• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Μπισκότα γεμιστά με μαρσμέλοου, μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας

dytikanea by dytikanea
6 Ιανουαρίου 2023
in ΓΕΥΣΕΙΣ
0
Μπισκότα γεμιστά με μαρσμέλοου, μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

30′ προετοιμασία
12′ ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 42′

Υλικά

Τεμάχια: 8 μπισκότα

Για τα μπισκότα

175 γρ. (1 + 1/3 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + έξτρα για πασπάλισμα
50 γρ. (1/3 κούπας) άχνη ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο αγελάδας, κρύο, κομμένο σε κυβάκια

Για την γέμιση

1 ασπράδι αυγού
3 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1/2 κουτ. γλυκού μέλι
1 πρέζα αλάτι
75 γρ. μαρμελάδα σμέουρο (φραμπουάζ)

Για την επικάλυψη

175 γρ. κουβερτούρα μαύρη, ψιλοκομμένη
175 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Μπισκότα

Για τα μπισκότα γεμιστά με μαρσμέλοου, μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας, βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα αλέθουμε μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται μεταξύ τους. Εναλλακτικά, κάνουμε τη διαδικασία στο μίξερ, με το φτερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια επιφάνεια εργασίας ή σε μπολ και ζυμώνουμε ελαφρώς ώστε να ενωθεί σε ζύμη.
Δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας, την πιέζουμε ελαφρώς να γίνει ένας επίπεδος δίσκος, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις (ή στους 160°C με αέρα).
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος 3 χλστ.
Με ένα κουπάτ διαμέτρου 8 εκ. ή με ένα ποτηράκι σε αυτή τη διάμετρο κόβουμε 16 δίσκους (δεν θα βγουν με τη μία όλοι αυτοί οι δίσκοι. Αφού κόψουμε τους πρώτους, μαζεύουμε τη ζύμη που περισσεύει ενδιάμεσα και την ξανανοίγουμε για να κόψουμε κι άλλους).
Τοποθετούμε τα μπισκότα στα ταψιά και ψήνουμε για 10- 12 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε, θα μοιάζουν σαν να μην έχουν σταθεροποιηθεί ακόμα εντελώς και η επιφάνειά τους θα είναι σαν άμμος, μαλακή στην αφή, όμως σταθεροποιούνται όταν κρυώσουν.

Γέμιση

Τοποθετούμε ένα μεγάλο γυάλινο, πυρίμαχο (ή ανοξείδωτο) μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία έχουμε βάλει να βράζει λίγο νερό. Το μπολ θα πρέπει να στέκεται ψηλά στην κατσαρόλα και να μην ακουμπάει στο νερό. Αυτό είναι ένα μπεν μαρί.
Ρίχνουμε στο μπολ το ασπράδι, τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για περίπου 8 λεπτά (χωρίς να απομακρύνουμε το μπολ από το μπεν μαρί), μέχρι η μαρέγκα να αφρατέψει και να σφίξει σαν σαντιγί.
Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί 8 x 8 εκ.
Τα τακτοποιούμε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω σε μια σχάρα. Από κάτω της βάζουμε μια λαμαρίνα.
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί, μαζί στο ίδιο μπολ, ανακατεύοντας.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας πάνω στα μισά μπισκότα.
Απλώνουμε μία καλή στρώση μαρέγκας πάνω από τη μαρμελάδα, έτσι ώστε να την καλύψουμε.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα πιέζοντάς τα πάνω στη μαρέγκα. Έτσι θα έχουμε 8 σάντουιτς.
Με μια σπάτουλα αφαιρούμε τη μαρέγκα που θα έχει χυθεί από τα πλαϊνά.
Βυθίζουμε το κάτω μέρος κάθε σάντουιτς στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετούμε στα τετράγωνα χαρτάκια που κόψαμε, με τη σοκολατένια όψη προς τα κάτω.
Βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μια κανάτα και περιχύνουμε κάθε σάντουιτς έτσι ώστε να καλυφθούν και από την επάνω πλευρά αλλά και στα πλαϊνά.
Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.

https://www.gastronomos.gr/

Tags: μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάταςΜπισκότα γεμιστά με μαρσμέλοου
Previous Post

Times: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστρέφουν στο σπίτι τους

Next Post

Βαρύ πένθος στο Πατραϊκό Μπάσκετ: Πέθανε ο προπονητής Ανδρέας Μελιγδής, σε ηλικία 46 ετών

Next Post
Βαρύ πένθος στο Πατραϊκό Μπάσκετ: Πέθανε ο προπονητής Ανδρέας Μελιγδής, σε ηλικία 46 ετών

Βαρύ πένθος στο Πατραϊκό Μπάσκετ: Πέθανε ο προπονητής Ανδρέας Μελιγδής, σε ηλικία 46 ετών

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πάτρα – ΤΩΡΑ: Νεκρός άνδρας που έπεσε από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου
  • Μια εξαιρετικά επιτυχημένη ημερίδα πραγματοποίησε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στο πλαίσιο του έργου «WONDER»
  • Θρίαμβος Τσιτσιπά: Στον τελικό του Australian Open για πρώτη φορά ο Έλληνας τενίστας
  • Εκδρομή στα Γιάννενα με τον “Πείρο”
  • Ακόμα 2.683.000 ευρώ για τη στήριξη επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • Άραξος: Αεροδιακομιδή ζωής, εν μέσω κακοκαιρίας, για μεταφορά 40χρονου με εγκεφαλικό
  • Άραξος: Μεταφέρθηκαν όργανα από το Πανεπιστημιακό της Πάτρας στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδή 40χρονου ασθενή
  • Δυτική Αχαΐα: Προληπτικές εξετάσεις στους κρατούμενους στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου
  • Πατρών-Πύργου: Έτοιμες οι μελέτες για κόμβο Πείρου, σύνδεση με αεροδρόμιο και Αλισσούς
  • Κάτω Αχαΐα: Το Σάββατο η πρώτη συνάντηση ενηλίκων του Θεατρικού Εργαστηρίου
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In