Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το βράδυ ο σύλλογος Γομοστού για τη μεγάλη φωτιά που έπιασε στο εργοστάσιο Παβιπλαστ. “Λόγω της πυρκαγιάς που παραμένει ενεργή στο χώρο του εργοστασίου πλαστικών και επειδή οι καπνοί κατευθύνονται προς το χωριό μας, παρακαλούμε πολύ κατά τη διάρκεια της νύχτας όπως παραμύνεται σε εσωτερικούς χώρους και έχετε πόρτες και παράθυρα κλειστά. Σε κάθε περίπτωση ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών και το μήνυμα που ήρθε από το 112!
Να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες μας για τη μεγάλη μάχη που έδωσαν…”. Ο σύλλογος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες που έσωσαν το χωριό καθώς πολύ κοντά στη φωτιά ήταν σπίτια και επιχειρήσεις. Οι κινήσεις ήταν χειρουργικές καθώς σε απόσταση αναπνοής λειτουργεί ένα ακόμη εργοστάσιο. Και ο κίνδυνος να φτάσει εκεί ήταν μεγάλος.
Η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύχτια
Ολονύχτια θα είναι η μάχη των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων για τον περιορισμό της μεγάλης φωτιάς η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, σε προαύλιο χώρο και ειδικότερα σε αποθήκες του εργοστασίου της ΠΑΒΙΠΛΑΣΤ στο Γομοστό Δυτικής Αχαΐας, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο της πλαστικής συσκευασίας -αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες θα παραμείνουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι ανυπολόγιστες ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Νωρίτερα, μέσω μηνύματος από το «112», οι κάτοικοι της περιοχής καλούνταν να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, κλείνοντας πόρτες και παράθυρα, λόγω των καπνών.