• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Μουντιάλ: Σκόρπισε τρόμο στην πρεμιέρα της η Ισπανία – “Επτάρα” στη Κόστα Ρίκα

dytikanea by dytikanea
23 Νοεμβρίου 2022
in ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ, ΝΕΑ
0
Μουντιάλ: Σκόρπισε τρόμο στην πρεμιέρα της η Ισπανία – “Επτάρα” στη Κόστα Ρίκα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ολοκληρωτικό tiki-taka από την Ισπανία που διέλυσε στο… τάκα-τάκα την Κόστα Ρίκα (7-0) και έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Στον ομαδικό αθλητισμό και δη στις μεγάλες διοργανώσεις πάει να δημιουργηθεί ένα θεώρημα: ποτέ δεν ξεγράφεις τους Ισπανούς, ότι ομάδα και αν κατεβάζουν. Το είδαμε και στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, πολύ πιθανό να το δούμε και σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει ακόμα τους σημαντικούς παίκτες της στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική τους ηλικία, όμως τα ατίθασα νιάτα του Λουίς Ενρίκε έδειξαν ότι θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο και θέλουν να το κάνουν τώρα.

Το 7-0 επί της Κόστα Ρίκα ήρθε με υπέροχο ποδόσφαιρο, πανέμορφες ενέργειες και εκπληκτικά γκολ. Αλήθεια, υπάρχει κανείς που να μπορεί να ξεγράψει την Ισπανία;

Οι εκπλήξεις του Λουίς Ενρίκε

Σε όλη την διάρκεια των προκριματικών, αλλά και του Nations League, o Λουίς Ενρίκε συνήθιζε να λέει: «ο Μοράτα και άλλοι 10». Στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, πιθανώς έχοντας θορυβηθεί από τα στραπάτσα των φαβορί, ο Ισπανός εκλέκτορας αποφάσισε να αιφνιδιάσει.

Positionless football από την μέση και κάτω, με τον Μάρκο Ασένσιο ψευτοεννιάρι και τους Ντάνι Όλμο και Φεράν Τόρες στις πτέρυγες και χαφ γεμάτα ευελιξία με Πέδρι και Γκάβι.

Απέναντι σε μία τακτική… παλαιολιθικής εποχής (5-4-1), οι Ισπανοί έστησαν ένα μικρό πάρτι, πηγαίνοντας το παιχνίδι εκεί που ήθελαν.

Ο δαιμόνιος Πέδρι βρισκόταν πίσω από κάθε καλό, μοιράζοντας παιχνίδι και φτιάχνοντας ευκαιρίες από πολύ νωρίς. Το διαγώνιο τελείωμα του Ντάνι Όλμο για λίγο δεν έφερε το γρήγορο 1-0 (5’), ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Πέδρι βρήκε τον Σέρχιο Ασένχο πάνω στην κίνηση του, όμως το τελείωμα «ξύρισε» το δοκάρι του Νάβας.

Κονσέρτο για πολυβόλα

Το γρήγορο γκολ φώναζε ότι έρχεται και ήρθε με τον πιο ισπανικό τρόπο: σκαφτή μπαλιά του Γκάβι στην πλάτη της άμυνας και τέλειο τελείωμα από το Ντάνι Όλμο με το «μυτάκι» (11’).

Το ματς είχε στραβώσει από πολύ νωρίς για την Κόστα Ρίκα, που έδειχνε ανήμπορη να αντιμετωπίσει τις κατά μέτωπο επιθέσεις. Το επόμενο μεγάλο πρόβλημα άκουγε στο όνομα Τζόρντι Άλμπα.

Ο Ισπανός αριστερός μπακ με ωραία σέντρα ακριβείας (21’) βρήκε τον Μάρκο Ασένσιο στο πρώτο δοκάρι και εκείνος με διαγώνιο σουτ διπλασίασε τα τέρματα των Ισπανών που βρήκαν άμεσα και τρίτο τέρμα.

