Συνταγή για Φθινοπωρινή σπανακοπρασόπιτα για σχολικό κολατσιό αλλά και για απογευματινό. Με το πιο τραγανό φύλλο και την πιο αφράτη, απολαυστική γέμιση.
Υλικά
αλευρι 1 κιλό χωριάτικο για πίτα
ελαιολαδο 1 φλιτζάνι
ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά
νερό Όσο πάρει
Για το φύλλο
ελαιολαδο 3/4 του φλιτζανιού
Για το άνοιγμα των φύλλων
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια περίπου
Για την γέμιση
σπανακι 1,5 κιλό
πράσο 3-4
κρεμμυδι 1 ματσάκι φρέσκο
κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
μαιντανος 1/2 ματσάκι
άνηθος 1/2 ματσάκι
αυγα 2 – 3
φέτα 500 γραμμάρια
Οι σπανακοπρασόπιτες είναι από τις αγαπημένες μας πίτες, διότι είναι ελαφρώς πικάντικη. Είναι μία πολλή καλή λύση για το σχολικό κολατσιό αλλά και για το κολατσιό στη δουλειά, ενώ μοσχοβολάει παράδοση. Βρήκαμε μία συνταγή από τα τεφτέρια της γιαγιάς και θα την μοιραστούμε μαζί σας. Με σπιτική ζύμη.