, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε «περίπατο».

Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν πως οι ψηφοφόροι προτίμησαν την «γνωστή συνταγή» του Νίκου Ανδρουλάκη, με δεδομένο ότι ο ίδιος έχει υποσχεθεί «διόρθωση των λαθών» της πρώτης θητείας του, έναντι μιας «θολής» αλλαγής πορείας, που υποσχόταν ο Χάρης Δούκας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως για κάθε επιπλέον ψήφο που κέρδιζε ο Χάρης Δούκας σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδιζε σχεδόν δύο: ο Δήμαρχος Αθηναίων πήρε επιπλέον περίπου 20.000 ψήφους, ενώ ο – νυν και μέλλων – πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάνω από 36.000.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε μαζέψει περισσότερα κομματικά ένσημα, όντας και Γραμματέας και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν φαίνεται να το υπολόγισε ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος δεν μελέτησε καλά τον προσωπικό του αντίπαλο και επιχείρησε να τον κερδίσει με την πεπατημένη.

Για την ακρίβεια ακολούθησε την τακτική, που του έδωσε τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, με άσσο ημίχρονο, διπλό τελικό…

Μόνο που άλλο πλατεία Κοτζιά και άλλο Χαριλάου Τρικούπη. Ο Παύλος Γερουλάνος δεν έγινε Ζαχαριάδης και τα κουκιά δεν βγήκαν. Με αποτέλεσμα η ανατροπή να μείνει στην κατάψυξη.

Ωστόσο, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα πρέπει να αναπαυτεί στις δάφνες του. Το μήνυμα του δεύτερου γύρου χρήζει εμπεριστατωμένης ανάλυσης.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να αναλυθεί γιατί κατέρρευσε το ενδιαφέρον του κοινού, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην προσέλθει στη δεύτερη κάλπη.

Επίσης στη Χαριλάου Τρικούπη θα πρέπει να αντιληφθούν άμεσα ότι είναι άλλο πράγμα η σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία βγήκε νικητής επί του παρόντος και άλλο η κυβερνητική προοπτική.

Μεγάλο στοίχημα για τον νέο (παλιό) πρόεδρο θα είναι οι επόμενες δημοσκοπήσεις….

Tags: Γιατί νίκησε ο Ανδρουλάκης τον Δούκα - Που πήγαν οι ψηφοφόροι Γερουλάνου - Διαμαντοπούλου - Το στοίχημα της επόμενης ημέρας
Previous Post

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: “Σάρωσε” στη Δυτική Αχαΐα ο Νίκος Ανδρουλάκης με 973 ψήφους έναντι Δούκα με 398

Next Post

Η Ελλάδα “καθάρισε” και την Ιρλανδία – Έκανε το “4 στα 4”

Next Post
Η Ελλάδα “καθάρισε” και την Ιρλανδία – Έκανε το “4 στα 4”

Η Ελλάδα "καθάρισε" και την Ιρλανδία - Έκανε το "4 στα 4"

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Πώληση oικοπέδου στο Γομοστό Αχαΐας
  • Κοινωνικός τουρισμός 2025: Παράταση δύο ημερών για όλα τα ΑΦΜ
  • Νεκρός 67χρονος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  • Πάτρα: Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο της 27χρονης που πέθανε μετά τη γέννα – ΦΩΤΟ
  • Αχαΐα: Πιάστηκαν με σημαντική ποσότητα ηρωίνης
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Σε κακή κατάσταση το δημοτικό γήπεδο στο Λάππα – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ
  • 16χρονη αποπειράθηκε να δώσει τέλος στην ζωή της – Νοσηλεύεται στην Πάτρα
  • To «ευχαριστώ» στη Μητέρα στο Κυριακάτικο μήνυμα του Πρωθυπουργού
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In