Ο Τζόρντι Άλμπα κέρδισε πέναλτι από «φτηνό» μαρκάρισμα του Ντουάρτε και ο Φεράν Τόρες με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 3-0 (31’).

Νο mercy…

Από το 57ο ως το 69ο λεπτό ο Λουίς Ενρίκε είχε αδειάσει τον πάγκο του, είχε εξαντλήσει και τις πέντε αλλαγές του. Δεν είχε λόγο να πιέσει άλλο τους βασικούς του, η διαχείριση δυνάμεων είναι πολύ σημαντική.

Κι όμως ήταν αδύνατον να βάλει χειρόφρενο.

Ο Φεράν Τόρες σε φάση διαρκείας, στην οποία λειτούργησε ως σέντερ-φορ έκανε από νωρίς το 4-0, ενώ λίγο αργότερα (74’) ο Γκάβι με εκπληκτικό απευθείας βολέ με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού (δοκάρι και μέσα) πέτυχε το πιο θεαματικό γκολ της βραδιάς.

Το 6-0 ήρθε από τον Κάρλος Σολέρ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από κακή έξοδο του Κέιλορ Νάνας και σκόραρε σε κενή εστία (90’), σε μία οργιαστική βραδιά για τους Ισπανούς.

Το μόνο που έλειπε πια ήταν να βρει δίχτυα και ο Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος ήταν ο μόνος που είχε χάσει δύο ευκαιρίες για να ανοίξει κι αυτός λογαριασμό στο Μουντιάλ. Τελικά το κατάφερε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν συνδυάστηκε με τον Ντάνι Όλμο και με ωραίο τελείωμα με το αριστερό έγραψε το σοκαριστικό 7-0, απέναντι σε έναν παραδομένο σωματικά και πνευματικά αντίπαλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Τζόρντι Άλμπα (64’ Μπαλντέ), Μπουσκέτς (64’ Κόκε), Πέδρι (57’ Σολέρ), Γκάβι, Ντάνι Όλμο, Φεράν Τόρες (57’ Μοράτα), Ασένσιο (69’ Νίκο Γουίλιαμς).

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Μαρτίνες (46’ Γουόστον), Ντουάρτε, Φούλερ, Κάλβο, Οβιέδο, Τεχέδα, Μπόρχες, Μπένετ (61’ Ρουίς), Κάμπελ, Κοντρέρας (61’ Σαμόρα).

Διαιτητής: Μοχάμεντ Μοχάμεντ

sdna.gr

Tags: Μουντιάλ: Σκόρπισε τρόμο στην πρεμιέρα της η Ισπανία - "Επτάρα" στη Κόστα Ρίκα
Previous Post

Ροδία Καραμπελιά: Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στενούς φίλους

Next Post

Δυτ. Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή 49χρονη μητέρα

Next Post
Δυτική Ελλάδα: Θρήνος για τον απρόσμενο θάνατο 14χρονης

Δυτ. Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή 49χρονη μητέρα

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Eoρτάστηκε με λαμπρότητα η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Κάτω Αχαΐα – Η συγκινητική στιγμή της χειροθέτησης σε Αναγνώστη του μαθητή Γ. Αγγελόπουλου – ΦΩΤΟ
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Θεατρικό Εργαστήρι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας-Εγγραφές από Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026
  • Πάτρα: Νεκρός ο 53χρονος που έπεσε από διαμέρισμα στην Άνω Πόλη – Έδωσαν μάχη οι γιατροί για να τον σώσουν
  • Καγιανάς: Το αυθεντικό ελληνικό brunch της υπαίθρου
  • Banana bread
  • Σήμερα το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μαζωνάκη – Πλήθος κόσμου συρρέει στην «παλιά του γειτονιά»
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Πσιτ! “Κατεβαίνει” με Σαμαρά ο Νίκος Νικολόπουλος(;)
  • Πάτρα: Γέφυρα Ζωής στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Η οικογένεια του 31χρονου καμεραμάν Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου δώρισε τα όργανά του
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In