• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Θα προσληφθούν 50 άοπλοι αστυνομικοί ως διαμεσολαβητές με τις κοινότητες των Ρομά»

dytikanea by dytikanea
30 Σεπτεμβρίου 2025
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Κάτω Αχαΐα: Οι αστυνομικοί πήγαν για σύσταση και δέχθηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων – Επεισοδιακές συλλήψεις
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το πώς ακριβώς θα λειτουργεί και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του νέου σώματος αστυνομικών που θα επιχειρούν μέσα στους καταυλισμούς των Ρομά, εξήγησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (29.09.2025) στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» του Action 24, μίλησε και για τα μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας από τους Ρομά το οποίο αγγίζει το 75%. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο αποφάσισε να σχεδιάσει το συγκεκριμένο μέτρο ώστε να πάψουν οι καταυλισμοί να είναι «γκέτο».

Για το νέο σώμα που ιδρύεται με σκοπό να περιοριστούν τα περιστατικά εγκληματικότητας μέσα στους καταυλισμούς των Ρομά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξήγησε πως συνολικά θα προσληφθούν 50 άοπλοι αστυνομικοί που θα έχουν καθαρά τον ρόλο διαμεσολαβητή με τις κοινότητες των Ρομά.

«Όσοι ενδιαφερθούν να μπουν στην ομάδα, θα περάσουν από εξαντλητική εκπαίδευση και θα αποτελούν βοηθό της αστυνομίας και των κατοίκων για θέματα κοινωνικής ειρήνης», διευκρίνισε.

«Δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα με τους Ρομά, ένα 75% της εγκληματικότητας προέρχεται από αυτή την ομάδα», δήλωσε αρχικά.

«Η αστυνομία θα προσλάβει 50 ένστολους αστυνομικούς άοπλους ειδικών καθηκόντων που θα είναι κοντά στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών που ζουν οι ευάλωτες ομάδες και θα παίξουν τον ρόλο του κοινωνικού διαμεσολαβητή για να βοηθούν την αστυνομία και τους κατοίκους να δημιουργηθεί μια σχέση».

Σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από άλλους Ρομά, ο υπουργός τόνισε:

«Και σήμερα υπάρχουν πολίτες που ανήκουν στη φυλή Ρομά. Ένα κάποιοι ενδιαφέρονται να μπουν σε αυτή την ομάδα είναι σημαντικό, θα υποβληθούν σε μια εξαντλητική εκπαίδευση και θα αποτελούν βοηθό της αστυνομίας και των κατοίκων για θέματα κοινωνικής ειρήνης. Είναι καινούργιο σώμα, δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα μας ενώ υπήρξε στην Ευρώπη.

Τι θα πει δεν θα τους δεχτούν; Η πρόσβαση σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας ενός συντεταγμένου κεκτημένου ότι η αστυνομία εισέρχεται παντού με νόμιμες διαδικασίες και προϋποθέσεις, είναι κατοχυρωμένη. Θα μπει η αστυνομία κανονικά και θα ενημερώσει όλους για την παρουσία της. Δεν είναι διαπραγματεύσιμο αυτό», τόνισε.

«Είναι απαράδεκτο μέσα σε μια συνοικία να υπάρχουν ηχεία τεραστίων διαστάσεων που χρησιμοποιούνται για διασκέδαση και έχουν τα μπουζουξίδικα. Μπορεί να ησυχάσουν οι άνθρωποι με θόρυβο, πυροβολισμούς και αυτοκίνητα που κινούνται με τη μουσική σε διαπασών; Σε ένα μήνα καλά ένοπλοι αστυνομικοί θα περιπολούν μέσα στους οικισμούς μέρα και νύχτα, θα αναπτύξουν διάλογο με τους πολίτες των γειτονιών αυτών και θα επιβληθεί ο νόμος. Δεν νοείται διαφορετική πραγματικότητα» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Tags: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Θα προσληφθούν 50 άοπλοι αστυνομικοί ως διαμεσολαβητές με τις κοινότητες των Ρομά»
Previous Post

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου ΦΩΤΟ

Next Post

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Οι παρεμβάσεις μας ανάχωμα στην ακρίβεια – Επιστρέφουμε το μερίδιο της ανάπτυξης στους πολίτες

Next Post
Μητσοτάκης: Η ασφάλεια των πολιτών στις συγκοινωνίες βασικός πυλώνας της πολιτικής μας

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Οι παρεμβάσεις μας ανάχωμα στην ακρίβεια – Επιστρέφουμε το μερίδιο της ανάπτυξης στους πολίτες

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Η αγαπημένη τραγουδίστρια Josephine στην Αμαλιάδα, για τη Λευκή Νύχτα!
  • Άμεσα στο Φλόκα το Κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ Δυτικής Ελλάδος για την καταγραφή των ζημιών
  • Πσιτ! Και μάνικα θα ξαναπάρουμε… και με κλαδιά θα σβήσουμε εστίες αν χρειαστεί…
  • Η Ανδραβίδα φορά τα γιορτινά της στην 6η Λευκή Νύχτα! Μουσική, προσφορές, διασκέδαση και μοναδικές εκπλήξεις την Παρασκευή 7 Αυγούστου
  • Δυτική Ελλάδα: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping – Δείτε τί σημαίνει αυτό
  • Δυτική Αχαΐα: 41 προσλήψεις ανακοίνωσε ο Δήμος – Δείτε τις προθεσμίες για τις αιτήσεις
  • Φωτιά στο Φλόκα: Σήμερα κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ στις καμμένες περιοχές για την καταγραφή των ζημιών σε κτίσματα
  • Στη μάχη των Μεγάρων η Δυτική Αχαΐα – Εθελοντές του ΣΕΔΙΠ στο πύρινο μέτωπο
  • Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης με δήθεν “λογιστές” που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες στην Αιγιάλεια – Κατάφεραν να αρπάξουν 169.500 ευρώ!
  • Έκκληση για οικονομική βοήθεια από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Φυλακών στην οικογένεια του Νικολάου Αδαμόπουλου
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In