Υλικά
3 φλ αλεύρι
1 φλ ταχίνι
2 φλ ζάχαρη άχνη
1/2 φλ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο
1/2 φλ κονιάκ ή 1/2 φλ τεντούρα
(Προαιρετικά)
1/2 φλ καρύδι κομμένο μέτριο
1/2 φλ σταφίδα ξανθή
3 κ.σ από την αγαπημένη σας μαρμελάδα
ή
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
( εγώ έβαλα μαρμελάδα φράουλα )
Ετοιμασία
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την ζάχαρη για 10 λεπτά.
Στο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε την σόδα , την κανέλα
και την τεντούρα ή το κονιάκ.
Προσθέτουμε στο μείγμα με το ταχίνι , το πορτοκάλι , τα καρύδια και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να μας γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας.
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί Νο22 , αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 περίπου λεπτά
Αφήνουμε την πίτα μας λίγο να κρυώσει και αλείφουμε με την μαρμελάδα.
Καλή επιτυχία!