• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών της Δάφνης!

dytikanea by dytikanea
23 Μαΐου 2022
in ΓΕΥΣΕΙΣ
0
Μαρμελάδα εσπεριδοειδών της Δάφνης!
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Όταν έφτασε στα χέρια πριν αρκετό καιρό ένα βάζο με μαρμελάδα εσπεριδοειδών συνειδητοποίησα, ακόμα μια φορά, πως χρειάζεται μια απλή πράξη για να δείξουμε σε έναν δικό μας άνθρωπο πως τον αγαπάμε και νοιαζόμαστε. 
Ανοίγοντας το βάζο με την μαρμελάδα το άρωμα
και η γεύση που άφησε στον ουρανίσκο μου μου επιβεβαίωσαν
πως αρκούν μικρές, καθημερινές κινήσεις
για να αποδείξουν την αγάπη.
Απλές χειρονομίες χωρίς υπερβολές.

Η µαρμελάδα (αγγλ. marmalade), είναι ένα διατηρημένο γλυκό το οποίο                                 παρασκευάζεται από το χυμό και τη φλούδα των εσπεριδοειδών                 βρασμένα με ζάχαρη και νερό.

Μπορεί να παραχθεί από κουμκουάτ, λεμόνια, λάιμ, γκρέιπφρούτ ,μανταρίνια, πορτοκάλια, νεράτζια, περγαμόντα και άλλα εσπεριδοειδή ή οποιονδήποτε  συνδυασμό αυτών.

Το σημείο αναφοράς του εσπεριδοειδούς που προορίζεται για την παρασκευή της                             μαρμελάδας (εσπεριδοειδών) στη Βρετανία, είναι το Ισπανικό                              πορτοκάλι της Σεβίλης (Citrus aurantium var. aurantium) (κοινώς νεράντζι),                                      που εκτιμάται για την υψηλή του περιεκτικότητα σε πηκτίνη και                         το οποίο δίνει ένα καλό σύνολο.
Η μαρμελάδα (εσπεριδοειδών) γενικά διακρίνεται από τις κομπόστες φρούτων (αγγλ. τζαμ (jam)), από τη φλούδα των φρούτων της.
Ξεχωρίζει επίσης από την απλή μαρμελάδα, από τα φρούτα που χρησιμοποιούνται.

Σήμερα θα φτιάξουμε μια μαρμελάδα με πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια, μια συνταγή της φίλης μου Δάφνης!

Αναμφισβήτητα η μαρμελάδα με την ιδανική ισορροπία γεύσης ξινού, πικρού και γλυκού, γεμάτη αρώματα εσπεριδοειδών!

Στα κάθε κιλό καρπού υπολογίζουμε 800-850 γραμμάρια ζάχαρης.

Επίσης στα 2 κιλά καρπού βάζουμε 2 λεμόνια
(τα υπόλοιπα μανταρίνια και πορτοκάλια)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα βάζουμε να βράσουν σε άθφονο νερό.
Όταν βράσουν για 10 λεπτά, αδειάζουμε το νερό,
ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα και ξαναβράζουμε.

Μπορούμε να ξύσουμε τα πορτοκάλια.
Έτσι γλυκαίνουν πιο γρήγορα .
ή να τα βράσουμε μια φορά παραπάνω
αποφεύγοντας την ταλαιπωρία του ξυσίματος…

Ωστόσο τα φρούτα μας θα έχουν και μαλακώσει.
Λόγο διαφοράς μεγέθους, αφαιρούμε πρώτα τα μανταρίνια, έπειτα τα λεμόνια
και τέλος τα πορτοκάλια.

Στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε κόβουμε σε
κομμάτια και αφαιρούμε τις μεμβράνες, τα κουκούτσια και όσες ίνες μπορούμε.
Τα αλέθουμε λίγα λίγα στο multi, όχι πολύ και μετράμε τον πολτό ώστε να χρησιμοποιήσουμε την σωστή ποσότητα ζάχαρης.
Μπορούμε αν θέλουμε να κόψουμε και μερικές φλούδες σε πολύ λεπτά κομματάκια.
( Σε άλλους αρέσει να τα αλέσουν τελείως και να γίνουν αλοιφή,
και σε άλλους αρέσουν να κρατάνε λίγο – ανήκω στους δεύτερους).
Σε καθαρή κατσαρόλα βάζουμε στρώσεις από τα κομματάκια και τον
πολτό των φρούτων και ζάχαρης.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε την μαρμελάδα μας στην στο μέγιστο της θερμοκρασίας.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία.
( σε μάτι με 9 διαβαθμίσεις χαμήλωσα στο 6)
Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε πηκτίνη 12-15 λεπτά αρκούν
για να δέσει η μαρμελάδα μας.
Μέχρι να κρυώσει εγώ αποσύρουμε την κατσαρόλα
από το μάτι εάν θεωρούμε ότι είναι μάλλον δεμένη.
(αν η μαρμελάδα μας πέφτει όλη μαζί από την κουτάλα, σαν μια μάζα είναι δεμένη).
Βάζουμε την κρύα μαρμελάδα μας σε αποστειρωμένα βάζα τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει, και τα αποθηκεύουμε.
Καλή Επιτυχία!

Tags: Μαρμελάδα εσπεριδοειδών της Δάφνης!
Previous Post

ΕΛ.ΑΣ: Αυτές είναι οι πιο συχνές απάτες – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Next Post

Γλυπτά Παρθενώνα: «Ανασύρθηκαν από τα ερείπια, δεν αφαιρέθηκαν βίαια» λέει το Bρετανικό Mουσείο

Next Post
Γλυπτά Παρθενώνα: «Ανασύρθηκαν από τα ερείπια, δεν αφαιρέθηκαν βίαια» λέει το Bρετανικό Mουσείο

Γλυπτά Παρθενώνα: «Ανασύρθηκαν από τα ερείπια, δεν αφαιρέθηκαν βίαια» λέει το Bρετανικό Mουσείο

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Instagram: Πήρε πίσω τις πρόσφατες αλλαγές μετά τις έντονες αντιδράσεις
  • Επιταγή ακρίβειας: Νέο έκτακτο επίδομα από το φθινόπωρο – Ποιοι μπορεί να πάρουν
  • Φαρμάκης: Επενδύει στην οδοποιία – Έργα εκατομμυρίων στη Δυτική Ελλάδα
  • Τέλος σε τεκμήρια και φόρο πολυτελούς διαβίωσης
  • Κομισιόν: Πώς θα επαναχρησιμοποιείται το νερό στη γεωργία
  • Από το 2026 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι φθηνότερα από τα συμβατικά
  • Η Κρίστιν Σκοτ Τόμας σε σκηνοθετικές αναζητήσεις
  • Ελιά: Φόβος για μειωμένη παραγωγή σε Ισπανία και Ιταλία – Οι εκτιμήσεις για Ελλάδα
  • Fuel Pass 2: Ανοιχτή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ – Ποια τα ποσά που θα πιστωθούν
  • Δωρεάν rapid test στην Κάτω Αχαΐα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In