• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Kρίσιμο Σαββατοκύριακο με αποφάσεις Τσίπρα για τις εκλογές

dytikanea by dytikanea
19 Αυγούστου 2015
in ΝΕΑ
0
Kρίσιμο Σαββατοκύριακο με αποφάσεις Τσίπρα για τις εκλογές
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το δίλημμα εκλογές ή κλείσιμο της Βουλής απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να πάρει αποφάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία, που -πιθανότατα- θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο υπουργός Οικονομικών τον ενημέρωσε για τα νομοσχέδια που θα πρέπει να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι εάν είναι να γίνουν εκλογές, τότε καλό θα είναι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί η παρατεταμένη εκλογολογία δεν βοηθάει τη χώρα και την οικονομία.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει μελετημένες κινήσεις προκειμένου να μην διαταρραχθεί η συζήτηση που έχει αρχίσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αναδιάρθρωση του χρέους και από την οποία (συζήτηση) προσδοκά θετικά αποτέλέσματα.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει την εισήγηση του Αλέκου Φλαμπουράρη να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και στην περίπτωση που δεν τη λάβει, να προκηρύξει εκλογές. Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς πρότεινε να αρχίσει η λειτουργία των θερινών τμημάτων της Βουλής και εκεί να ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι, μια πρόταση που βλέπει με καλό μάτι ο Πρωθυπουργός.

Στα θερινά τμήματα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τοποθετήσει τους λεγόμενους “προεδρικούς” βουλευτές έτσι ώστε μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη και αν δεν έχουν έως τότε προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπει σε νέες περιπέτειες αφού θα αποκλείσει επι της ουσίας τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και εκείνους που μπορεί να μην είναι ανοικτά μαζί τους αλλά καταψήφισαν το Μνημόνιο.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να δει τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας να ανεξαρτητοποιούνται και να σχηματίζουν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα έτσι ώστε και στα θερινά τμήματα να συμμετάσχουν και να προσπαθήσουν να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ζωή του κ. Τσίπρα.

Αν η κυβέρνηση κλείσει την Βουλή πάνε πίσω τα σενάρια πρόωρων εκλογών και οι κάλπες μετατίθενται προς το τέλος Οκτωβρίου ή στις αρχές του Νοεμβρίου. Ωστόσο, επειδή το τελευταίο διάστημα οι εκπλήξεις δίνουν και παίρνουν, δεν αποκλείεται ο κ. Τσίπρας αν το επιθυμεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αφού προηγουμένως ζητήσει με επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής, την σύγκληση της Ολομέλειας.

Πριν κυκλοφορήσει το σενάριο για κλείσιμο της Βουλής, οι εκλογές θεωρούνταν βέβαιες. Μάλιστα οι ημερομηνίες που ακούγονταν ήταν ή η 20η ή η 27η Σεπτεμβρίου.

Previous Post

Ένα μοναδικό “ταξίδι” στις παραδοσιακές γεύσεις σε ένα όμορφο περιβάλλον στο Καφενείο – Μεζεδοπωλείο “Άνω Αλισσός”

Next Post

Ανασύρθηκε πτώμα ηλικιωμένου από παραλία

Next Post
Ανασύρθηκε πτώμα ηλικιωμένου από παραλία

Ανασύρθηκε πτώμα ηλικιωμένου από παραλία

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Δημοσκόπηση Interview: Στο 12,2% η διαφορά της πρώτης ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, στην τρίτη θέση η Καρυστιανού
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Φοροδιαφυγή: «Πρωταθλητές» τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με 61% – Η Δυτ. Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό παραβατικότητας στην χώρα
  • Συνελήφθη ανήλικος στην Κάτω Αχαΐα για κλοπές σε σπίτια
  • Δυτική Αχαΐα: Την Τετάρτη 29 Απριλίου η λογοδοσία του Δημάρχου για Μάρτιο – Απρίλιο
  • Πάτρα: Δεν τα κατάφερε η γυναίκα που υπέστη ανακοπή μέσα σε κατάστημα στη Ρήγα Φεραίου
  • Δυτική Αχαΐα – Δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού: Άμεση αποκατάσταση μετά την καταγραφή των αναγκών και των αιτημάτων
  • Δυτική Αχαΐα: Συνεχείς παρεμβάσεις για να περιοριστούν τα προβλήματα υδροδότησης
  • Πσιτ! Ποιος από τους δύο;
  • Χατζηδάκης: Μετά την ανακοίνωση της Eurostat για το πλεόνασμα του 2025 θα εξετάσουμε περισσότερα μέτρα στήριξης
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In