Έφτασαν στη χώρα μας ανήμερα Χριστουγέννων τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής (25/12) τα φορτηγά με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου που αντιστοιχούν στη χώρα μας, πέρασαν τον Προμαχώνα.
Η μεταφορά των δόσεων στις αποθήκες και από εκεί στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνει με απόλυτη μυστικότητα και με ισχυρότατη αστυνομική προστασία. Στρατός και αστυνομία βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα. Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του OPEN, το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει την παρουσία οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., πάνοπλων αστυνομικών της ΕΚΑΜ και ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η νταλίκα που θα μεταφέρει τα εμβόλια.
Με βάση το σχεδιασμό που έχει ανακοινωθεί, στις 31 του μήνα θα φθάσουν άλλες 83.850 δόσεις, ενώ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αναμένεται να παραλάβουμε άλλες 429.000 και 333.450 δόσεις αντίστοιχα. Την Κυριακή θα εμβολιαστούν στον Ευαγγελισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ θα ακολουθήσουν εμβολισμοί υγειονομικών στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς.
Δείτε ΕΔΩ το βιντεο.

