• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Έρχεται επιδότηση ενοικίων και στα γυμναστήρια – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

dytikanea by dytikanea
16 Μαΐου 2021
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Έρχεται επιδότηση ενοικίων και στα γυμναστήρια – Τι εξετάζει η κυβέρνηση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη στήριξη και των γυμναστηρίων στο θέμα των ενοικίων, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής. Υπενθύμισε, επίσης, ότι μέχρι τις 30 Μαΐου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση τους, η οποία θα συναρτάται με τον αριθμό των εργαζομένων. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε την Παρασκευή (14/5) να απαντήσει στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου. Αναφερόμενος στα μέτρα που σκέφτεται η κυβέρνηση, για το διάστημα μετά το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, είπε ότι αξιολογείται ως πρωτεύον θέμα η στήριξη στα ενοίκια των γυμναστηρίων, όπως έγινε με το λιανικό εμπόριο και την εστίαση.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε, επίσης, τη συμφωνία του στην πρόταση του κ. Κεγκέρογλου, να υπάρξει, έστω και μερικώς, η δυνατότητα αναστολής εργαζομένων στα γυμναστήρια, για να μπορέσουν να μπουν σιγά-σιγά και ομαλά στον οικονομικό τους κύκλο. Αυτά, διευκρίνισε, δεν είναι μόνο πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά συνολικά της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών πρωτίστως, αλλά και του υπουργείου Εργασίας.

Στην επισήμανση του κ. Κεγκέρογλου για τη συμβολή των γυμναστηρίων στη σωματική και ψυχική μας υγεία, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι, μετά την προσωπική του περιπέτεια, η οποία απαιτεί φυσικοθεραπεία, θα εγγραφεί αμέσως σε γυμναστήριο και συμπλήρωσε: «Θα καλέσω και τους συμπολίτες μας να το κάνουν [..] Τα γυμναστήρια χρειάζονται τη δική μας συμμετοχή, πολύ πέραν της δικιάς μας ωφέλειας. Πρέπει να τα στηρίξουμε. Δεν φτάνουν τα μέτρα του κράτους. Πρέπει να σπάσουμε τη συνήθεια να πέφτει η κίνησή τους το καλοκαίρι, διότι αυτό θα είναι κρίσιμο για τη επιβίωσή τους».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι 28-30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για το ΕΣΠΑ και τη στήριξη γυμναστηρίων και παιδότοπων. H σχετική επιδότηση, είπε, θα συναρτάται με τον αριθμό των εργαζομένων. Με έναν εργαζόμενο θα παίρνουν 4.000 ευρώ, με περισσότερους θα φτάνει τα 8.000 και 12.000 ευρώ και με 9 εργαζόμενους θα φτάνει τα 17.000 ευρώ. Τα χρήματα, πρόσθεσε, είναι μη επιστρεπτέα. Είναι επιδότηση για να βοηθηθούν τα γυμναστήρια στο διάστημα της επανεκκίνησης τους, Σημείωσε, πάντως, ότι «δεν έχουμε αυταπάτες ότι αυτό το μέτρο μπορεί να αποσοβήσει τη ζημία τους όλο αυτό το διάστημα».

Τέλος, τόνισε ότι «δεν θα αφήσουμε τα γυμναστήρια, όπως και όλους τους άλλους κλάδους, που έμειναν μακροχρόνια κλειστοί, με μεγάλη ζημία, μόνους τους, και μετά την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας. Θα συνεχίσουμε στα μέτρα εφικτού για να εξασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: Έρχεται επιδότηση ενοικίων και στα γυμναστήρια – Τι εξετάζει η κυβέρνηση
Previous Post

Ελλάδα και Ευρώπη, μια συναρπαστική διαδρομή τεσσάρων δεκαετιών

Next Post

Χαρ. Μπονάνος για προαστιακό: Ελπίζω …να τιμήσουν όσα ανακοίνωσαν

Next Post
Ενημερωτική εκπομπή για την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων

Χαρ. Μπονάνος για προαστιακό: Ελπίζω ...να τιμήσουν όσα ανακοίνωσαν

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Υλοποιήσαμε την προεκλογική δέσμευσή μας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ΕΣΥ
  • Δυτική Αχαΐα – Δημοτικό Συμβούλιο: Εκλογή νέων μελών προεδρείου και δημοτικών επιτροπών στην ειδική συνεδρίαση
  • Παραιτήθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ
  • #Που βρίσκεται;
  • #Σε είδα…
  • Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή 36χρονος πυροσβέστης της ΕΜΑΚ
  • Πσιτ! Τρίτη και όχι … φαρμακερή (;)
  • Κάτω Αχαΐα: Τον έπιασαν με “boom” στα χέρια…
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Αλεξόπουλος: “Η δικαίωση της Αχαγιάς ’82 και η επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας”
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In