• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Γυμνάσια-Λύκεια: Στην τελική ευθεία για λήξη μαθημάτων – Πότε ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

dytikanea by dytikanea
8 Μαΐου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ, ΝΕΑ
0
ΕΚΤΑΚΤΟ – Πανελλήνιες 2020: Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι τη λήξη των μαθημάτων για τα Λύκεια. Την Παρασκευή, 20 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών τάξεων τόσο των Γενικών, όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων, ημερησίων και εσπερινών, θα πάνε τελευταία φορά για φέτος στο σχολείο και τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου.

Ειδικότερα, οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Νωρίτερα από πέρυσι θα διεξαχθούν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Για τους μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ έχουν προγραμματιστεί στις 3-10 Ιουνίου, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στις 2-17 Ιουνίου. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται στους/στις μαθητές/τριες πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς έχει αρχίσει και στα Γυμνάσια, με την τελευταία ημέρα μαθημάτων να είναι η 30η Μαΐου. Οι εξετάσεις στο Γυμνάσιο θα διεξαχθούν 1-15 Ιουνίου.

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα κλείσουν αργότερα, στις 15 Ιουνίου.

Ντεμπούτο της ελληνικής PISA

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη, 18 Μαΐου, το «ντεμπούτο» τους κάνουν οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα, ή αλλιώς «ελληνική PISA», στη Νεοελληνική Γλώσσα και των Μαθηματικά για 6.000 μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων και 6.000 της Γ’ τάξης των Γυμνασίων.

Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές, αλλά τα αποτελέσματα θα συλλέγονται ανώνυμα και δεν θα προσμετρώνται στους βαθμούς των μαθητών.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αλλαγή στον υπολογισμό των μορίων

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Φέτος οι συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Διατηρείται το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και η δυνατότητα κατάθεσης δυο μηχανογραφικών, ένα για τα ΑΕΙ και ένα για τα ΙΕΚ.

Οι μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν τις Πανελλήνιες με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και των ΕΠΑΛ με τα Νέα Ελληνικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Tags: Γυμνάσια-Λύκεια: Στην τελική ευθεία για λήξη μαθημάτων - Πότε ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
Previous Post

“Ελλάδα έχεις ταλέντο” – Θρίαμβος για τον Κωνσταντίνο Τσαμαδό και τον Καλαβρυτινό Άρη Μουγκοπέτρο! ΒΙΝΤΕΟ

Next Post

Η ομιλία Μητσοτάκη στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – Δείτε ζωντανά

Next Post
Η ομιλία Μητσοτάκη στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – Δείτε ζωντανά

Η ομιλία Μητσοτάκη στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας - Δείτε ζωντανά

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Γιώργος Μαζωνάκης: Σε τρία επίπεδα οι έρευνες για τον θάνατό του – Στο μικροσκόπιο η άδεια του ιατρείου
  • Πσιτ! “Ίδιος και απαράλλαχτος ο Τσίπρας”
  • Δημοσκόπηση GPO: Στο 30,6% η ΝΔ, στο 16% η ΕΛ.ΑΣ. στο 12,8% το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
  • Γιώργος Μαζωνάκης: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση και η τελευταία συνέντευξη του σπουδαίου τραγουδιστή
  • Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή, εξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» – Στην Πάτρα είχε ξεκινήσει την καριέρα του
  • Ελληνικός ο πηγαίος κώδικας στην «Ασπίδα του Αχιλλέα», αποσαφηνίζει το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ
  • Ηλεία: Γέμισε σκάγια το κορμί ανυπεράσπιστου γάτου – Σοκάρει η εικόνα του νεκρού ζώου
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Πσιτ! «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»
  • Πσιτ! Ο Ιάσονας και τα Όσκαρ!
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In