• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Νεκτάριος Φαρμάκης : Προχωράει το φυσικό αέριο

dytikanea by dytikanea
13 Αυγούστου 2020
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Νεκτάριος Φαρμάκης : Προχωράει το φυσικό αέριο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Σημαντικό βήμα για την έλευση του φυσικού αερίου σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο αποτελεί η απόφαση που υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς προχωράει το σχεδιασμό του ανεξάρτητα από την άρνηση του Δήμου Πατρέων να συμμετέχει στο κοινό εγχείρημα όταν του προτάθηκε.
Πρόκειται για τη δημόσια πρόσκληση μέσω της οποίας η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΔΑ) ΑΕ έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην υποβολή προτάσεων, προκειμένου τα απαιτούμενα έργα να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν.
Η πρόσκληση με τίτλο «Ανάπτυξη δικτύων Φυσικού Αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης» εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Προβλέπει την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα οποία θα τροφοδοτούνται με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (ΥΦΑ/LNG). Θα κατασκευαστούν δεξαμενές αποθήκευσης ΥΦΑ, εγκαταστάσεις αεριοποίησης ΥΦΑ σε φυσικό αέριο και εγκατάσταση δένδρων διανομής, επεκτάσεων και παροχών. Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται να αλλάξει το ενεργειακό τοπίο της Περιφέρειας και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά της. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ενεργειακό προϊόν που είναι σαφώς φιλικότερο προς το περιβάλλον, οικονομικότερο σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά σε αυτό καύσιμα και με μεγαλύτερο βαθμό ενεργειακής απόδοσης. Επιπλέον θα έχουν την δυνατότητα σύνδεσης με φυσικό αέριο και αρκετά δημόσια και δημοτικά κτίρια καλύπτοντας και τις δικές τους αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.
«Κάνουμε πράξεις τις δεσμεύσεις μας, τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα, προχωράμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αλλάζει το ενεργειακό τοπίο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητά της. Προχωράμε με σχέδιο και μεθοδικότητα στην επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την υλοποίηση του έργου εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Αυτή η μάχη με το χρόνο μας θέλει ενωμένους» δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι παράλληλα η Περιφέρεια παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και σε σχέση με το επικαιροποιημένο σχέδιο ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ, που προβλέπει την κατασκευή αγωγού υψηλής πίεσης προς την Πάτρα.
Ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ορίζεται το ποσό των 41 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ είναι εξασφαλισμένα από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», ενώ σε 7.475.000 ευρώ ανέρχεται η δημόσια δαπάνη που θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η υποβολή προτάσεων θα ξεκινήσει 31/08/2020 και θα διαρκέσει έως την 31/12/2020. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν σε δύο στάδια: 1)Πληρότητα και επιλεξιμότητα πρότασης, 2) Αξιολόγηση των προτάσεων ανά ομάδα κριτηρίων.
Με βάση το διευρυμένο σχέδιο της ΔΕΔΑ προβλέπονται 9.662 συνδέσεις για οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς χρήστες στη Δυτική Ελλάδα. Με την υλοποίηση του έργου θα δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ενεργειακό προϊόν που είναι σαφώς φιλικότερο προς το περιβάλλον, οικονομικότερο σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά σε αυτό καύσιμα και με μεγαλύτερο βαθμό ενεργειακής απόδοσης. Παράλληλα θα δοθεί δυνατότητα σύνδεσης με φυσικό αέριο και σε αρκετά δημόσια και δημοτικά κτίρια καλύπτοντας και τις δικές τους αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.
πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
Tags: φαρμακης δυτικα νεα
Previous Post

Πάτρα: Κλείνουν τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης

Next Post

Τρεις συλλήψεις για κλοπή στην Πάτρα

Next Post
Τρεις συλλήψεις για κλοπή στην Πάτρα

Τρεις συλλήψεις για κλοπή στην Πάτρα

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πσιτ! Ή θα δηλώσεις το πότισμα, ή… ξέχνα τον υδρομετρητή!
  • Πρωτομαγιά στα Λουσικά: Η στιγμή που γέμισε δάκρυα όλα τα πρόσωπα! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Σοβαρά τραυματίστηκε η δημοσιογράφος μετά την υποχώρηση σκάλας στο αεροδρόμιο Αράξου – Αναμένεται να χειρουργηθεί
  • Άραξος: Αυτοί είναι οι 3 τραυματίες που έπεσαν από σκάλα – Σοβαρές οι ευθύνες των διοργανωτών
  • Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: Πριν να δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τα 10 μέτρα που έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους
  • Πρωτομαγιά: Γιατί φτιάχνουμε μαγιάτικο στεφάνι και τι συμβολίζει
  • Πάτρα: Νέο περιστατικό βανδαλισμού σε κατάστημα εστίασης – Άγνωστοι τα έκαναν γυαλιά-καρφιά
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Νέες προτάσεις και έργα σε συνεργασία με την Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ – Συνάντηση στο γραφείο του Γρ. Αλεξόπουλου
  • Το μήνυμα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου για την Πρωτομαγιά
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In