Στη δηκτική ανακοίνωση των τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης απάντησε ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.
Όπως αναφέρει ο κ. Μυλωνάς:
Σχετικά με την κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Με πραγματική έκπληξη διάβασα την κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που με εγκαλούν επειδή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Οκτωβρίου πήρα μέρος μέσω βιντεοκλήσης και όχι διά ζώσης αλλά και για αλλά θέματα. Χαίρομαι γι’ αυτήν την εξαίρετη «θεσμική προσήλωση» των εμπνευστών της ανακοίνωσης. Αισθάνομαι όμως τον πειρασμό να ρωτήσω:
- Που ήταν αυτή η «θεσμική προσήλωση» όταν επί σειρά ετών η ΔΕΑΥΔ αφήνονταν να βουλιάξει και να βαδίζει σε αδιέξοδο;
- Που ήταν αυτή η «θεσμική προσήλωση» όταν επί σειρά ετών οι συνδημότες αφήνονταν χωρίς νερό;
- Που ήταν αυτή η «θεσμική προσήλωση» όταν γίνονταν ο χορός των απ’ ευθείας αναθέσεων έξω από τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες, παρακάμπτοντας πλήρως την θεσμική υπόσταση και ρόλο των υπηρεσιών του Δήμου κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα;
Θα μπορούσα να μεγαλώσω αυτή τη λίστα κατά βούληση. Σταματώ όμως εδώ αφού οι συνδημότες έχουν και μνήμη και κρίση. Σε ότι δε αφορά τη συνεδρίαση της 11ης Οκτωβρίου, και για την ενημέρωση των συνδημοτών αναφέρω ότι συνδύασα τη συμμετοχή μου μέσω βιντεοκλήσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ο νόμος προβλέπει, με την συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για την συζήτηση θεμάτων των αγροτών της περιοχής μας ως οφείλω να κάνω, επειδή συνέπεσε ο χρόνος των δύο γεγονότων.
Ο σεβασμός στους θεσμούς δεν είναι μικροπολιτικό αντιπολιτευτικό πυροτέχνημα αλλά καθήκον και υποχρέωση όλων των αιρετών του Δήμου. Όπως καθήκον και υποχρέωσή μας είναι η σκληρή δουλειά για την εξυπηρέτηση των δημοτών! Αυτό απασχολεί τους δημότες, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε ως δημοτική αρχή».
Η ανακοίνωση των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης:
Σε ακόμα μια ανήκουστη και απαράδεκτη συμπεριφορά προχώρησε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 11 Οκτωβρίου 2021, στο πρώην Δημαρχείο Λουσικών, αναγκάζοντας σύσσωμη την αντιπολίτευση-και τις τρείς παρατάξεις- να αποχωρήσει.
Παρότι ήταν η πρώτη, και δια ζώσης συνεδρίαση μετά από ενάμιση χρόνο λόγω της πανδημίας, ο κ. Δήμαρχος απαξίωσε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και τους θεσμούς, διότι προτίμησε να παραστεί σε εγκαίνια επιχείρησης και να εμφανιστεί στο σώμα μέσω βιντεοκλήσης από το κινητό του. Κατά τη διάρκεια της «εμφάνισης» του υποστήριξε ότι ευρίσκονταν στα εγκαίνια προκειμένου να συναντήσει κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες για το καλό του τόπου, την ίδια στιγμή που στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για σοβαρά θέματα όπως αυτό της αλλαγής προέδρων στην ΚΕΔΔΥ και τη ΔΕΥΑΔ.
Κάποια στιγμή δε, που ο κ. Δήμαρχος κλήθηκε –πάντα μέσω βιντεοκλήσης- να απαντήσει σε ερωτήματα μας, για θέματα της ημερήσιας διάταξης, μας κούνησε δεικτικά το δάχτυλο κάνοντας μας μαθήματα συμπεριφοράς.
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημάνουμε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δήμαρχος προτιμά να μην παραβρίσκεστε σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβούλιου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, που προτίμησε να παρευρεθεί σε εκδήλωση ανάματος Χριστουγεννιάτικού Δέντρου και όχι στη θεσμική του θέση.
Επίσης, να αναφερθεί αλλά και να τονιστεί ότι για ακόμα μια φορά, μέλη της Δημοτικής Αρχής δεν έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας 11 Οκτωβρίου, με την απαρτία να επιτυγχάνεται με μέλη της αντιπολίτευσης.
Το πόσο αποδομεί ο κος Μυλωνάς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, αποδεικνύεται περίτρανα από τις επιλογές του να ορίζει και να διορίζει στην ουσία Προέδρους του Δ.Σ. Δημοτικών Επιχειρήσεων και δη στην Ο.Τ.Α.Δ. και στην Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., απλούς δημότες και όχι δημοτικούς συμβούλους, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να υποβαθμίσει τον ρόλο των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και μάλιστα, δημοτικούς σύμβουλους της πλειοψηφίας με τους οποίους θα έπρεπε να διοικεί τον Δήμο.

