Η καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία για το 2024 είναι τα Πασχαλινά τσουρεκάτα κουλουράκια της Γκόλφως Νικολού. Αφράτα και τριφτά.
Υλικά
Γιαούρτι στραγγιστό 250 γραμμάρια
ζαχαρη 160 γραμμάρια
καλαμποκέλαιο 150 ml
αυγα 2 σε θερμοκρασία δωματίου
μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
βανίλια 2 καψουλάκια
Φυσικό χυμό πορτοκάλι 3/4 φλιτζανάκι ελληνικού
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 μικρό κουταλάκι
μαχλέπι 1/3 κουταλάκι
Κακουλέ 1/3 κουταλάκι
μαστιχα 1/4 κουταλάκι σε σκόνη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει για μία εύπλαστη ζύμη
Για την επάλειψη
αυγα 1
Γάλα φρέσκο 1-2 κουταλιές