• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Κώστας Σβόλης: “Από αυτούς που καθυβρίζετε, εισπράττετε τα χρήματα και μετά ”πουλάτε” πλούσιο προϋπολογισμό”

dytikanea by dytikanea
18 Φεβρουαρίου 2021
in ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ
0
Κώστας Σβόλης: “Από αυτούς που καθυβρίζετε, εισπράττετε τα χρήματα και μετά ”πουλάτε” πλούσιο προϋπολογισμό”
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το μήνυμα στη Δημοτική Αρχή να έχει οράματα, να προσαρμοστεί στην σύγχρονη πραγματικότητα και να μην κάνει απλή διαχείριση των εσόδων και των εξόδων του Δήμου, έστειλε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης, στην συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό.
«Να έχετε οράματα και να μην κάνετε απλή διαχείριση, όλος ο κόσμος προχωράει στη λύση των ΣΔΙΤ. Μπορεί να είναι απαγορευμένη λέξη για εσάς η λέξη ιδιώτης, όμως μην φοβάστε. Σε αυτήν την περίπτωση, εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα βάλουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την συνεργασία μας, με απλά λόγια, ας μου επιτραπεί η έκφραση, εμείς θα ξεζουμίσουμε τον ιδιώτη και όχι ο ιδιώτης τον Δήμο. Κι αν αγαπητέ κ. Δήμαρχε σου κάνουν παρατήρηση από τον πολίτμπιρο του Περισσού, να τους θυμίσεις το παράδειγμα του Στάλιν που σε δύσκολες εποχές παραχώρησε το δικαίωμα στους αγρότες, δίπλα στα κολχόζ, να έχουν ιδιωτικά χωράφια κι αυτό βοήθησε την παραγωγή».
Ο Κώστας Σβόλης έκανε λόγο για «κρεσέντο πολιτικής και ιδεολογικής προπαγάνδας», λέγοντας με νόημα στη Δημοτική Αρχή: «Ακούμε συνέχεια ότι εσείς είστε οι καλοί άνθρωποι και εμείς δήθεν οι εχθροί του λαού. Αρα και αυτοί που μας ψηφίζουν τι είναι; Στην ουσία, δηλαδή, μας λέτε ότι 9 στους 10 Ελληνες είναι εναντίον του εαυτού τους. Προκαλείτε και διχάζετε, κάτι που το κάνατε από παλιά. Η γνώμη του Δημάρχου εμφανίζεται να είναι πιο πάνω από την πλειοψηφία. Αυτό δεν έρχεται και σε αντίθεση με το σύστημα της απλής αναλογικής που εσείς θέλατε;».

Ο Κ. Σβόλης στάθηκε στις «παλινωδίες της Δημοτική Αρχής στο θέμα με την πλατεία Καλλιπάτειρας», στη μη στήριξη των αθλητικών σωματείων, στη μη μείωση του νερού στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», στη μη μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, στην αύξηση των δημοτικών τελών σε Ρίο, Αγιο Βασίλειο, Καστρίτσι, κλπ, στο ότι δεν έχει δοθεί ακόμη λύση στο θέμα των αδέσποτων, στην κατάργηση του δεκατιανού των απόρων μαθητών, στη μη επιθυμία έλευσης του φυσικού αερίου στην περιοχή μας, στη μη δαπάνη για αγορά τάμπλετ για την εκπαίδευση των μαθητών, στο ότι «γίνονται μέχρι και καθαρισμοί βόθρων από ιδιώτες και κατά τα άλλα εσείς σαν Δημοτική Αρχή επαίρεστε για τη ΔΕΥΑΠ», αλλά και στο ότι «δεν θέλετε Δημοτική Αστυνομία, αλλά συνεργάζεστε με ιδιωτικές εταιρίες security, μήπως γιατί για εσάς η λέξη Αστυνομία σημαίνει μόνο καταστολή;».

Τέλος, ο Κ. Σβόλης μίλησε για πλασματικό προϋπολογισμό: «Ενας προϋπολογισμός με απόκλιση δαπανηθέντων και εισπραχθέντων, είναι πλασματικός. Αρα ελλειμματικός και άρα και μη αναπτυξιακός. Από αυτούς που καθυβρίζετε, εισπράττετε τα χρήματα και μετά ”πουλάτε” πλούσιο προϋπολογισμό. Σε μια εποχή μεταμνημονιακή και σε μια εποχή πανδημίας, δεν υπάρχουν χρήματα να δίνονται από το Κράτος. Είναι πολιτική αφέλεια και λαϊκισμός να νομίζετε ότι υπάρχει μια παχιά αγελάδα για να την αρμέγουμε. Και τέλος, κύριε Πλέσσα σας εύχομαι στην αντίστοιχη συζήτηση το 2022, να μην δω πολλά μηδενικά πεδία στην εκτίμηση εισπραχθέντων/δαπανηθέντων».

Tags: σβολης
Previous Post

Αχαΐα: Δείτε που είχε κρύψει δύο κινητά ένας κρατούμενος! Πήγε στο νοσοκομείο με φρικτούς πόνους – ΦΩΤΟ

Next Post

Αμαλιάδα: Χειροπέδες σε “κυνηγό χαλκού” – Είχε ρημάξει αποθήκες

Next Post
Δυτική Ελλάδα: Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας

Αμαλιάδα: Χειροπέδες σε "κυνηγό χαλκού" - Είχε ρημάξει αποθήκες

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Η απάντηση του Αλεξόπουλου στη “συστράτευση” της αντιπολίτευσης: “Να είναι παρόντες για να γνωρίζουν”
  • Πσιτ! Ίδιες αφίσες την ίδια ώρα?
  • Γρ. Αλεξόπουλος: Τέλος στα σενάρια μετεγκατάστασης Ρομά – “Ο Δήμος δεν είναι χώρος για παιχνίδια εντυπώσεων”
  • Κάτω Αχαΐα – Τα πρώτα κλικ στη 2η Βραδιά Εμπορίου – Η “μάχη” της πόλης να ορθοποδήσει δίπλα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις αγορές τους
  • Μεγάλη γιορτή της τοπικής αγοράς σε Κάτω Αχαΐα και Πύργο με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Αχαΐα: Επικίνδυνη μέρα η Δευτέρα για πυρκαγιές – Σε “πορτοκαλί” συναγερμό – ΧΑΡΤΗΣ
  • Πσιτ! “Λιώνει” για την εγγονή του ο Μπονάνος
  • #Σε είδα!
  • Πέθανε στα 74 του χρόνια ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος
  • Πσιτ! Μπάνιο στα Σφακιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In