• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Έτοιμο το βασικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

dytikanea by dytikanea
7 Απριλίου 2023
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
0
Έτοιμο το βασικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού σε πρόσφατη συνεδρίασή του ενέκρινε τους βασικούς άξονες του προγράμματος για το Διεθνές φεστιβάλ Πάτρας 2023 και των λοιπών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, το οποίο και φέτος επιμελήθηκαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τον εορτασμό της πρωτομαγιάς. Το διήμερο 29 – 30 Απριλίου οι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας θα είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων στις οποίες θα συμμετάσχουν μουσικά και χορευτικά σχήματα, θα πραγματοποιηθούν εικαστικές δημιουργίες και τα καθιερωμένα Ανθεστήρια, σε συνεργασία με τον σύλλογο ανθοπωλών.

Το Σάββατο 29 Απριλίου στα Ψηλαλώνια θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και στην πλατεία Ομονοίας συναυλία με ρεμπέτικο σχήμα.

Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού στο πλαίσιο των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει και φέτος την «Γιορτή Χορευτικών Συγκροτημάτων» συνδυάζοντας την παγκόσμια μέρα χορού με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων θα ξεκινήσει την Κυριακή 30 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα από την πλ. Εθνικής Αντίστασης. Τα συγκροτήματα μέσω του ιστορικού κέντρου θα καταλήξουν στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων. Η ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος θα παρουσιάσει λαϊκό πρόγραμμα στη πλατεία Ομονοίας.

Ήδη το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού έχει στείλει τις σχετικές προσκλήσεις συμμετοχής σε όλους τους συλλόγους .

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ  εξακολουθεί  να εμπλουτίζεται. Η προσπάθεια που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια  συνεχίζεται και φέτος με την ένταξη νέων ενοτήτων.

*Στο πλαίσιο αυτό φέτος δημιουργείται η νέα ενότητα  με «Λογοτεχνικά αφιερώματα» η οποία θα ξεκινήσει στις 3 Μαΐου με την παρουσίαση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του βιβλίου της Μαρίας Παπαγιάννη – Μοκρούτσικου «Τα χρυσά κουπιά». Τα αφιερώματα θα συνεχιστούν και θα αφορούν στο έργο του Ανδρέα Καρκαβίτσα «Τα λόγια της πλώρης» ενώ η ενότητα περιλαμβάνει επίσης αφιέρωμα στον Ντίνο Θεοτόκη και την Άλκη Ζέη. Να σημειωθεί ότι το 2023 έχει ανακηρυχθεί από το ΥΠ.ΠΟ. ως έτος Άλκης Ζέη.

Επίσης, στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί 5ήμερη έκθεση βιβλίου σε συνεργασία με τον σύλλογο βιβλιοπωλών.

Το διήμερο αντάμωμα Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιουνίου είναι φέτος αφιερωμένο στη μελοποιημένη ποίηση.

*Η πραγματοποίηση καλλιτεχνικών συμποσίων γίνεται πλέον θεσμός. Φέτος στο πλαίσιο του Διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας , μετά την εξαιρετική επιτυχία που είχε πέρυσι το Συμπόσιο Γλυπτικής, θα πραγματοποιηθεί «Συμπόσιο Ζωγραφικής»  το οποίο  είναι αφιερωμένο στην Άλκη Ζέη. Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο και έχει τίτλο «Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης & ονείρου στην Πάτρα 2023». Το θέμα είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου».

*Η ενότητα jazz & more και φέτος θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στη διαδρομή του Φεστιβάλ. Η ενότητα θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 26, 27, 28 και 29 Μαΐου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, με διεθνείς συμμετοχές.

Στην ενότητα θα συμμετάσχουν σημαντικοί δημιουργοί όπως οι Γεώργιος Τσόλης, Jorge Vistel ( Cuba ), Josh Ginsburg ( U.S.A ),              Klemens Marktl ( Austria ), το μουσικό Σχήμα “STEPS” με τους Bασίλη Κώστα (Λαούτο) & Layth Sidiq (Βιολί) και το Γιώργος Φακανάς group.

*Ξεχωριστής σημασία είναι η ενότητα των αφιερωμάτων σε κορυφαίους καλλιτέχνες  και σχήματα όπως αυτά στη Μαρία Κάλλας και στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων από το Μακαο της Κίνας. Πρόκειται για μία παραγωγή του Διεθνούς φεστιβάλ η οποία είναι αφιερωμένη στον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο που θα πραγματοποιηθεί στο κάστρο του Ρίου και στην Αχάϊα Κλάους.

*Οι θεατρικές παραστάσεις και οι συναυλίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και στο φετινό πρόγραμμα. Ήδη στο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο» της οδού Ρίτσου έχουν προγραμματιστεί και θα φιλοξενηθούν σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις και μουσικά σχήματα.

*Οι ενότητες «Το Φεστιβάλ στις Γειτονιές», του «Ερασιτεχνικού Θεάτρου» του «Δημοτικού Κινηματογράφου» διευρύνονται, μετατρέποντας και φέτος τις γειτονιές και τις συνοικίες της Πάτρας σε κύτταρο πολιτισμού.

Το πλήρες πρόγραμμα του Διεθνικούς φεστιβάλ Πάτρας θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Tags: Έτοιμο το βασικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας
Previous Post

Μυλωνάς: H συνάντηση με τον πρόεδρο του Ματαράγκα και μια οφειλόμενη απάντηση

Next Post

Πάτρα: “Είμαι ο Αλέξανδρος, ένα από τα παιδιά που έσωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης” – Συγκλονιστική επιστολή

Next Post
Πάτρα: “Είμαι ο Αλέξανδρος, ένα από τα παιδιά που έσωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης” – Συγκλονιστική επιστολή

Πάτρα: "Είμαι ο Αλέξανδρος, ένα από τα παιδιά που έσωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης" - Συγκλονιστική επιστολή

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Ν. Κεραμέως: Κανένα απολύτως θέμα περικοπής επιδόματος ανεργίας, το δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός
  • Πάτρα: Συναγερμός για γυναίκα που ανέβηκε σε ταράτσα και απειλούσε να πέσει – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)
  • Καλάβρυτα: Καταδίωξη μετά από εισβολή σε σπίτι – Εμβόλισαν περιπολικό και άλλαξαν όχημα, ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία (ΦΩΤΟ)
  • Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός 60χρονος μέσα στο σπίτι του τα μεσάνυχτα – Έρευνες από την Αστυνομία
  • Αχαΐα: Στη φυλακή 50χρονος – Τον κατήγγειλαν για βιασμό οι τρεις κόρες του και δύο ανιψιές του
  • Εθνική από “ατσάλι” και ιστορικός θρίαμβος στη Γερμανία – Έκανε το “δύο στα δύο”
  • Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελένη Προκοπίου
  • 10 χρόνια A2Z School! “Γεμάτα ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και στάθηκαν δίπλα μας”
  • Πάτρα: Μεγάλο πάρτι απόψε στον μόλο Αγίου Νικολάου για τον Γιώργο Μαζωνάκη: “Να γυρίσουμε στα παλιά”
  • Εκδήλωση – παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In