Κανονικά χωρίς καμία αλλαγή, θα λειτουργεί η αγορά στην Κάτω Αχαΐα, όπως είπε μιλώντας στο dytikanea ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης Κ. Ρέλλος.
Οι Αχαγιώτες επιχειρηματίες εκτίμησαν, όπως είπε ο κ. Ρέλλος, ότι η αγοραστική δύναμη της περιοχής δεν έχει κοινά σημεία με αυτή της Πάτρας, η οποία άλλαξε το ωράριό της λόγω κορονοϊού.
“Ο Εμπορικός μας σύλλογος προτείνει να συνεχίσουμε το ωράριο στην πόλη μας ως έχει, αλλά να εφαρμόσουμε αυστηρά τα μέτρα που υπαγορεύουν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες”, τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου. Και εξηγεί:
“Έχουμε ήδη προτείνει στους επιχειρηματίες να υπάρχει στο κατάστημά τους σε εμφανή μέρος αντισηπτικά –απολυμαντικά χεριών, ώστε η χρήση του να γίνεται από εμάς και τους πελάτες μας. Επίσης, να χρησιμοποιούμε γάντια όπου είναι απαραίτητο, να αποφεύγουμε φυσικά, τους χαιρετισμούς και τους ασπασμούς. Στο τέλος της ημέρας να καθαρίζουμε και να απολυμαίνουμε το κατάστημά μας. Έχουμε ευθύνη για το κοινωνικό σύνολο αλλά και για τις οικογένειές μας”, καταλήγει ο κ. Ρέλλος, ο οποίος σημειώνει ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις υγειονομικές υπηρεσίες και με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων σε ότι αφορά τις δράσεις και τις κινήσεις που θα γίνουν εφεξής για τις οικονομικές επιπτώσεις που επιφέρει και στην οικονομία της περιοχής ο κορονοϊός.
Σε ότι αφορά την απόφαση της Πάτρας, ο κ. Ρέλλος, είπε ότι δεν μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, λόγω της διαφοράς στην αγοραστική δύναμη (θα επικρατούσε μεγαλύτερος συνωστισμός), και της λειτουργίας των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, στην περιοχή που έτσι κι αλλιώς μειώνουν τη δύναμη των μικρότερων επιχειρήσεων.

